.

Διαφήμιση

 

User login

MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: '' Να εξαιρεθούν οι γιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στα νησιά από το μέτρο της κινητικότητας''

Με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας, κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να εξαιρεθούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις νησιωτικές περιοχές από το μέτρο της κινητικότητας.Ο Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή, την επιστολή διαμαρτυρίας των Προέδρων των Συλλόγων Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ των νησιών του Αιγαίου, που έχουν καταθέσει ανάλογο αίτημα.Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

  • «Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να ισχύουν οριζόντιες διατάξεις και μέτρα στις νησιωτικές περιοχές.

Δεν μπορεί να αντιμετωπιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται αστικά κέντρα αλλά και η ηπειρωτική χώρα.Γιατί δεν είμαστε το ίδιο, γιατί η νησιωτικότητα έχει ιδιαιτερότητες που κανείς δεν μπορεί να αγνοεί και να προσπερνά.Ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει τις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, που καταγράφονται στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά.

  • Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωρίζει την υποστελέχωση δομών του κρατικού μηχανισμού στις νησιωτικές περιοχές.

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει εξαίρεση των γιατρών αλλά και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στα νησιά του Αιγαίου από το μέτρο της κινητικότητας. Η παρουσία και η προσφορά τους καλύπτει τα μεγάλα κενά και δίνει λύση στα προβλήματα του υγειονομικού χάρτη της δημόσιας υγείας στο Αιγαίο.Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδυναμωθεί και θα υποβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά μας». 

Editorial

Διαφήμιση