.

Διαφήμιση

 

User login

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού με αφορμή το διήμερο δράσεων για την οδική ασφάλεια στα σχολεία της Κω

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου, το διήμερο δράσεων για την οδική ασφάλεια στα σχολεία της Κω που συνδιοργάνωσαν η Λέσχη Lions Κω «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Βασικός στόχος των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών, των γονέων και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και γενικότερα των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της οδικής ασφάλειας και τη συμμόρφωση με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, προκειμένου για τη μείωση των ατυχημάτων και την αποφυγή απώλειας περισσότερων ανθρώπινων ζωών.

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες υλοποίησαν ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες των περισσότερων σχολείων του νησιού κατά τρόπο βιωματικό και με τη χρήση εξοπλισμού προσομοίωσης τελευταίας τεχνολογίας και κατάλληλα δομημένα προγράμματα για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

“Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν παγκοσμίως την πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 5-29 ετών, με 1,35 εκ. νεκρούς ετησίως. Στην Ελλάδα, δύο άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στον δρόμο ενώ τουλάχιστον τρεις μένουν ανάπηροι.

Οι σημερινοί μαθητές και μαθήτριες αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς.  Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντική η εκπαίδευση και η συμβολή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της στάσης ζωής τους μελλοντικά.

Θέλω να συγχαρώ τη Λέσχη Lions Κω «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Ειρήνη Χατζηχριστοφή καθώς και το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» για τις εξαιρετικά σημαντικές δράσεις που υλοποίησαν στο νησί της Κω κατά το τελευταία διήμερο. Τα ειδικά καταρτισμένα στελέχη του Ινστιτούτου κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να προσφέρουν γνώσεις και εμπειρίες στους συμπατριώτες μας. Κατάφεραν να αφήσουν ένα θετικό αποτύπωμα στους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού και έβαλαν τις βάσεις για ένα ασφαλέστερο μέλλον.’’

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση