.

Διαφήμιση

 

 

User login

Γιώργος Χατζημάρκος: «Η Περιφέρεια θα μισθώσει με δικές της δαπάνες ξενοδοχεία φιλοξενίας τυχόν ασθενούντων από κορωνοϊό»

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για τα νησιά των Κυκλάδων συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε για τα νησιά των Κυκλάδων ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συμμετείχε  χθες, 4 Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Το θέμα της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται για την επίτευξη του κοινού στόχου της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν: ο Γιάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας, ο Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού, ο Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, η Κατερίνα Μονογιού, Βουλευτής Κυκλάδων,  ο Φίλιππος Φόρτωμας, Βουλευτής Κυκλάδων, ο Ελευθέριος Καραΐσκος, Δήμαρχος Αμοργού, ο Ιάκωβος Ρούσσος, Δήμαρχος Ανάφης ο Δημήτρης Λοτσάρης, Δήμαρχος Άνδρου, ο Αναστάσιος Φαρούπος, Δήμαρχος Αντιπάρου, ο Αντώνης Σιγάλας, Δήμαρχος Σαντορίνης, ο Γκίκας Γκίκας, Δήμαρχος Ιητών, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Δήμαρχος Κέας,  ο Κωνσταντίνος Βεντούρης, Δήμαρχος Κιμώλου, ο Σταμάτης Γαρδέρης, Δήμαρχος Κύθνου, ο Εμμανουήλ Μικέλης, Δήμαρχος Μήλου, ο Κωνσταντίνος Κούκας, Δήμαρχος Μυκόνου, ο Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου, ο Δημήτρης Λιανός, Δήμαρχος Νάξου, ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, Δήμαρχος Σερίφου, ο Βασίλης Μαράκης, Δήμαρχος Σικίνου, η Μαρία Ναδάλη, Δήμαρχος Σίφνου, ο Νικόλαος Λειβαδάρας, Δήμαρχος Σύρου, ο Ιωάννης Σιώτος, Δήμαρχος Τήνου, η Ευθαλία Παπαδοπούλου, Δήμαρχος Φολεγάνδρου, ο Αντώνης Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, η Δέσποινα Κουσαθανά, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου, ο Βαγγέλης Κατζάρας, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, η Μάνια Αμπατζή, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου, ο                                   Δημήτρης Μωραϊτης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μήλου, ο Γιώργος Άγας, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Φολεγάνδρου και ο Ιουλιανός Δεσύπρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Τήνου.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε εξ αρχής την ισχυρή κυβερνητική βούληση να προετοιμαστεί η χώρα για την υποδοχή επισκεπτών στο διάστημα που οι υγειονομικές συνθήκες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα θα το επιτρέψουν και φυσικά πάντα με τη καθοδήγηση των ειδικών της Ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

Η  είδηση που ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έδωσε κατά την έναρξη της συζήτησης είναι ότι την Παρασκευή 8 Μαΐου θα έχει έτοιμα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την λειτουργία των τουριστικών υποδομών, τα οποία και θα τεθούν σε μελέτη και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να οριστικοποιηθούν έως την 15η Μαΐου, ώστε να έχουν επαρκή χρόνο προετοιμασίας οι προορισμοί.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής :

«Το εγχείρημα, να έχουμε τουριστική περίοδο μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες υγειονομικής κρίσης, είναι ιστορικά μοναδικό και εξ αυτού και εξαιρετικά δύσκολο. Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ το Νότιο Αιγαίο, που είναι η καρδιά του Ελληνικού τουρισμού, να μην δίνει αυτή την μάχη. Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να πετύχουμε. Δεν θα λυπηθούμε έξοδα και θα σεβαστούμε στο ακέραιο τις οδηγίες των ειδικών της Ιατρικής κοινότητας. Είναι σημαντικό το ότι θα έχουμε τα πρωτόκολλα στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα δουλέψουμε και εμείς από την πλευρά μας για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για αυτά εντός μερικών μόνο ημερών. Σε ό,τι αφορά στο marketing, τον Ιούνιο θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε στοχευμένα στις αγορές που θα αξιολογηθούν έως τότε ως δυνητικές δεξαμενές σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Marketing Greece, αφού ως ομάδα με κοινό στόχο μόνο μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, ως Περιφέρεια σας γνωρίζουμε την απόφαση μας να προχωρήσουμε με δική μας δαπάνη στην μίσθωση ξενοδοχείου για την φιλοξενία των τυχόν ασθενούντων, για τους οποίους θα χρειαστεί οργανωμένος χώρος καραντίνας και περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς, προκειμένου να ξεκινήσουμε άμεσα τη σχετική διαδικασία. Δεν υπολογίζουμε οικονομικό ή πολιτικό κόστος στην προσπάθειά μας να ενεργοποιήσουμε ξανά την ατμομηχανή της οικονομίας των νησιών μας και της χώρας μας».

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση