.

Διαφήμιση

 

User login

Συνάντηση Δημάρχου Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελου με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεοδωρικάκο Τάκη.

O Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος επισκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο Τάκη.
Ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε επί των προβλημάτων που προκύπτουν σε περίοδο πανδημίας στα μικρά ακριτικά νησιά, σε θέματα υγείας και πρόσβασης σε οργανωμένες δομές υγείας και στα ζητήματα τοπικής οικονομίας και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, ανέπτυξε τους προβληματισμούς του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χάλκης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος έργων «Αντώνης Τρίτσης» για την αυτοδιοίκηση ύψους 2,5 δις ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε δημόσιες επενδύσεις και είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσουν συνολικά όλους τους Δήμους και Περιφέρειες και ειδικά τους μικρούς τόπους της χώρας μας.

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του covid-19, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι οι στόχοι του προγράμματος είναι κοινωνικοί, αναπτυξιακοί, περιβαλλοντικοί.
Και σε αυτά εντάσσονται εκτάκτως και δράσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς και παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Δεσμεύτηκε πως θα είναι δίπλα στις ανάγκες των πολιτών για την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, την ασφάλεια, και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την Χάλκη.
Η συνάντηση έκλεισε με διάθεση για συνεργασία και άμεση επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν το μικρό ακριτικό νησί της Χάλκης.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση