.

Διαφήμιση

 

User login

Παλάτι το νέο γήπεδο στη Λεωφόρο το 2015

Η νέα Λεωφόρος θα ειναι έτοιμη την άνοιξη του 2015 ενώ τα διαρκείας θα έχουν αύξηση 10% για κατόχους και 30% για νέους!

  • Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της νέας Λεωφόρου και των εισιτηρίων διαρκείας, με τον τον Γιάννη Αλαφούζο να τονίζει ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει 4-5 ματς στο ΟΑΚΑ και πως δεν πρόκειται να φύγει από το «Απόστολος Νικολαϊδης». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε τη νέα Λεωφόρο, όπως σχεδιάζεται να διαμορφωθεί με τις πρόσθετες παρεμβάσεις για την αύξηση της χωρητικότητας και τον καλλωπισμό του ιστορικού γηπέδου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε τον λόγο από τον υπεύθυνο επικοινωνίας Νικόλα Βασιλαρά και τόνισε αρχικά: «Την Τρίτη αρχίζει η ανακατασκευή της Λεωφόρου και θα κραρτήσει μερικούς μήνες, όσο διαρκεί η γραφειοκρατεία για ένα μεγάλο έργο».Στη συνέχεια έπαιξε το βίντεο με το πλάνο των εργασίων. Μετά το τέλος του βίντεο ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε και πάλι τον λόγο, αναφέροντας: «Εκτιμάμαι ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο αλλά η σκέψη που επικρατεί είναι αφού κάνουμε έναν καλλωπισμό το καλοκαίρι και αφού προσαρμόσουμε το γήπεδο στους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, τα έργα δεν θα αρχίσουν πριν τα Χριστούγεννα. Οι συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους εργολάβους είναι ότι το έργο θα διαρκέσει 3-4 μήνες, θα χάσουμε περίπου 4-5 παιχνίδια και αυτά θα τα παίξουμε στο ΟΑΚΑ. Το περιβλημα του γηπέδου δεν είναι διαφανές. Είναι μαύρου χρώματος και θα είναι μεταλλικό και θα μπορούμε να προβάλουμε οποιοδήποτε μήνυμα πάνω στο γήπεδο».

  • Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Γιάννης Παναγιωτίδης: «Τα πρώτα πλάνα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Τότε η Λεωφόρος είχε παραμεληθεί δικαίως γιατί δεν υπήρχαν σκέψεις επιστροφής. Ο Παναθηναϊκός ήταν στο ΟΑΚΑ, αλλά μόλις ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτηκε την επιστροφή στη φυσική μας έδρα. Το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση και δεν μας επέτρεπε το νομοθετικό πλαίσιο νμα πειράξουμε το φεροντα οργανισμό του γηπέδου.

Χάρη σε συντονισμένες παρεμβάσεις εξασφαλίστηκαν οι νομοθετικές αλλαγές και κά ναμε κάποια έργα. Είναι μία σταδιακή επέμβαση στο γήπεδο. Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρικότητας, την προσθήκη σουιτών, κάτι που θα καλύψει γύρω-γύρω το κέλυφος του γηπέδου. Υπάρχει η προσθήκη δύο εξεδρών πανω από τις υφιστάμενες κεντρικές. Υπάρχουν τέσσερις κατασκευές στα πέταλα, κάνουμε κάποιες σουίτες. Πάνω από τη Θύρα 7 θα γίνει μία κατασκευή με ένα εστιατόριο και ένα μουσείο, θα χρησιμοποιείται και εκτός αγώνων. Το περίβλημα περιμετρικά του γηπέδου θα ντυθεί με μία αλουμινένια κατασκευή και θα μπορούν να προβάλλονται πολλά πράγματα».

  • «Δεν θα φύγουμε από τη Λεωφόρο»

Μετά το τέλος της παρουσίασης ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφωνΓια τη χωρητικότητα της Λεωφόρου και αν υπάρχει σκέψη οι αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ να δοθούν στη Λεωφόρο: «Δεν θα αποκλείσω τίποτα γιατί αλλάζουν οι συνθήκες. Αλλά δεν θα φύγουμε από τη Λεωφόρο. Για τη χωρητικότητα θα είναι κοντά στις 20.0οο με σκέψη να την πάμε στις 22.000».

  • Για το αν ο Παναθηναϊκός αρχίζει τέλος Αυγούστου στη Λεωφόρο: «Δυστυχώς ο νόμος ψηφίστηκε λίγο πριν το Πάσχα και το σχετικό νομοθέτηκα τυπώθηκε Μεγάλη Τετάρτη. Καθυστερήσαμε και έτσι η γραφειοκρατική διαδικασία θα κρατήσει ως τον Οκτώβριο. Τον πρώτο γύρο δεν θα κάνουμε τίποτα στη Λεωφόρο. Σκεφτόμαστε με τη διακοπή των Χριστουγέννων. Το πρώτο στάδιο απαιτεί το κλείσιμο της Λεωφόρου ένα-δύο μήνες για τις βαριές εργασίες. Στο δεύτερο στάδιο θα είναι έτοιμα τα κομμάτια και θα μπουν σταδιακά στη Λεωφόρο. Φαντάζομαι ότι ως το τέλος της σεζόν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Εκτός αν κρίνουμε ότι για αγωνιστικούς λόγους πρέπει να μείνουμε στη Λεωφόρο, Γιατί προτεραιότητα μας είναι να νικάμε.

Τον Οκτώβριο του 2012 είχε έρθει η ΟΥΕΦΑ ανεπίσημα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Λεωφόρο. Το γήπεδο την τελευταία 15ετία το γήπεδο είναι το ίδιο. Από πλευράς χώρων είναι το ίδιο. Θα γίνει μία αυτοψία από την ΟΥΕΦα, θα έρθουν 12-13 ομάδες. Η ΟΥΕΦΑ είναι πιο ελαστική σε ανάλογες περιπτώσεις. Εάν η ΟΥΕΦΑ μας ζητήσει αλλαγές για τη Λεωφόρο, θα τις κάνουμε. Προτεραιότητα είναι να νικάει ο Παναθηναϊκός και όχι να έχει περισσότερες θέσεις».

  • Για το αν το συνολικό κόστος καλύπτεται από το κονδύλι της Περιφέρειας και αν είναι βέβαιος ότι αντέχει η κατασκευή: «Η Λεωφόρος έχει στηριχθεί αποτελεσματικά. Έχω πει σε κάποιους ότι το γήπεδο της Λεωφόρου είναι το μοναδικό γήπεδο προ του 2.000 που να διαθέτει όλα τα κριτήρια. Στατική μελέτη, πυρασφάλεια και για το σεισμό. Η επέμβαση που θα κάνουμε θα ενισχύσει στατικά το γήπεδο. Θα αλλάξει όλος ο φέροντας οργανισμός και θα γίνουν παρεμβάσεις. Το επιτρέπει ο νόμος Καλαφάτη. Με το τέλος της ιστορίας θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Ο κύριος Σγουρός έχει ανακοινώσει μία σειρά έργων. Θα επενδυθούν αρκετά χρήματα σε ερασιτεχνικούς ομίλους από την Περιφέρεια και θα φτάσουν τα χρήματα. Εάν χρειαστεί να προστεθεί κάποιο ποσό, θα το δούμε Η ΠΑΕ έχει κάποια δυνατότητα. Το εστιατόριο θα είναι εξαιρετικό.  Θα έχει μέσα το μουσείο του Παναθηναϊκού και ίσως ένα μικρό μαγαζί».

Για το αν από το χρηματικό ποσό ένα μέρος του θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση του Τάφου του Ινδού: «Ναι θα γίνει αυτό. Ο Ερασιτέχνης ουσιαστικά και τυπικά έχει την ιδιοκτησία. Θέλουμε να έχουμε και ωραίες εγκαταστάσεις για τον Παναθηναϊκό και τα ερασιτεχνικά τμήματα. Να έχουμε το χώρο μας για μία εκδήλωση. Τεχνικά, είναι δύσκολο ο Τάφος του Ινδού να γίνει ένα νέο κλειστό, αλλά θα το προσπαθήσουμε».

  • Για το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χαθεί η Λεωφόρος από τη Διπλή Ανάπλαση: «Αρχικά, η ΔΑ ακουγόταν συμπαθητική. Αλλά όταν την ελέγξαμε, καταλάβαμε ότι δεν πρέπει να πάμε εκεί. Δεν μας αρέσει καθόλου και δεν θέλουμε να πάμε εκεί. Ο εκάστοτε Δήμαρχος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Λεωφόρος δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό. Εμείς όμως δεν συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Ο κύριος Καμίνης έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, όποτε χρειάστηκε. Έχει το όνειρο της Διπλής Ανάπλασης, αλλά είναι ρεαλιστής. Εφαρμόζει το νόμο και δεν είναι δημαγωγός. Η ΠΑΕ έχει κάθε λόγο να θέλει καλή σχέση με το Δήμο, όποιος και να εκλεγεί Δήμαρχος. Δεν πρέπει να συγκρουόμαστε, αλλά να συνεργαζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί το μπάτζετ ή να αλλάξει το πλάνο: «Όχι. Θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα και με τον κύριο Φερέιρα αυτό ήταν το πλάνο μας, άσχετα από την καταστροφή που ακολούθησε. Το πλάνο είναι να στηριχθούμε στη ν ακαδημία μας, διότι οι ξένοι ναι μεν κάποιοι βοήθησαν αλλά οι περισσότεροι έρχονται με περιορισμένα κίνητρα. Η γραμμή δεν αλλάζει και οι μεταγραφές θα είναι περιορισμένες. Διότι πρέπει να ανταμειφθούν τα παιδιά που έρχονται και φέτος έγιναν άλλοι 9 επαγγελματίες. Θα τους δώσουμε την ευκαιρία. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήραμε τον Δάνο τον Όλσεν τον Ιανουάριο».

  • «Να ανταμείψουμε όσους στήριξαν τον Παναθηναϊκό»

Παράλληλα, αναλύθηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική των Καρτών Διαρκείας, των μεμονωμένων εισιτηρίων και των Καρτών Μέλους στη Παναθηναϊκή Συμμαχία για την σεζόν 2014/15, η διάθεση των οποίων ξεκινά άμεσα.

  • Ο κύριος Αλαφούζος ξαναπαίρνει το λόγο: «Για τα εισιτήρια αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις πρακτικές πολλών χωρών, όπου οι ομάδες πουλούν τα εισιτήρια της επόμενης σεζόν πριν τελειώσει η προηγούμενη. Το κάνουμε για να έχουμε όσα περισσότερα έσοδα μπορούμε. Τα οικονομικά δεν πάνε τόσο καλά όσο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θέλουμε να ανταμείψουμε όσους στήριξαν τον Παναθηναϊκό και το 10% αύξηση είναι μία λογική τιμή, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να συνυπολογίζονται. Για τους άλλους η αύξηση θα αγγίξει 30%. Θα εκδώσουμε 10.000 εισιτήρια και θεωρώ ότι επειδή υπάρχει μεγαλύτερη πίστη στην ομάδα και στη διοίκηση, ότι θα εξαντληθούν».

Το λόγο παίρνει ο υπέυθυνος εισιτήριων Σπύρος Βλάχος, ο οποίος τόνισε: «Μέχρι 8/5 οι παλαιοί κάτοχοι θα έχουν το δικαίωμα προτίμησης, μετά θα χάσουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τη θέση τους. Ο κάτοχος διαρκείας θα είναι και μέλος της ΠΣ ,και θα διατηρήσει τα προνόμια του, αλλά και θα τα αυξήσει. Όποιος στηρίξει την ομάδα, με ανταπόδοση θα πάρει τα λεφτά του πίσω. Στη Θύρα 6 δεν θα βγουν διαρκείας, γιατί θέλουμε η Λεωφόρος να είναι φιλόξενη για τους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη κάνουμε μία προσπάθεια με τον ΠΑΟΚ».

Editorial

Διαφήμιση