.

Διαφήμιση

 

User login

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με πάρα πολλά προβλήματα ξεκίνησε ακόμα μια σχολική χρονιά. Ήδη έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται. Η πανδημία αναδεικνύεικαθημερινά τις μεγάλες ελλείψεις των δημόσιων σχολίων και δρώντας προσθετικά δημιουργεί μια κατάσταση επικίνδυνη και εκρηκτική.

Τα σχολεία του νησιού μας,δυστυχώς όχι μόνο δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά αντίθετα βρίσκονται σε πολύ οριακό σημείο. Κενά εκπαιδευτικών, έλλειψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, σχολικά λεωφορείαγεμάτα με όρθια παιδιά, παλιά και προβληματικά σχολικά κτίρια με αίθουσες χωρίς παράθυρα να «στοιβάζουν» από 22 έως 27 μαθητές, συνθέτουν την πραγματική μεγάλη εικόνα πολλών σχολείων της Ρόδου. Για παράδειγμα στο Καζούλειο παιδιά κάνουν μάθημα σε αποδυτήρια.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχουμε σήμερα πολλούς μαθητές άρρωστους σε όλο το νησί, κάποιοι από αυτούς με πυρετόκαι να μην έχει γίνει ούτε ένα τεστ από το δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα σε κάποια σχολεία ζητούν έγγραφο από γιατρό για να επιστρέψει το παιδί, λες και μπορεί κάποιος γιατρός να βεβαιώσει χωρίς τεστ αν ένα παιδί με συμπτώματα δεν νοσεί με COVID. Η κυβέρνηση δηλαδή μεταθέτει την δική της ευθύνη να διασφαλίσει επαρκή ποσότητα τεστ δωρεάν, στους γονείς και στους γιατρούς. Διότι εφόσον δεν διασφαλίζεται δωρεάν τεστ, ποιος αντέχει οικονομικά να πληρώνει δύο φορές από 120 ευρώ σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οργανώνουμε ανοικτή σύσκεψη για γονείς και ΔΣ συλλόγων γονέων, για να διαμορφώσουμε μαζί τα αιτήματα μας και την κοινή δράση των συλλόγων μας. Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη μας.

Τα παιδιά μας δικαιούνται ένα ασφαλές-υγιεινό και ανθρώπινο δημόσιο σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας. Η μόρφωση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, και να αποτελεί δικαίωμα για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα της κάθε οικογένειας.

Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας!

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15/10, στις 18:00 στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων του εργατικού κέντρου (Σ. Καζούλη 30) και θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση