.

Διαφήμιση

 

User login

1η ημερίδα για την καθαρή ενεργειακή μετάβαση της Χάλκης.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χάλκης.

Την συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος Χάλκης ο οποίος αναφέρθηκε στην υποχρέωση που έχουμε πλέον να μεταβούμε στις πιο ‘καθαρές’ μορφές ενέργειας οι οποίες θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του πλανήτη αλλά και θα αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια που κινδυνεύουμε να βιώσουμε. Ο ίδιος εκπροσωπώντας το νησί της Χάλκης εξέφρασε την θετική του στάση ως προς αυτή την κατεύθυνση και έθεσε ως στόχο για το νησί πιο φιλοπεριβαλλοντικές τεχνολογίες, πιο καθαρές μορφές μετακινήσεων και πιο ενεργειακά αποδοτικά κτήρια.

Στην συνέχεια οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μια εκτενή ενημέρωση για την σημερινή ενεργειακή μορφή του νησιού με ομιλητή τον Αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα και τουρισμού κ. ΒασίλειοΡουσσάκηκαι να ενημερωθούν για την προσέγγιση της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία «Καθαρή Ενέργεια στα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με ομιλητή τον Καθηγητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. ΔημήτριοΚατσαπρακάκη.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. ΓιάννηΓκύλλη, ο οποίος ως μέλος της Συνεταιριστική εταιρία Σίφνου, αναφέρθηκε στην πορεία μετάβασης προς τις καθαρές μορφές ενέργειας της Σίφνου.

Τέλος μέσο σύνδεσης skypeέγινε η παρουσίαση του νομικού πλαισίου προς την ορθολογική ενεργειακή μετάβαση με στήριξη των πρωτοβουλιών από τις νησιωτικές κοινωνίες, με ομιλητή τον κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου.

Η ημερίδα έλαβε τέλος με μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των προσκεκλημένων και των ομιλητών.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση