.

Διαφήμιση

 

User login

«Ν. Σαντορινιός:Έκθετη για ακόμα μία φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ για την εξωτερική πολιτική της»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις 6» με τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά, ήταν σήμερα καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός.Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ΌρουτςΡέις βρισκόταν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελλορίζου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στη νέα τουρκική επιθετικότητα, ασκώντας κριτικήστην εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ. Σχολίασε επίσης την απόφαση για την άρνηση κάθε ελαφρυντικού στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, καθώς και τιςκατασκευασμένες στρεβλώσεις της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

https://www.youtube.com/watch?v=vRrL75sFjoI&feature=share&fbclid=IwAR0leAPt9FBavA-PaNNmm5js92PuigAmuUq4w4a3VjnkjxjjRbbivmyR0mI

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1013033315869471&ref=watch_permalink

Απειλούνται για ακόμα μία φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας  - Πλήρης η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής

«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, που προσεβλήθησαν βάναυσα πριν λίγες εβδομάδες, απειλούνται για ακόμα μία φορά. Ας μας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης: σήμερα το ΌρουτςΡέις πλέει σε χώρο όπου έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα ή σε χώρο που διεκδικείται τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία, όπως έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στον Διεθνή Τύπο;» 

Ας μας πει ο Μητσοτάκης: ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν από την ΕΕ στην Τουρκία, οι "πέτσινες" κυρώσεις που δαγκώνουν;

 

«Αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής η οποία πανηγύριζε για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής. Στην πραγματικότητα όμως δεν λάβαμε καμία απειλή εφαρμογής κυρώσεων στην Τουρκία με αποτέλεσμα την αποθράσυνση του κ. Ερντογάν. Πρόκειται για κρίσιμα ζητήματα που δεν μπορούν να αφήνονται αναπάντητα, δεν μπορούμε να αφήνουμε την Τουρκία να απειλεί, ενώ είχαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε κάποιες διπλωματικές νίκες».

Η ΝΔ είναι έκθετη για ξέπλυμα της ΧΑ, μετάκαι τις αποκαλύψεις του κ. Ρουπακιώτη

«Όπως είπε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης, από το 2013 υπήρχε έτοιμο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα μπορούσε να «τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί» την Χρυσή Αυγή, βάσει των όσων είχε κάνει. Αντ’ αυτού, μπήκε φρένο από τους κ.κ. Σαμαρά, Σταμάτη και Μπαλτάκο.

«Αν τότε είχε ψηφιστεί ο αντιρατσιστικός νόμος και αν δεν είχαν μείνει στα συρτάρια οι 31 υποθέσεις που είχε η Δικαιοσύνη στα χέρια της, θα μπορούσαμε να μην έχουμε φτάσει στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Αν ο Παύλος Φύσσας δεν είχε υποδείξει τους δολοφόνους τους, εκείνη την τραγική ώρα, ακόμη θα μιλούσε η ΝΔ για μια «σοβαρή» ΧΑ».

«Η επιλογή, «αφήστε την ΧΑ, μπορεί να την χρειαστούμε» ήταν ξεκάθαρη και βασίζεται και στα όσα αποκάλυψαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, ότι δηλαδή ο κ. Μπαλτάκος συνομιλούσε τακτικά με τα στελέχη της.Ενώ, ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο, η απειλή που διέρρεε προς την ΔΗΜΑΡ ήταν ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει από τον τότε κυβερνητικό συνασπισμό, υπήρχε η «πρόθυμη και σοβαρή»Χρυσή Αυγήνα την αντικαταστήσει».

Ψέμα της ΝΔ ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας θα «έριχνε στα μαλακά» την ΧΑ

«Είναι πολύ θετικό το ότι δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ιδιαίτερα στους χρυσαυγίτεςοι οποίοι κρίθηκαν ως διευθυντέςαυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι ποινές δεν θα είναι ονομαστικές αλλά θα εκτιθούν. Έχει πια, δηλαδή, αντιστοιχηθεί η ονομαστική ποινή με αυτή που πραγματικά εκτίεται, γεγονός που καταρρίπτει τα όσα λέει η ΝΔ για τον νέο ΠΚ.Ανήκουστο ψέμα είναι επίσης ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ «αξιοποιήσαμε» τις ψήφους της ΧΑ για να περάσουμε νόμους».

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση