.

Διαφήμιση

 

User login

Δημήτρης Γάκης: Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ είναι ζήτημα με ανθρωπιστικά, κοινωνικά αλλά και εθνικά χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣυΡιζΑ Δημήτρης Γάκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία και την προστασία τους από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αποτελεί μια ισχυρή υπόμνηση για τις υποχρεώσεις της Πολιτείας. Μόνιμη μέριμνα της πρέπει να είναι η ικανοποίηση των αναγκών και η επίλυση των προβλημάτων των ΑμΕΑ και η φροντίδα που οφείλει να υποδεικνύει για την ένταξή τους στην κοινωνία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Για την ισότιμη πρόσβαση τους σε εκπαίδευση, συγκοινωνία, κοινωνική και δημόσια ζωή, υπηρεσίες υγείας, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.
Δυστυχώς στις νησιωτικές ή/και στις απομακρυσμένες ιδιαίτερα περιοχές για τη διαδικασία απονομής της σύνταξης και της επανέγκριση της ή τη διαδικασία πιστοποίησης και επαναβεβαίωσης της αναπηρίας ΑμΕΑ και στην παροχή υγειονομικής προστασίας και υπηρεσιών αυτών των συνανθρώπων μας έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να λάβουμε μέριμνα θεσμοθέτησης βελτιωτικών ρυθμίσεων στην σχετική νομοθεσία με βάση την νησιωτικότητα. Γιατί η μετακίνηση από τα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολη και ακριβή. Είναι ένα ζήτημα με ανθρωπιστικά, κοινωνικά αλλά και εθνικά χαρακτηριστικά. 
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόσβασης και διαβίωσης και κάθε δραστηριότητας στην καθημερινότητατων των ΑμεΑ δείχνει τα κοινωνικά αντανακλαστικά και τα πολιτισμικά διαθέσιμα μιας πολιτείας. 
Δυστυχώς η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης μας γυρίζει πίσω”.

 

Editorial

Διαφήμιση