.

Διαφήμιση

 

User login

Δήλωση συνδικαλιστών για τη στάση μερίδας της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Αυτές τις μέρες δημοσιεύθηκε επανειλημμένα στα τοπικά ΜΜΕ ένας οχετός, με την υπογραφή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. 

Αφορμή ήταν η καταγγελία της απαράδεκτης πράξης του αντιπροέδρου του Σωματείου, να καλέσει την αστυνομίαγια να επιβάλλει πρόστιμα σε εκλεγμένους συνδικαλιστές και δραστήρια μέλη του Σωματείου, επειδή βρίσκονταν στο χώρο του Εργατικού Κέντρου για να λύσουν απορίες και να ενημερώσουν συναδέλφους για το που πάνε τα πράγματα στον κλάδο, να τους βοηθήσουν να κάνουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ, όσοι το επιθυμούν.

Ίσως οι συντάκτες αυτών των κειμένων να πιστεύουν, ότι καταφεύγοντας σε αυτές τις αθλιότητες και δημιουργώντας μια αποπροσονατολιστική και στημένη αντιπαράθεση θα ξεχαστεί και η επαίσχυντη πράξη του συγκεκριμένου.

Δεν ξέρουμε επίσης αν αυτά τα κείμενα έχουν την έγκριση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου -σίγουρα εμείς που είμαστε μέλη του δε ρωτηθήκαμε ποτέ - ή αν κάποιοι καπηλεύονται τον τίτλο του Σωματείου για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.

Όπως και αν έχειόμως, τηνώρα που πρέπει να διεκδικήσουμε αξιοπρεπές εισόδημα για όλουςστα ξενοδοχεία και τονεπισιτισμό, να επιβάλλουμε να μηνκόβεται τορεύμα στα σπίτια τα δικάμας και τωνσυναδέλφων μας, να απαλλαγούμε από δημοτικάτέλη, φόρους και κατασχέσεις, ορισμένοι από τοΔιοικητικόΣυμβούλιο τουΣωματείου μας, στοχοποιούν και καθυβρίζουν μεχυδαιότητες, μέλητουΣωματείου, οι οποίοιείναι εργαζόμενοι και αγωνιστέςτουκλάδουγια πολλάχρόνια, επειδήέχουνάλλη άποψη.

Αυτέςοι απαράδεκτες πράξεις και εκφράσεις, λερώνουντηνίδια τηνιστορία τουΣωματείου. Κάθετίμιοςεργαζόμενος τουκλάδου πρέπει να προβληματιστεί από τηστάσητους, ανεξάρτητα από την πολιτικήτουτοποθέτηση. Κάθετίμιοςσυνδικαλιστής έχειχρέος να καταδικάσει και να απομονώσειτέτοιεςντροπιαστικές συμπεριφορές.

Μιχάλης Τσουρούτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στοξενοδοχείο Miramare

ΤσαμπίκαΠαττελάκη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Sheraton

Editorial

Διαφήμιση