.

Διαφήμιση

 

 

User login

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «οι προσπάθειες στην Περιφέρεια Ν.Α. έχουν συνέπεια και συνέχεια. Συνεχίζω, αναλαμβάνοντας μια διαφορετική θέση, με εξίσου μεγάλες προκλήσεις».

Τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων, αναλαμβάνει ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, με το νέο ανασχηματισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αναφερόμενος στα νέα καθήκοντα, ο κ. Διακογεωργίου δήλωσε:

«Μετά από άοκνες προσπάθειες, ολοκληρώνω σε αυτή τη χρονική στιγμή, τα καθήκοντά μου ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου. Μια δύσκολη, αλλά άκρως γοητευτική και προκλητική δραστηριότητα, καθώς τα νησιά μας με την ιδιαίτερη κουλτούρα, σφύζουν από πολιτιστική ιστορία, ήθη και έθιμα και οι σύλλογοι ή οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη των συμπατριωτών μας να εκφρασθούν μέσα από τον πολιτισμό, είναι πάρα πολλοί. Βάλαμε υψηλούς στόχους.  Πετύχαμε τους περισσότερους, αφού τα νέα δεδομένα λόγω κορονοϊού πάγωσαν τις δραστηριότητες και τα σχέδια τον τελευταίο χρόνο.

Όλα αυτά τα χρόνια, εκτιμώ ότι, το Τμήμα Πολιτισμού, προσπάθησε, τόσο με καθιερωμένες εκδηλώσεις, όσο και με καινοτόμες δράσεις, να καλύψει, να διοργανώσει και να αναδείξει, τις πάμπολλες πτυχές των Δωδεκανησιακού πολιτισμού, με πλήθος εκδηλώσεων. Ενώσαμε τα νησιά μεταξύ τους, με την ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα,  τον Πόντο, την Κρήτη και την Αρμενία και με  χώρες του εξωτερικού. Συμβάλλαμε στο να αναβιώσουν πολιτιστικές αξίες, κρυμμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ξεχασμένες, αλλά τόσο επίκαιρες τελικά.

Με σύνθημά μας «Πολιτισμός παντού, από το πιο μεγάλο, μέχρι και το πιο μικρό νησί και από την πόλη μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό, αναδείξαμε κουλτούρες, τόσο διαφορετικές, μα και τόσο όμοιες μεταξύ τους. Διότι ο πολιτισμός, δεν έχει όρια, δεν έχει σύνορα, δεν έχει περιορισμούς. Ευχαριστώ όλους, όσους συνέβαλαν στη μακρά και γοητευτική πορεία του Δωδεκανησιακού Πολιτισμού και χαίρομαι ιδιαίτερα,  που τη θέση αυτή, αναλαμβάνει από τώρα, ένας άξιος συνάδελφος και φίλος, ο Γιάννης Κρητικός, που υπηρέτησε τον χώρο της Παιδείας με επιτυχία και για τον οποίο είμαι σίγουρος, ότι θα φτάσει τον πολιτισμό μας, ακόμα πιο ψηλά. Του υπόσχομαι, ότι θα είμαι δίπλα του, σε ό,τι και αν χρειαστεί.

Και τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, όλους τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της Δωδεκανήσου και γενικώς τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, που εμπιστεύθηκαν να συνεργαστούν με το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας.

Από χθες, έχω την τιμή, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ν.Α. Γιώργου Χατζημάρκου, να αναλάβω μια εξίσου τιμητική και υπεύθυνη θέση, αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων της περιοχής μας.  Θέλω να τον ευχαριστήσω  για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και συνεχίζει να μου δείχνει και να του υποσχεθώ ότι εκ μέρους μου θα υπάρξει συνέχεια και συνέπεια, τιμώντας και πάλι τη νέα τη θέση.

Η νέα πρόκληση, είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που το περιβάλλον πλήττεται βάναυσα, υπάρχουν φυσικοί πόροι ανεκμετάλλευτοι στην περιοχή μας και η εκμεταλλεύσιμη δραστηριότητα της ενέργειας, έχει απίστευτες δυνατότητες. Εκτιμώ ότι, όπως και το προηγούμενο, έτσι  και το νέο σχήμα της Περιφέρειάς μας, θα εργαστεί σκληρά και πάλι, με εποικοδομητική  συνεργασία μεταξύ μας με συνέπεια απέναντι στους συμπατριώτες μας και συνέχεια της προόδου για τα νησιά μας|».

Κάλλιστος Διακογεωργίου

Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας

Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων

Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση