.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «άγνωστα» επαγγέλματα της θάλασσας, τους κλάδους με τις περισσότερες προοπτικές για επαγγελματική σταδιοδρομία, και πώς η καινοτομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη Γαλάζια Οικονομία θα παρουσιάσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις live στο πρώτο blueTALK διακεκριμένοι επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες. Σημειώνεται ότι η ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό στη Γαλάζια Οικονομία αναμένεται να διπλασιαστεί και να δημιουργηθούν 5,4 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030. 

Σκοπός των διαδικτυακών παρουσιάσεων blueTALK είναι να ενημερώσει το κοινό για αυτή την ευκαιρία που προσφέρει η Γαλάζια Οικονομία, τόσο στους παραδοσιακούς τομείς, όπως ο παράκτιος τουρισμός, η αλιεία, οι θαλάσσιες μεταφορές και η ναυπηγική, όσο και σε καινοτόμους κλάδους, όπως η ιχθυοκαλλιέργεια, η ωκεάνια ενέργεια και η θαλάσσια βιοτεχνολογία, στους οποίους καταγράφεται ζήτηση για ανθρώπινο δυναμικό υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης.

Το πρώτο blueTALK διοργανώνεται από την Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., υπό την αιγίδα του Junior Achievement Greece, την Τετάρτη 03/03/2021 στις 16:00 σε  ζωντανή αναμετάδοση στο Facebook στη σελίδα της  ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας BlueGenerationProjectGreece που στοχεύει να προσφέρει καθοδήγηση, σε +40.000 νέους, ηλικίας 15-29 ετών για τα «Επαγγέλματα της Θάλασσας», ώστε να σχεδιάσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη Γαλάζια Οικονομία.

Καλεσμένοι ομιλητές/τριες είναι ο Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), ο Δρ. Εμμανουήλ Νικολαΐδης (Γενικός Διευθυντής  Premium Cοnsulting και Assistant Professor, Dept of Maritime Transport & Commerce, Frederick University, Cyprus), και η κα Μαρία Γιαννέτου (Διευθύντρια Επικοινωνίας, Junior Achievement Greece). Τη συζήτηση συντονίζει η κα Μαριάννα Τερζιδάκη, Blue Generation Career Coach, Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.

Mε άδεια του Υπουργείου Παιδείας, το Blue Generation, φέρνει τους νέους σε επαφή με τη Γαλάζια Ανάπτυξη, μέσα από διαδικτυακές παρουσιάσεις σε σχολεία, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχετικούς φορείς. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν mentoring επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και επίσκεψης σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων (study visits) όπου οι ενδιαφερόμενοι βιώνουν την εμπειρία της καθημερινότητας αυτών που απασχολούνται σε κάθε κλάδο. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν την πρόσβαση των νέων στη Γαλάζια Οικονομία: ο Δωρεάν Οδηγός Καριέρας που περιέχει πληροφορίες για τις ευκαιρίες κατάρτισης και  απασχόλησης και η Blue Career job platform στην οποία οι εργοδότες αναρτούν δωρεάν αγγελίες για ζήτηση ανθρώπινου δυναμικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με κεντρικό μήνυμα I am on board ολοένα και περισσότεροι φορείς υποστηρίζουν αυτή την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με σκοπό να ενισχύσουν την απασχολησιμότητα των νέων στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Junior Achievement Greece, Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος Αθηνών «Ο Ήφαιστος», Σχολές ΩΜΕΓΑ, Κοινωνική Επιχείρηση Knowl για τη διά βίου μάθηση, Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (E.Kε.Π.Ε.Κ.), Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε), Academy of Entrepreneurship, PremiumConsulting, Aephoria.net, BlueGrowth, Blog Great Greek Big Blue, YOUTHshare project, EviaIsland Κοιν. Σ. Επ., neolaia.grepixeiro.gr, Greek Travel Pages.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση