.

Διαφήμιση

 

 

User login

Πρόταση έργων της ΔΕΥΑ Κω για ένταξη στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

Σχεδιασμό για όλο το νησί, επικεντρωμένο στην οριστική επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών και στην αναβάθμιση των δικτύων και συστημάτων ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου & Ηρακλειδών, έχει καταρτίσει η ΔΕΥΑΚ.

Ήδη κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών συγκροτημένη πρόταση, συνολικού ύψους 9.607.140,60 €, η οποία συντάχθηκε από τα στελέχη της Επιχείρησης, με στόχευση τη χρηματοδότηση των έργων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι προτάσεις της ΔΕΥΑΚ αφορούν σε τρείς ενότητες έργων ύδρευσης και την μελέτη για την κατασκευή ταμιευτήρα στον «Μια» ποταμό.

«Η ΔΕΥΑΚ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της επιχείρησης Κωνσταντίνος Ζαχαρός, με την πρόταση που κατέθεσε και με άλλες που σχεδιάζονται, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών του νησιού, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης, να ενισχυθούν, εκσυγχρονιστούν και αναβαθμιστούν τα δίκτυα και τα συστήματα διανομής πόσιμου νερού».

Αναλυτικά, η πρόταση περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης:

  1. «Αναβάθμιση δικτύου διανομής ύδρευσης πόλης Κω», με προϋπολογισμό 2.047.500€. Το προτεινόμενο έργο αφορά την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων τμημάτων των κεντρικών αγωγών του δικτύου ύδρευσης πόλης Κω, σε μήκος 6.250 μέτρων, στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως & Αρτεμησίας, όπως επίσης και στην περιοχή Ψαλιδίου.
  1. «Ενίσχυση εξωτερικών δικτύων μεταφοράς πόσιμου νερού από γεωτρήσεις Δ.Ε. Ηρακλειδών», με προϋπολογισμό 2.515.500 €. Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου σχεδόν 22 χιλιομέτρων, στις Κοινότητες Αντιμάχειας (5.000μ.), Καρδάμαινας (4.400μ.) και Κεφάλου (12.400μ.).
  1. «Επέκταση τηλεμετρικού συστήματος παρακολούθησης καταναλώσεων, κρίσιμων παραμέτρων λειτουργίας και ποιότητας σε δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ στις Δ.Ε. Δικαίου & Ηρακλειδών», με προϋπολογισμό 3.474.900 €. Το έργο περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση Σταθμών Διαχείρισης Πίεσης (Σ.Δ.Π.), Τοπικών Σταθμών Μέτρησης Παροχής/Πίεσης/Ποιότητας (Τ.Σ.Μ.Π.), Τοπικών Σταθμών Διακοπής (Τ.Σ.Δ.), λογισμικών επέκτασης του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.) και Τηλεμετρικών Σταθμών Μέτρησης Κατανάλωσης (Τ.Σ.Μ.Κ.) με χρήση ψηφιακών υδρομετρητών.
  1. «Λοιπές Βοηθητικές Δαπάνες», με προϋπολογισμό 188.877 €, για τη χρηματοδότηση αρχαιολογικών εργασιών στην κατασκευή των έργων.

Συνολικά τα τρία προαναφερόμενα έργα φτάνουν στο ύψος των 8.226.777 €.

Επίσης κατατέθηκε πρόταση για την χρηματοδότηση μελέτης κατασκευής ταμιευτήρα στο «Μια» ποταμό, με προϋπολογισμό 1.380.363 €.

Η πράξη αφορά την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή φράγματος στη θέση «Μια» Καρδάμαινας και όλων των απαραίτητων έργων (εγκατάσταση επεξεργασίας νερού, δεξαμενή αποθήκευσης, αγωγού μεταφοράς) για την αξιοποίηση του φράγματος.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης προτείνεται η κατασκευή των έργων:

  • Ταμιευτήρας «Μια» ωφέλιμης χωρητικότητας 1.240.000μ3,
  • Διϋλιστήριο 5000μ3/ημ κοντά στο φράγμα (σε χαμηλότερο υψόμετρο),
  • Αντλιοστάσιο διϋλισμένου νερού 250m3/h,
  • Δεξαμενή αποθήκευσης διϋλισμένου νερού σε περιοχή κοντά στο Διϋλιστήριο (χωρητικότητας 1500-2000μ3) και
  • Αγωγοί αδιύλιστου, διϋλισμένου μέχρι τη δεξαμενή Καρδάμαινας και διανομής στο σύνολο της ΔΕ Ηρακλειδών, Φ400, σε συνολικό μήκος 5 χλμ

«Με σύγχρονα έργα, σε κάθε κοινότητα, που προστατεύουν το περιβάλλον, στηρίζουμε την ανάπτυξη του νησιού μας για τις επόμενες δεκαετίες» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Ζαχαρός.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση