.

Διαφήμιση

 

 

User login

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ

Η πραγματοποίηση παρέμβασης στη ΔΕΗ σήμερα  από την Επιτροπή Αγώνα Τουρισμού- Επισιτισμού είχε σαν άμεσο στόχο την επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργο συνάδελφο μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια παρέμβαση τα τελευταία δέκα χρόνια σε συνθήκες κρίσης, αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο και σε συνθήκες πανδημίας.

Η μόνιμη απάντηση από την πλευρά της ΔΕΗ είναι ένας διακανονισμός ή η ένταξη του νοικοκυριού στο λεγόμενο “Κοινωνικό τιμολόγιο’’, που όμως έχει “ασφυκτικούς” όρους και προϋποθέσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό την πλειοψηφίας των νοικοκυριών από την ένταξη τους σε αυτό. Ακόμα όμως και αυτό είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί διότι η στοιχειοθέτηση των εισοδηματικών κριτηρίων προϋποθέτει Εκκαθαριστικό του 2019, αφού για το 2020 δεν έχει ξεκινήσει η υποβολή φορολογικής δήλωσης. Ούτως ή άλλως όμως, δε λύνει το πρόβλημα αφού οι διακοπές ούτε σε αυτή την περίπτωση απαφορεύονται.

Η περίπτωση του άνεργου συναδέλφου είναι ο κρίκος σε μια ασήκωτη αλυσίδα διακοπών ρεύματος που υπολογίζονται σε πάνω από 400.000 χιλιάδες τον χρόνο, εκατοντάδες από αυτά στην περιοχή μας.

Το ζούμε καθημερινά με τις απανωτές Εντολές Διακοπής  και με προσωρινούς συμβιβασμούς που μάς φέρνουν ξανά και ξανά μπροστά από γκισέ του Ταμείου.

Με δεδομένο ότι η νέα τουριστική περίοδος, όποτε αυτή ξεκινήσει θα είναι πάνω-κάτω μια από τα ίδια και οι χιλιάδες εποχικοί θα βρίσκονται μόνιμα με την απειλή της διακοπής ή θα ζουν σε συνθήκες κατοχής, οι λογικές από όπου κι αν προέρχονται που τροφοδοτούν τους μηχανισμούς των διακανονισμών και των ρυθμίσεων έχουν κοντά ποδάρια.

Σε συνθήκες “πολέμου”, όπου βρισκόμαστε η διεκδίκηση πρέπει να είναι: Καμιά διακοπή σε σπίτι Ανέργου, χαμηλόμισθου, χαμηλοσυνταξιούχου”, απαλλαγή από δημοτικά, ανταποδοτικά και κάθε είδους τέλη, αναστολή της πληρωμής των λογαριασμών όσο διαρκεί η κρίση.

Καλούμε τους συναδέλφους μας που τους κόβουν το ρεύμα να απευθύνονται στην Επιτροπή Αγώνα.

Δίνουμε όλοι το παρών στην αυριανή συγκέντρωση των σωματείων στην πλατεία Κύπρου στις 4.30.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση