.

Διαφήμιση

 

 

User login

Με δύο εκδηλώσεις για τον Πολιτισμό και την Κλιματική Αλλαγή

Ο Πολιτισμός μπορεί να υπάρξει βασικός μοχλός ανάπτυξης, με μακρά βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα, ειδικά σε χώρες με πλούσιο πολιστιτικό υπόβαθρο και κληρονομιά, όπως η Ελλάδα. Καινοτομία, τεχνολογίες, νέοι τρόποι βιώματος και προωθησής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, νέες θέσεις εργασίες, νέοι τρόποι καλλιτεχνικής δημιουργίας, πρακτικές και παραδείγματα θα μας εμπνεύσουν για να βάλουμε τον Πολιτισμό στο κέντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής μας.
Ομιλητές:
- Μιχάλης Κόκκινος, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Moptil, Πρόεδρος του Ελληνο-Ισπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
- Georges Perot, Ιδρυτής, Μέλος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής MESO Events
- Μόνικα Τσιλιμπέρδη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
- Ανδρέας Φατούρος, Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Clio Muse Tours
Θα συντονίσει ο Γιώργος Καρυδάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Θα χαιρετίσει η Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, Σουμέλα Καραχάλιου.

«ΕυρΩπαϊκό Green Deal, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη», Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021, στις 19:00

Με την πανδημία COVID19 να μονοπωλεί τον χρόνο και την προσοχή της κοινής γνώμης, η άλλη, η μεγαλύτερη και πιο μακροπρόθεσμη απειλή για τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, η Κλιματική Αλλαγή, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στις προτεραιότητές μας. Όμως, η απειλή είναι εδώ, και παρά τις όποιες αβεβαιότητες τη βιώνουμε κάθε ημέρα. Τρεις εκλεκτοί ομιλητές, θα μας αναλύσουν την πραγματική κατάσταση και κρισιμότητα της Κλιματικής Αλλαγής, την Ευρωπαϊκή Πρόταση για την καταπολέμησή της, το λεγόμενο Green Deal, και πως αυτό επηρεάζει τη χώρα μας, αλλά και τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να κάνει η χώρα μας για να βρεθεί μπροστά από δυσάρεστες εξελίξεις.
Ομιλητές:

- Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών (ΕΚΠΑ), διευθύντρια του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, κάτοχος έδρας UNESCO στην Κλιματική Διπλωματία.
- Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή
- Γεώργιος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής οικονομίας
Θα συντονίσει ο Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος (ΜΑ), Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο

Τουπόλοιπο πρόγραμμα

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 @ 19:00

Πράσινη Επιχειρηματικότητα: τοπικές εφαρμογές

https://fb.me/e/88SRISh6H

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 @ 19:00

Κτίζοντας καλύτερες πόλεις, καλύτερους προορισμούς

https://fb.me/e/1h7QhM9Vu

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 @ 19:00

Women’s Empowerment: Ο δρόμος για την ισότητα

https://fb.me/e/3g57UXkXh

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 @ 19:00

Δημοκρατία και Θεσμοί στη μετά-COVID εποχή

https://fb.me/e/277ybOHCd

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom. Απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Πληροφορίες εγγραφής στις εκδηλώσεις στο Facebook.

Για όσους/ες δεν προλάβουν να εγγραφούν ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω Zoom, όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgr5CGL5d1Q38SgLn19dodQ, και θα διατηρηθούν εκεί στο αρχείο, για μελλοντική αναφορά.
Το EESD Forum 2021 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ., με επιστημονικό συνεργάτη το Rhodes Project.
Έχει ενταχθεί επίσημα στις τοπικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "GIRA - Green Initiatives in Rural Areas" που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το EESD Forum είναι αφιερωμένο στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
===ΛΗΞΗ==ΔΕΛΤΙΟΥ==ΤΥΠΟΥ=====

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Εφόσον το δημοσιεύσετε παρακαλούμε να μας αποσταλεί σύνδεσμος για τις ανάγκες καταγραφής δημοσιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EESD Forum, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και τις επιμέρους εκδηλώσεις, για συνεντεύξεις κ.τ.λ. παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Σπιτιού, κο Μιχαήλ Καβουκλή, στο kavuklis@houseofeurope-rhodes.eu, και στα τηλ. 2241030486, 6948278995.

Γραφείο Τύπου - Press Office
E-mail: press@houseofeurope-rhodes.eu
The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85131, Rhodes, GREECE
Visit our website www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on FacebookTwitterYoutubeInstagramLinkedIn

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λαμβάνετε το παρόν e-mail καθώς εσείς ή κάποιος τρίτος δήλωσε το e-mail αυτό στην λίστα παραληπτών ενημερώσεων Τύπου και ΜΜΕ του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο. Αν λαμβάνετε το παρόν κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφείτε από αυτή τη λίστα απλά απαντήστε στο παρόν με θέμα "ΔΙΑΓΡΑΦΗ".
Στο παρόν e-mail αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και διαδικασίες διαγραφής από την λίστα παραληπτών σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2002/31/CE.
CAUTION: You are receiving this message as you or someone else enlisted your e-mail to the recipients list for Press and Media of the House of Europe in Rhodes. If you are on this list by error, or for any other reason you would like to be removed, please reply with "DELETE" in the subject line.
This message includes contact information & remove instructions as per EU directive 2002/31/CE.

 

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση