.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Ν. Σαντορινιός:Τα νησιά μας είναι αόρατα στο Σχέδιο Ανάκαμψης της Κυβέρνησης»

Κατά την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων, Ευρωπαίων Υποθέσεων και Οικονομικών, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», πριν αυτό υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

https://www.youtube.com/watch?v=xDWXGZAMKfM

  • Η Νησιωτικότητα δεν υπάρχει στο Σχέδιο Ανάκαμψης της Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα στις προτάσεις

«Κάποια στιγμή η Κυβέρνηση πρέπει να γυρίσει το βλέμμα της και να δει την πραγματικότητα: Να δει τις επιχειρήσεις των νησιών που κλείνουν. Να δει τους επιχειρηματίες της εστίασης που πουλάνε τα υπάρχοντά τους για να μπορέσουν να ξεχρεώσουν. Να δει τα ξενοδοχεία στην Δωδεκάνησο, την περιοχή μου, που έχουν βγει «στο σφυρί» και πωλούνται σε ξένα συμφέροντα. Να δει ότι από την πανδημία, κατά κύριο λόγο οικονομικά έχουν πληγεί τα νησιά».

«Αυτή η Κυβέρνηση, προεκλογικά, έταζε πολλά στους νησιώτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα για τα νησιά και τις οικονομίες τους, οι οποίες στηρίζονται κατά κύριο λόγο στον Τουρισμό. Ειδικά στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, πέρα από τα καλώδια της διασύνδεσης, δεν αναφέρεται πουθενά η Νησιωτικότητα, δεν αναφέρονται πουθενά τα νησιά». 

«Εμείς θέλουμε ένα σοβαρό πρόγραμμακαι σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας. Αυτό που σήμερα μας παρουσιάζει η Κυβέρνηση δεν είναι σοβαρό, δεν συζητήθηκε με κανέναν φορέα και δεν λαμβάνει υπόψη τις περιφερειακές ιδιαιτερότητες. Σκόπιμα δεν υπάρχει καμία αναφορά στην περιφερειακή κατανομή των ποσών και των δράσεων του σχεδίου ανάκαμψης, γιατί επί της ουσίας θέλετε τα χρήματα του Ταμείου να κατευθυνθούν σε πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι στην περιφέρεια και στις τοπικές κοινωνίες».

  • Κανένα σχέδιο για την ενίσχυση του Τουρισμού, της εργασίας και του πρωτογενούς τομέα, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών και οι εποχικοί εργαζόμενοι προσπαθούν να επιβιώσουν

«Από τα όσα αναφέρονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης, φαίνεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό από την Κυβέρνηση, πως ειδικά σε αυτή τη φάση που είμαστε, είναι αναγκαία η αναπροσαρμογή του μοντέλου του Τουρισμού, ούτως ώστε να γίνει πιο ανθεκτικός. Δυστυχώς, επίσης δεν υπάρχει και καμία ουσιαστική πρόταση για να ενισχυθούν οι εποχικές επιχειρήσεις και οι εποχικοί εργαζόμενοι οι εποχικοί, οι οποίοι έχουν πληγεί βάναυσα μέσα στην πανδημία. Ενώ, ο ειδικός θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός,μέσα στην έκθεση ενισχύεται με το «αστρονομικό» ποσό, προϋπολογισμού 0εκ. ευρώ!».

«Ειδικά, δε, για την εργασία, ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός υπόσχεται 180 χιλιάδες θέσεις εργασίας, μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, που θα δημιουργηθούν από επενδύσεις 18δις. Αυτή η αθροιστική λογική, ακούγεται πράγματι ωραία, αλλά αν διαιρέσει κανείς τις 180.000 θέσεις εργασίας με 18 δις, μήπως βγαίνει ένα πολύ στρογγυλό νούμερο, δηλαδή μία θέση εργασίας ανά 100.000 ευρώ και μήπως τελικά όλα αυτά είναι νούμερα στον αέρα;Η πραγματικότητα είναι ότι πολύ λίγο ενδιαφέρουν την Κυβέρνηση οι θέσεις εργασίας και όταν σταματήσουν πλέον τα προγράμματα αναστολής, η έκρηξη ανεργίας θα είναι τέτοια που δεν θα μπορείτε να την διαχειριστείτε με τέτοιου είδους προγράμματα».

«Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό. Μοναδικό σχέδιο της Κυβέρνησης είναι, όπως δηλώνεται στο Σχέδιο είναι να ιδιωτικοποιηθεί η άρδευση μέσω των ΣΔΙΤ. Όπως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ενίσχυση των αλιέων και καμία μέριμνα για τη δημιουργία αλιευτικών πεδίων. Αυτή τη στιγμή οι αλιείς της χώρας βιώνουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, αφού επιλέξατε, μέσα σε αυτή την κρίση, να ενισχύσετε τη μέση αλιεία και όχι τους παράκτιους».

  • Η ΝΔ στοχοποιεί την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

«Τόσο καιρό η ΝΔ μας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που φορολόγησε υπέρμετρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά δεν λέει ότι αυτή τη στιγμή οι μικρομεσαίοι έχουνε γυρίσει την πλάτη στην Κυβέρνηση, γιατί αντιλαμβάνονται ότι καμία σχέση δεν έχει με την μικρομεσαία αγορά και το μόνο τη νοιάζει είναι να εξυπηρετήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

«Θα θυμίσω στον κ. Σκυλακάκη ότι όταν εμείς ασκήσαμε αυτήν τη φορολογική πολιτική, η οποία, πράγματι, ήταν δύσκολη, το κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια που η δική του παράταξη μας είχε οδηγήσει. Και εμείς βγάλαμε τη χώρα από αυτό το αδιέξοδο, αφήνοντας και ένα αποθεματικό που η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη το διαχειρίστηκε για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση. Γιατί αν δεν υπήρχε το αποθεματικό που μαζεύτηκε από τους κόπους της ίδιας της Κοινωνίας, σήμερα τι θα έκανε αυτή η Κυβέρνηση που έχει αποτύχει σε όλα τα πεδία;».

  • Χωρίς σχέδιο και η ενίσχυση της ακτοπλοΐας

«Ειδικά στον άξονα 1- 3, του Σχεδίου Ανάκαμψης, έχει καταχωρηθεί ένα ποσό σχετικά με την αναβάθμιση της ακτοπλοΐας και την εισαγωγή των πράσινων τεχνολογιών στα πλοία. Μιλάτε για ένα ποσό της τάξης των 20εκ για τα επόμενα 6 χρόνια και όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι αστείο. Είναι αστείο γιατί από τη μια σα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαμε εγκρίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 12 εκ το χρόνο για λιμενικά έργα. Και από την άλλη είναι αστείο γιατί το συγκεκριμένο κονδύλι αφορά μόνο στο να μπούνε σκράπες, δηλαδή φίλτρα για τη συγκράτηση του διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό εσείς το θεωρείται νέες πράσινες τεχνολογίες και αναβάθμιση της ακτοπλοΐας; Ξέρετε έχει προχωρήσει πάρα πολύ η τεχνολογία στην ακτοπλοΐα και όσο ήμασταν εμείς Κυβέρνηση είχαμε ανοίξει συζητήσεις για υβριδικά και ηλεκτρικά πλοία και επενδύσεις στα λιμάνια που θα υποστηρίζουν τα νέα πράσινα σχέδια κίνησης των πλοίων. Εσείς πως τελικά συμβάλλετε στην αναβάθμιση της ακτοπλοΐας, θα μας πείτε;»

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση