.

Διαφήμιση

 

 

User login

Το «Typhoon Project» στη Χάλκη

 Ο Δήμος Χάλκης υπο την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Βασίλη Ρουσσάκη και σε συνεργασία με το Κοινωφελές ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και το « Typhoon Project » οργάνωσε στο νησί της Χάλκης καθαρισμό του συνόλου της ακτογραμμής των γύρω περιοχών από χερσαία απορρίμματα βάρους 10 τόνων περίπου και την απόδοση των καθαρών πλέον ακτών, στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Καθαρίστηκαν όλες οι παραλίες (Δύο Γιαλοί - Αρέτα  - Τραχιά  - Γυαλί κ.α )
περιμετρικά του νησιού της Χάλκης, όλο το παραλιακό μέτωπο της Αλιμιάς και τα 14 ( Αης Θόρος - Κάτω Πρασούα - Πάνω Πρασούα - Μαελονήσι  - Σφύρα  - Τσούκα - Ατράκουσα - Μάκρη  - Στρογγύλη  - Νιπούρι  - Πλατεία  - Κολόφωνας - Νήσος - Κρεβάτι) μικρονήσια τα οποία βρίσκονται στην διοικητική μέριμνα του Δήμου Χάλκης.

Κινητήρια δύναμη του προγράμματος είναι το «Typhoon», ένα υπερσύγχρονο νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων που πλέει όλο τον χρόνο καθαρίζοντας και μεταφέροντας τα απορρίμματα που συλλέγονται σε δομές ανακύκλωσης ή ορθής απόρριψης. 

Το «Typhoon» διαθέτει 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ειδών που συλλέγονται στις δράσεις. 

Η ομάδα του, αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ιδρύματα για την υποστήριξη της έρευνας και την κατανόηση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης στη Μεσόγειο.

 Τα απορρίμματα που αναδύθηκαν από τον βυθό της θάλασσας αποτελούν μια ανάμεικτη σε συναισθήματα εικόνα, από την μια η χαρά γιατί μπορέσαμε να φροντίσουμε τον υποθαλάσσιο παράδεισο μας και από την άλλη η βαθιά λύπη για την οικολογική καταστροφή που μόνοι μας, με τα ίδια μας τα χέρια προκαλούμε. 

Από αυτές τις εικόνες αποδεικνύεται ότι η θαλάσσια ρύπανση είναι συχνή και επικίνδυνη για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, την οικονομία της περιοχής και τη δημόσια υγεία όλων. 

 Ο Δήμος Χάλκης θα συνεχίσει να επιδιώκει δράσεις και συνεργασίες  όπως το «Typhoon Project» και να υπενθυμίζει σε όλους πως οι φιλοπεριβαλλοντικές συμπεριφορές και η εκπαίδευση όλων μας, είναι απαραίτητη και πως ο βυθός του Αιγαίου είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της Ελλάδας και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε. 

Ο Δήμος Χάλκης θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και τους συντελεστές όλης αυτής της Πατριωτικής προσπάθειας διαφύλαξης του πολύτιμου θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας μας καθαρού και περιβαλλοντικά υγιούς για τους ανθρώπους και τα ζώα.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση