.

Διαφήμιση

 

User login

Τουριστικές πολυτελείς παραγκουπόλεις για πλούσιους

Τουριστικές παραγκουπόλεις έχουν δημιουργηθεί εντός ενός θερέτρου στα δυτικά σύνορα της Νοτίου Αφρικής. Στην ουσία πρόκειται για μια απλή εξωτερική προσομοίωση καθώς τα καταλύματα έχουν στην πραγματικότητα όλες τις ανέσεις και υπάρχουν προκειμένου οι πλούσιοι που μπορούν να πληρώσουν για να καταλύσουν εκεί να έχουν «μια εμπειρία ζωής» δηλαδή να ζήσουν για λίγες ημέρες... σαν φτωχοί. Η παραγκούπολη θέρετρο μπήκε στο στόχαστρο ιδιαίτερα αρνητικής κριτικής.

 «Η παραγκούπολη είναι ιδανική για ομαδικά ταξίδια και θεματικά πάρτι αλλά αποτελεί και εμπειρία ζωής. Οι παράγκες μας είναι επίσης απολύτως ασφαλείς και φιλικές προς τα παιδιά» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Emoya Hotel. «Μπορείτε να απολαύσετε τη διαμονή σας σε μια παράγκα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον ενός ιδιωτικού καταφυγίου θηραμάτων. Για όσους από εσάς ανησυχείτε ότι η παροχή θέρμανσης και wi – fi θα σημαίνει μια μη αυθεντική εμπειρία, μην ανησυχείτε! Η παραγκούπολη γίνεται ρεαλιστική με τις εγκαταστάσεις εξωτερικής τουαλέτας, αλλά και το κίνητρο που δίνεται στους επισκέπτες να θερμαίνουν  το νερό σε υπαίθριες φωτιές» προσθέτει.

  • Κριτικές στο Trip Advisor μιλούν για «μια πραγματική εμπειρία» ενώ άλλες απλώς αμφισβητούν την... αισθητική των καταλυμάτων που κοστίζουν περίπου 90 δολάρια (850 ραντ) για τέσσερα άτομα. Εκτιμάται πως η τιμή αυτή ανέρχεται τουλάχιστον στο μισό του μηνιαίου μισθού των Νοτιοαφρικανών.

 «Οι αυθεντικές τουαλέτες ξεχειλίζουν από ακατέργαστα λύματα και παρόλο που αυτό θα μπορούσε να κρατήσει κάποιους ανθρώπους μακριά, λοιπόν είχαμε μια πραγματική εμπειρία ζωής» γράφει κάποιος σχολιαστής.  Κι ένας δεύτερος σχολιάζει προφανώς δεικτικά: «Η διαμάχη μιας συμμορίας έξω από την καλύβα μας επί μισή ώρα ήταν μια συναρπαστική εμπειρία, ειδικά όταν μια σφαίρα διαπέρασε το σαθρό από κασσίτερο τοίχο και σφηνώθηκε στον ώμο μου». Τα social media πάντως κατακλύστηκαν από ειρωνικά μηνύματα και αρνητικές κριτικές ενώ η παραγκούπολη θέρετρο μπήκε στο στόχαστρου του γνωστού Αμερικάνου κωμικού - σατιρικού Stephen Colbert, ο οποίος την χαρακτήρισε στην τηλεοπτική εκπομπή του «πορνό της φτώχειας». Σχολίασε ότι οι πλούσιοι που έκαναν κάμπινγκ με κάθε πολυτέλεια μπορούν τώρα να ζουν με αίγλη σε παραγκουπόλεις.tvxs.gr  

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση