.

Διαφήμιση

 

User login

Συμβουλή της τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση: "Βάλτε σε φαβέλες όσους χάνουν τα σπίτια τους"!

Η θέση της τρόικας για τους πλειστηριασμούς είναι να προστατεύεται η κύρια κατοικία αξίας 100.000 ευρώ, για ένα εξάμηνο και εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 13.000 ευρώ...

  • Επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, χωρίς ωστόσο να έχουν διαφανεί ακόμα σημάδια σύγκλισης, καθώς οι δανειστές εμμένουν σε σκληρές θέσεις, ιδιαίτερα στο ευαίσθητο θέμα των πλειστηριασμών.

«Αμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους», φέρονται να είπαν οι επικεφαλής της τρόικας σε συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υφυπουργό Θανάση Σκορδά και γενικό γραμματέα Καταναλωτή Γιώργο Στεργίου.

  • «Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη» αντέτεινε η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τη στιχομυθία αυτή, την οποία μετέφερε στο Έθνος της Κυριακής αξιωματούχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τρόικα αν και έδειξε στην αρχή διατεθειμένη να συζητήσει μεταβατική περίοδο για την προστασία της κύριας κατοικίας, γνωστοποίησε, την περασμένη εβδομάδα τη θέση της που προκάλεσε σοκ: Μόνο για ένα εξάμηνο να προστατεύεται η κύρια κατοικία με αξία μόλις 100.000 ευρώ και εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.

  • «Πόσο σημαντικό είναι το θέμα των πλειστηριασμών για να πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας του;» είναι το ερώτημα που, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, έχουν μεταφέρει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι θα έχουν τη Δευτέρα νέα συνάντηση.

Στο μεταξύ, οι επικεφαλής της τρόικας δεν αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.«Το κλιμάκιο στελεχών θα επιστρέψει στην Αθήνα σε εύθετο χρόνο, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου» δήλωσε από την πλευρά της εκπρόσωπος του ΔΝΤ. 

  • Βολές από την αντιπολίτευση

«Πάνω στα ερείπια της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, η κυβέρνηση υποδύεται πως διαπραγματεύεται» αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.«Στην πραγματικότητα ζούμε το πλήρες στρατηγικό αδιέξοδο της πολιτικής της, που έχει οδηγήσει στη βαθιά ύφεση, στην ανεξέλεγκτη διάχυση της φτώχιας και στη μιζέρια. Παιδεία, υγεία, δήμευση ακινήτων, απολύσεις, νέοι φόροι, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι τα πεδία της καθημερινή εξόντωσης του λαού μας.

  • »Αν τους αφήσουμε, οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης θα οδηγήσουν το λαό μας ακόμα πιο χαμηλά, να τους σταματήσουμε λοιπόν» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι συνεχείς υποχωρήσεις της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ έχουν αποθρασύνει πλέον τον Τόμσεν και την παρέα του, που μετά τα εκατομμύρια ανέργους θέλουν να δημιουργήσουν και χιλιάδες αστέγους, βάζοντας στο χέρι τα σπίτια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού, ο οποίος δεν πρόκειται να δεχθεί παθητικά τη μοίρα του» δήλωσε ο Νότης Μαριάς από του ΑΝΕΛ

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση