.

Διαφήμιση

 

User login

«Προσωπικά αποδίδω μεγάλη σημασία στις διμερείς μας σχέσεις», δήλωσε από τη Ρόδο ο πρόεδρος της Κίνας

Σι Τζινπίνγκ και Κάρολος ΠαπούλιαςΣτρατηγική χαρακτήρισε τη σχέση Ελλάδας και Κίνας ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στη Ρόδο, παρουσία υπουργών της κυβέρνησης.Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη «βαθιά» φιλία μεταξύ των δύο λαών, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα γεωστρατηγικά αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, σε μία περιοχή με πολύ υψηλό πολιτικό δείκτη αστάθειας.Νωρίτερα, σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με κ. Σι στο νησί.Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας εξέφρασε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.Τόνισε επίσης πως θέλει να γίνει εθελοντής για να προβάλλει τον τουρισμό της Ελλάδας στην Κίνα.«Προσωπικά αποδίδω μεγάλη σημασία στις διμερείς μας σχέσεις. Όπως ξέρουμε είμαστε δύο αρχαίοι πολιτισμοί για αυτό θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες για να αναβαθμίσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Για αυτό σήμερα είχαμε αυτή την ευκαιρία να συναντηθούμε και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε σημαντική συμφωνία για να προωθήσουμε περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις», σημείωσε.«Θέλω να πω ότι εγώ προσωπικά θέλω πολύ να γίνω εθελοντής για να προβάλλω τον τουρισμό της Ελλάδας στην Κίνα. Θέλω πολύ να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία και το χρόνο μου εδώ στη Ρόδο για να απολαύσω τον τουρισμό σας», προσέθεσε.

  • Ήταν η δεύτερη συνάντηση των δύο προέδρων κατά τους τελευταίους μήνες, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στο περιθώριο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως αυτή η δεύτερη συνάντηση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα «δείχνει τη θέληση των δύο μερών να προωθήσουν περαιτέρω τις καλές σχέσεις».Αυτή την ώρα, ο κινέζος ηγέτης επισκέπτεται το Κάστρο των Ιπποτών μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά.

Editorial

Διαφήμιση