.

Διαφήμιση

 

User login

ΠΑΣΟΚ: Προς την 3η Σεπτέμβρη αλλά κομμένο στα δύο «Χαρούμενα» Γενέθλια

Η 3η του Σεπτέμβρη πλησιάζει και το ΠΑΣΟΚ θα κλείσει τα 40 του χρόνια αλλά με δύο ξεχωριστές, αντίθετες εκδηλώσεις που θα γίνουν μάλιστα στον ίδιο χώρο! Το επίσημο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου θα κάνει εκδήλωση  στο περιστύλιο του Ζαππείου στις 3 Σεπτεμβρίου, η οποία σύμφωνα με το Βήμα «θα αποτελεί για τον κ. Βενιζέλο την απαρχή της αναγεννητικής προσπάθειας του κόμματος». Όμως από την πρώτη έως τις εφτά Σεπτεμβρίου σε δύο αίθουσες του Ζαππείου θα φιλοξενηθεί η έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, που ελέγχεται από τον Γ.Παπανδρέου.

  • Την εκδήλωση θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο ο κ. Βενιζέλος υποπτεύεται ότι εξετάζει την δημιουργία δικού του φορέα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, «σκοπός της έκθεσης είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μίας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μίας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν την Αλλαγή που οραματίζονται και αναζητούν την ανατροπή των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον ελληνικό λαό». 

Ο  Μιχάλης Καρχιμάκης,που πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό, άνοιξε  μιλώντας στην εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου τον κύκλο του..εσωτερικού διαλόγου τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν «κόκκινες διαχωριστικές γραμμές» από την πολιτική της Συγγρού. Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην συνέντευξή του τονίζει πως δεν μπορεί να εφαρμόζονται συνεχώς πολιτικές που θέτουν στο περιθώριο τους οικονομικά αδύναμους. «Ο κόσμος μας, οι άνθρωποι που μας πίστεψαν και μας στήριξαν είναι αντιδεξιοί. Δεν μπορούν να ανέχονται την εφαρμογή δυσάρεστων μέτρων και ό,τι καλό γίνεται να το εισπράττει ο κ. Σαμαράς και ό,τι κακό να το χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ»...Αν η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει πορεία τότε το καλύτερο είναι να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή της».

  • Από την Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούν, παρά τον διάχυτο εκνευρισμό, να υποβαθμίσουν την σημασια της παράλληλης εκδήλωσης Παπανδρέου. Βάζουν σε πρώτο πλάνο την προσπάθεια δημιουργίας της Δημοκρατικής Παράταξης και σχεδιάζουν να τονίσουν τον επαναπατρισμό στελεχών, όπως ο Α. Λοβέρδος, που είχαν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ. tvxs.gr

Editorial

Διαφήμιση