.

Διαφήμιση

 

User login

Προχωρεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα

  • Συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Να προχωρήσει άμεσα η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μιχελάκης, δόθηκαν στην ΚΕΔΕ 6+1 σημεία που αποτελούν βάση συζήτησης.«Σε πρώτη φάση η ΚΕΔΕ αντιμετωπίζει το κείμενο αυτό θετικά. Έχουμε ζητήσει τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα τις έχουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε την ερχόμενη εβδομάδα να κλείσουμε αυτό το σοβαρό θέμα» ανέφερε ο υπουργός.Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της «χαοτικής» κατάστασης που επικρατεί στο ζήτημα των μετατάξεων στους δήμους και ότι θα προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες στον δημότη μέσα από τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών των δήμων.

  • Κ. Μητσοτάκης: «Πάντρεμα» προσφοράς και ζήτησης με βάση τις κενές θέσεις

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι αναμένονται συγκεκριμένες παρατηρήσεις και ότι ευελπιστεί ότι η διαδικασία θα μπορέσει να ξεκινήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η διαδικασία θα έχει και έναν πιλοτικό χαρακτήρα: «προσβλέπουμε ότι στο μέλλον όλες οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα γίνονται με αυτή τη λογική: θα υπάρχει δηλαδή ένα "πάντρεμα" προσφοράς και ζήτησης με βάση τις κενές θέσεις, αλλά και το πλεονάζον προσωπικό». Σύμφωνα με τον υπουργό, με αυτό τον τρόπο θα λάβει τέλος ένα σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων το οποίο τελικά καταλήγει να είναι ένα σύστημα προσωπικών διευθετήσεων.

  • Από πλευράς του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, δήλωσε ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η πρόταση για τη διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα, που ήταν ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 «Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσουμε μία για πάντα αυτές τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ένας υπάλληλος από έναν δήμο για να πάει στον άλλον ήθελε 14 μήνες» τόνισε.Κατά τον κ. Ασκούνη, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, τις οποίες η ΚΕΔΕ θα επεξεργαστεί και «αν είναι δυνατόν και αύριο» θα δοθούν οι σχετικές παρατηρήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα από αυτήν την διαδικασία αν επιλύσουμε προβλήματα στους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε σχέση με τους δήμους που έχουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού, δεδομένου ότι μέχρι το 2016 απαγορεύονται οι προσλήψεις» κατέληξε ο κ. Ασκούνης.Για ανάγκη σχεδίου, σοβαρότητας και ευρύτατων συναινέσεων, προκειμένου να υπάρξουν βαθιές τομές στους δήμους και στη ζωή των πολιτών έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. - σκαϊ 

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση