.

Διαφήμιση

 

User login

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Υγείας κατέθεσε η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οίκος Ναύτη. 

  • Στην ερώτηση της η Μίκα Ιατρίδη αναφέρει τις τραγικές ελλείψεις που επεσήμανε κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ, γεγονός που καθιστά τον Οίκο Ναύτη ανήμπορο στο να εκπληρώσει ακόμα και τις βασικές του υποχρεώσεις.

 Καταλήγοντας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς πώς σκοπεύουν να δώσουν λύση στα προβλήματα του Οίκου Ναύτη, με δεδομένο ότι οι ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων έχουν προσφέρει, και προσφέρουν ακόμη, τα μέγιστα με την εργασία τους στο ναυτιλιακό θαύμα της Ελλάδας.   

  • Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς τους Υπουργούς - Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υγείας - ΘΕΜΑ: «Απαξίωση Οίκου Ναύτη». Ο Οίκος Ναύτη εξυπηρετεί πανελλαδικά πάνω από 210.000 Ναυτικούς, απόμαχους και τις οικογένειές τους. Όμως, στο πλαίσιο κατεδάφισης των δημόσιων δομών και παροχών υπηρεσιών υγείας που εφαρμόζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ο Οίκος δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές υποχρεώσεις του. Ήδη, με προηγούμενη ερώτηση μου, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε αναδειχθεί, για παράδειγμα,  το ζήτημα των οφειλομένων του Οίκου Ναύτη προς τα φαρμακεία της Καλύμνου. 

  • Τώρα, σύμφωνα και με επιστολή της ΠΕΝΕΝ, η κατάσταση έχει χειροτερεύσει με αποτέλεσμα ο Οίκος Ναύτη να έχει οδηγηθεί σε τραγικό αδιέξοδο και να μην μπορεί να προσφέρει και τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους. Με βάση τον έλεγχο που έκανε πρόσφατα κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ προκύπτουν τα εξής:

 «Το μικροβιολογικό εργαστήριο του Ο.Ν. – από τα πιο σύγχρονα στον Πειραιά – δεν λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια με αποτέλεσμα να μην γίνονται αιμοληψίες. Δεν υπάρχει χαρτί για τον καρδιογράφο του καρδιολόγου με αποτέλεσμα να μην βγάζει καρδιογραφήματα. Οι οδοντίατροι δεν έχουν ενέσεις για αναισθησία. Ο Οφθαλμίατρος δεν έχει κολλύριο για βυθοσκόπηση. Δεν διατίθενται γλωσσοπίεστρα, οινόπνευμα και πιεσόμετρα. Δεν υπάρχει χαρτί για τις εξεταστικές κλίνες. Δεν διατίθεται μελάνι για τον εκτυπωτή συνταγών. Δεν υπάρχει γραφική ύλη». 

  • Επειδή είναι προφανές ότι με την πολιτική που ασκεί η μνημονιακή κυβέρνηση οδηγεί συνειδητά τον Οίκο Ναύτη στην πλήρη απαξίωση του και πιθανότατα στην αναστολή των λειτουργιών του. Επειδή το αυτονόητο είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση να μεριμνά για τα δικαιώματα των πολιτών της και να μην αναζητεί τη «δόξα» στις απολύσεις γιατρών και προσωπικού. Επειδή οι ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων προσφέρουν τα μέγιστα με την εργασία τους στο ναυτιλιακό θαύμα της χώρας μας.

 Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον Οίκο Ναύτη, προκειμένου ο Οίκος να μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές υποχρεώσεις του; Η Ερωτώσα ΒουλευτήςΤσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη 

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση