.

Διαφήμιση

 

User login

Δώδεκα νεκροί μετανάστες σε ανατροπή σκάφους στη Λευκάδα

ΔΩΔΕΚΑ μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά ηλικίας τριών έως έξι ετών, έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα, όπου εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.   

  •  Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Λευκάδας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο Αγρινίου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό – άγνωστου αριθμού – αγνοουμένων συνεχίζονται καθώς οι μετανάστες που διασώθηκαν ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν κι άλλα άτομα.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί ειδοποίησαν την αστυνομία μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκονται σε σκάφος και είναι σε κίνδυνο και στο σημείο έσπευσε πλωτό του Λιμενικού. 

  • Σε ό,τι αφορά την υπηκοότητα των μεταναστών πιθανόν, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

 Σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των διακινητών, ενώ με βάση τα στοιχεία του σκάφους που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι κλεμμένο. 

  • Κεδίκογλου: Χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση στην παράνομη μετανάστευση

 Την ανάγκη άμεσης υλοποίησης «των πρωτοβουλιών που ανέλαβε και με ελληνική πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την τραγωδία στη Λευκάδα. 

  • «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνια τα κύματα της λαθρομετανάστευσης αλλά δεν είναι πλέον μόνον ελληνικό το πρόβλημα. Η απάντηση πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή» υποστήριξε και τόνισε ότι ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην εξάρθρωση των δικτύων που στήνουν οι δουλέμποροι «κερδοσκοπώντας πάνω στη ζωή απελπισμένων ανθρώπων». tvxs.gr

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση