.

Διαφήμιση

 

 

User login

Το τετραώροφο κανόνι του Χίτλερ που ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία


 

Πρόθυμος να εισβάλει στη Γαλλία, ο Αδόλφος Χίτλερ χρειάστηκε και συνεπώς απάιτησε να κατασκευαστεί ένα νέο όπλο που θα μπορούσε να διαπεράσει εύκολα τις οχυρώσεις - συγκεκριμένα της γαλλικής Γραμμή Μαζινό - το μόνο σημαντικό φυσικό εμπόδιο που υπήρχε ανάμεσα σε αυτόν και την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη.


Ήταν το 1941 όταν η γερμανική χαλυβουργία και η κατασκευαστική εταιρία όπλων Krupp AG, κατασκεύασαν για τον Χίτλερ το "Gustav Gun", το μεγαλύτερο όπλο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε μάχη, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του Military Channel "Top Secret Weapons".

Το τετραώροφο όπλο, με μάκρος 47 μέτρα, διαμέτρημα 30 μέτρα και βάρος 1.350 τόνους, χρειαζόταν πυρομαχικά με βάρος 4535 κιλά.

Το τεράστιο όπλο δόθηκε στους Ναζί δωρεάν για να δείξει τη συμβολή της η Krupp στη γερμανική πολεμική προσπάθεια, όπως αναφέρει ο ιστορικός C. Peter Chen.

Το ισχυρό και ογκώδες "Gustav Gun" έκανε το ντεμπούτο του την άνοιξη του 1942, κατά την πολιορκία της Σεβαστούπολης.

gustav gun

Ωστόσο, όπως θα ανακάλυπταν πολύ σύντομα οι Ναζί το όπλο είχε κάποια σοβαρά μειονεκτήματα:

-Το μέγεθός του ήταν εύκολος στόχος για τα βομβαρδιστικά των Συμμαχικών Δυνάμεων
-Το βάρος του σήμαινε ότι θα μπορούσε να μεταφέρθεί μόνο μέσω (ακριβού) εξειδικευμένου Σιδηροδρόμου (που οι Ναζί έπρεπε να κατασκευάσουν εκ των προτέρων)
-Απαιτούσε 2.000 άτομα για να λειτουργήσει
-Το όπλο χρειαζόταν 5 μέρες συναρμολόγησης και τέσσερις ημέρες προετοιμασίας

Μέσα σε ένα χρόνο, οι Ναζί εγκατέλειψαν το "Gustav gun" και o Chen σημειώνει ότι οι Συμμαχικές δυνάμεις τελικά κατέστρεψαν το τεράστιο όπλο.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/04/17/story-hitler-_n_7085380.html

 

Editorial

COFFEE PLUS - Coffee & Beverages

https://coffee-plus.gr/

 

Η γνώση του καφέ, η επιδίωξη της τελειότητας, η τέχνη της ανάμειξης και ψήσιμο του καφέ, είναι η φιλοσοφία μας ώστε το πάθος για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, μας οδηγεί στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μεταδίδουμε τη γνώση μας και στους πελάτες μας.

Διαφήμιση