.

Διαφήμιση

 

User login

ΛΕΡΟΣ - Τοποθέτηση δύο μονάδων αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού

Ο Δήμος Λέρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τοποθέτησε δυο μονάδες αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού στη Λέρο, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

  •             Μετά τη μείωση κατά 80% στους λογαριασμούς του νερού, από την κατάργηση του ειδικού τέλους, ο δήμος προχωρά σε άλλη μια ευεργετική και ταυτόχρονα πρωτοπόρα και σύγχρονη ενέργεια διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Τοποθέτησε στην πηγή του Αγίου Ιωάννη στο Λακκί και στην πηγή του Παγιασκλούπη στον Πλάτανο, δυο συσκευές που φιλτράρουν και παραδίδουν στον καταναλωτή το νερό πηγής πόσιμο και εντελώς δωρεάν.

            Οι μικρές αυτές αφαλατώσεις είναι από το Κοινοτικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και παράγουν 600 λίτρα νερού την ημέρα. Ως συνέχεια του υφιστάμενου και τεκμηριωμένου σχεδιασμού, στις 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός προμήθειας άλλων 13 μεγαλύτερων μονάδων από το δήμο, από ένταξη μας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που θα τοποθετηθούν σε όλο το νησί.

  •             Η Δημοτική αρχή της Λέρου, συνεχίζει καθημερινά ακατάπαυστα την πρωτοπόρα της δράση για καλύτερες και οικονομικότερες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Λέρου, αφού οι αφαλατώσεις πλέον, αποτελούν παγκοσμίως ριζική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της υδατοπρομήθειας.

            Παρά τη δυσκολία των καιρών, η Λέρος προχωρά σε δρόμους προόδου γιατί για τη σημερινή δημοτική αρχή η κρίση δεν είναι άλλοθι για φυγή, αλλά πρόκληση.                Παράλληλα εφίσταται η προσοχή των συμπατριωτών μας για αλόγιστη χρήση του νερού. 

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση