.

Διαφήμιση

 

User login

''Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την επαναφορά της διάταξης, που προβλέπει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους κατοίκους των μικρών νησιών

Να επανέλθει η διάταξη που προέβλεπε έκπτωση 50% στην τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου για τους κατοίκους των μικρών νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων, για τις μετακινήσεις από και προς τον τόπο κατοικίας τους, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

  • Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ορθώς καταργήθηκαν η έκπτωση ή η ατέλεια στις μετακινήσεις πολιτικών και συνδικαλιστών και κρατικών αξιωματούχων ή λειτουργών.

Τονίζει, όμως, ότι η κατάργηση της έκπτωσης 50% στην τιμή του εισιτηρίου για τους μόνιμους κατοίκους των μικρών νησιών της άγονης γραμμής του Αιγαίου δεν μπορεί να θεωρηθεί κατάργηση ενός προνομίου και πρέπει να υπάρξει άμεση αποκατάσταση αυτής της αδικίας.Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

  • «O νησιώτης που μένει στην Κάσο, στους Λειψούς, στο Καστελόριζο και στα μικρά νησιά της άγονης γραμμής σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες που κανείς δεν φαντάζεται.

Εφόσον η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου είναι δύσκολη σε αυτή τη φάση, η Πολιτεία οφείλει να επαναφέρει το μέτρο της έκπτωσης στο 50% στην τιμή του εισιτηρίου για τους μόνιμους κατοίκους των μικρών νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων.Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν μιλάμε για επιδοτούμενα δρομολόγια από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι μία ελάχιστη συμβολική κίνηση στήριξης των μικρών νησιών και των ανθρώπων που επιμένουν να ζουν εκεί και να φυλάνε Θερμοπύλες». 

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση