.

Διαφήμιση

 

User login

Σεισμόπληκτη περιοχή και επισήμως η Κεφαλλονιά

Σεισμόπληκτη κηρύχθηκε και επίσημα η Κεφαλλονιά, μετά και τον δεύτερο σεισμό, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. Σημειώνεται ότι έχουν καταγραφεί έως τώρα κατεδαφιστέες 600 οικίες, ενώ πάνω από 1.000 έχουν σημαντικές ζημιές. Μετά τον νέο σεισμό επανελέγχονται ακόμη και αυτά που είχαν χαρακτηριστεί «πράσινα». Μέτρα για τους σεισμόπληκτους ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υποδομών.

Στην Κεφαλονιά καταπλέει ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος, που θα μπορεί να φιλοξενήσει 950 άτομα, όπως ανακοίνση ο δήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Παρίσης.Πάντως το βράδυ της Δευτέρας, οι περισσότεροι Κεφαλλονίτες διανυκτέρευσαν στααυτοκίνητα τους, σε κλειστά γήπεδα, στα πλοία, σε λεωφορεία και σε κάποιεςσκηνές. Οι σεισμολόγοι προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην μπουν στα σπίτια τους εάν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί. Οι καιρικές συνθήκες -κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις- δυσχεραίνουν την κατάσταση, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίζονταν οι μετασεισμοί.

  • Επανέλεγχοι στα κτίρια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκτιμήσεις για τις ζημιές σε κτίρια. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία στο νησί έχουν καταγραφεί 600 κατοικίες κατεδαφιστέες, 1.100 με σημαντικές βλάβες, 1.400 με ελαφρότερες βλάβες οι οποίες θα επιβεβαιωθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου ελέγχου.Για το νησί θα δοθεί τετραψήφιο τηλεφωνικό νούμερο στο οποίο θα καλούν οι πολίτες για να ζητήσουν καταγραφή των ζημιών και για να απαντηθούν οι απορίες. Επίσης στην Κεφαλονιά θα μεταβούν 100 μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας οι οποίοι είχαν φύγει με την ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου ελέγχου.Στην Κεφαλλονιά έχει φθάσει και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών, ενημερώνοντας ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να στείλει όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται. TVXS.GR

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση