.

Διαφήμιση

 

User login

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ - Έτοιμη η λίστα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες!

25χρονος Ινδός είχε σωριαστεί στους καναπέδες του executive lounge που βρίσκεται στον 14ο όροφο του ξενοδοχείου Renaissance Tower Hotel στην δυτική πλευρά της Ζυρίχης. Η αποστολή που μόλις είχε ολοκληρώσει θα του απέφερε 24 εκατομμύρια ευρώ. Χρειάσθηκε σχεδόν 6 μήνες για να συγκεντρώσει σχεδόν όλα τα ονόματα και τα ποσά μιας από τις πλέον περιζήτητες λίστες για τις οικονομικές αστυνομίες της Ευρώπης και ειδικότερα για τον ελληνικό ΣΔΟΕ.

  • Ο σιδηροδρομικός σταθμός Hardbrücke απείχε 500μ. μακριά από το ξενοδοχείο του. Εδώ τον περίμενε ο παραλήπτης της λίστας με τα ονόματα και τα ποσά Ελλήνων πολιτών με καταθέσεις στις τράπεζες της Ζυρίχης. Για πολλούς Έλληνες αυτή η λίστα είχε λάβει- και δικαιολογημένα- μια μυθική διάσταση. Η ατάκα "έχουν βγάλει τα λεφτά τους στην Ελβετία" μεγάλωσε μια τουλάχιστο γενιά.

Για τον ίδιο σήμαινε πως εκείνη την στιγμή η ζωή του θα άλλαζε για πάντα. Η δημοσίευσή της θα ήταν ένα ακόμη πλήγμα στην στεγανότητα του τραπεζικού της συστήματος ενώ θα προκαλούσε ανεξέλεγκτες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Πάντως ο παραλήπτης της λίστας ο οποίος ήταν μέλος ξένης διπλωματικής αποστολής στην Ζυρίχη, τον διαβεβαίωσε στην διάρκεια της ανταλλαγής πως  αυτά τα ονόματα δεν επρόκειτο ποτέ να δουν το φως της δημοσιότητας. Ο στόχος ήταν να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα η λίστα ώστε να φορολογηθούν τα ποσά-σχεδόν όλα-που είναι προιόν φοροδιαφυγής.

  • Ήταν Ιούλιος του 2013 όταν ο 25χρονος Ινδός- ένα από τα πιο φωτεινά μυαλά στον συναρπαστικό κόσμο των εταιρειών παραγωγής εξειδικευμένου λογισμικού- θα συναντούσε τον παραλήπτη της λίστας.

Μετά από 6 μήνες, τέλος Ιανουαρίου του 2014, η λίστα που είχε παραδώσει εκείνο το βράδι ο νεαρός Ινδός θα βρισκόταν σελιδοποιημένη σε ένα μεγάλο τυπογραφείο της Κωνσταντινούπολης έτοιμη να τυπωθεί!(Συνεχίζεται...) - kourdistoportokali.gr 

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση