.

Διαφήμιση

 

User login

ΒΑΣΙΛΗΣ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Ανταποκρινόμενος ο Υπουργός Υγείας σε αίτημα και του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για την άμεση δυνατότητα λειτουργίας με έξοδα των ΟΤΑ κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας, εισάγει στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ), αλλαγή σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ και λοιπές διατάξεις» ειδική διάταξη βάσει της οποίας με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Υγείας και κάθε άλλου, κατά περίπτωση, συναρμόδιου Υπουργού δύνανται να λειτουργούν Κινητές   Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας, ως μονάδες των Δ.Υ.Πε ή των Νοσοκομείων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών Υγείας σε περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  • Με όμοιο τρόπο δύνανται να λειτουργούν  Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και από λοιπά Ν.Π.Δ.Δ και Ο.Τ.Α, καθώς και από Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Προϋπόθεση λειτουργίας τους αποτελεί σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Με τον τρόπο αυτό λύνεται ένα πάγιο και μακροχρόνιο νησιωτικό αίτημα για τη λειτουργία αναλόγων κινητών μονάδων και σχετικό αίτημα προμήθειά τους με πόρους που δεσμεύθηκε να διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση