.

Διαφήμιση

 

User login

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: "ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΟΔΗΓΙΑ Ή ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ Ή ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ;"

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Την πρωτοφανή απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, να απαγορεύσει στον Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστα Χατζημιχάλη την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων, την ημέρα της επετείου ένωσης της νήσου με τη μητέρα Ελλάδα, μεταφέρει ΚΑΙ κοινοβουλευτικά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

  • Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα στην Σάμο, σε ΟΛΕΣ τις επετειακές εκδηλώσεις, ΟΥΔΕΠΟΤΕ απαγορεύθηκε η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των κομμάτων δια των τοπικών Πολιτευτών ή στελεχών τους. Απόδειξη και η κατάθεση στους πρόσφατους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.

Η Κυριακή 17/11 εκτός από την επέτειο της Σάμου, συνέπεσε να είναι και η ημέρα του Πολυτεχνείου. Ημέρα κατά την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, θα όφειλε να υπερασπιστεί και να προάγει τον Κοινοβουλευτισμό και οχι να τον περιθωριοποιήσει με την πρωτοφανή του απόφαση ΔΙΑΤΑΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ.  Στις αντίστοιχες μάλιστα επετειακές εκδηλώσεις παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή τόσο στη Μυτιλήνη 08/11, όσο στη Χίο 11/11, οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατέθεσαν κανονικά τα στεφάνια.Υπογραμμίζεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του Τέρενς Κουίκ με τον κ. Γιακαλή, τον διαβεβαίωσε ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ο ίδιος δεν είχε εκδώσει σχετική απαγορευτική οδηγία.

  • «Συμφωνείτε ημέρα του Πολυτεχνείου, που συνέπεσε με την επέτειο της ένωσης Σάμου - μητέρα Ελλάδα, να απαξιώνονται από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την ώρα που θα πρέπει να τα υπερασπίζεται και να τα προάγει εν ονόματι της Δημοκρατίας για την οποία έγινε και η εξέγερση του Πολυτεχνείου;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να ενημερωθεί για την ύπαρξη ή όχι εγκυκλίου με την οποία να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατάθεση στεφάνων στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και στα άλλα κόμματα.

Ταυτόχρονα διερευνά και την πρόθεση του Υπουργού Εσωτερικών αν θα  προχωρήσει ή όχι σε απόδοση ευθυνών στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για περιφρόνηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και γενικώς των κομμάτων και κατ' επέκταση του Κοινοβουλίου.

  • Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης -  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

  • Κύριε Υπουργέ,

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, ημέρα της επετείου της Ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με τον Πολιτευτή τους Κώστα Χατζημιχάλη να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των ηρώων. Το ίδιο έπραξε και με τα άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, με εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ, με το αιτιολογικό οτι παρευρισκόταν η τοπική Βουλευτής του. (Απλά σας υπενθυμίζω οτι η Σάμος ειναι μονοεδρική περιφερεια)Σημειώνω δύο πράγματα:

  • Α. Μέχρι τώρα, σε ΟΛΕΣ τις επετειακές εκδηλώσεις, ΟΥΔΕΠΟΤΕ απαγορεύθηκε η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των κομμάτων δια των τοπικών Πολιτευτών ή στελεχών τους. Απόδειξη και η κατάθεση στους πρόσφατους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.
  • Β.Η Κυριακή 17/11 εκτός από την επέτειο της Σάμου, συνέπεσε να είναι και η ημέρα του Πολυτεχνείου. Ημέρα κατά την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, θα όφειλε να υπερασπιστεί και να προάγει τον Κοινοβουλευτισμό και οχι να τον περιθωριοποιήσει με την πρωτοφανή του απόφαση ΔΙΑΤΑΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ.  

Υπόψη ότι σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον πολιτικό του προϊστάμενο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, με διαβεβαίωσε ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ο ίδιος δεν είχε εκδώσει σχετική απαγορευτική οδηγία.(Εδώ να σημειώσω ότι στις αντίστοιχες επετειακέςεκδηλώσεις παρουσία του κ.Γιακαλή τόσο στη Μυτιλήνη 08/11, όσο στη Χίο 11/11, οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατέθεσαν κανονικά τα στεφάνια).Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάσθε κ.Υπουργέ:

  • 1.Έχετε εκδώσει οδηγία ή εγκύκλιο η οποία να απευθύνεται στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση και με την οποία να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατάθεση στεφάνων στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και στα άλλα κόμματα που είναι οι νόμιμοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού;
  • 2.Συμφωνείτε ημέρα του Πολυτεχνείου, που συνέπεσε με την επέτειο της ένωσης Σάμου - μητέρα Ελλάδα, να απαξιώνονται από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την ώρα που θα πρέπει να τα υπερασπίζεται και να τα προάγει εν ονόματι της Δημοκρατίας για την οποία έγινε και η εξέγερση του Πολυτεχνείου;
  • 3.Σκοπεύετε να ερευνήσετε το θέμα και να αποδώσετε ευθύνες στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για περιφρόνηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και γενικώς των κομμάτων και κατ' επέκταση του Κοινοβουλίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής - Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση