.

Διαφήμιση

 

 

User login

Wikileaks: 100.000 ευρώ σε όποιον διαρρεύσει αντίγραφο διατλαντικής συμφωνίας

Ο ιστότοπος Wikileaks ξεκίνησε μια καμπάνια μέσω Διαδικτύου, προσφέροντας αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον διαρρεύσει το πλήρες κείμενο της επερχόμενης Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Συναλλαγών και Επενδύσεων (Transantlantic Trade and Investment Partnership - TTIP).

Η συνθήκη TTIP έχει ως σκοπό τη δημιουργία της μεγαλύτερης ζώνης ελευθέρου εμπορίου στον πλανήτη, με την κατάργηση των τελωνειακών δασμών και τον δραστικό περιορισμό των διαφορετικών κανόνων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το φθινόπωρο, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ.

Ωστόσο, οι πολέμιοι της συμφωνίας υποστηρίζουν ότι η συμφωνία κρίνεται ύποπτη, καθώς εξυπηρετεί, όπως λένε, τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, ενώ εντύπωση προκαλεί και η άκρα μυστικότητα που καλύπτει το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wikileaks, το ποσό των 100.000 ευρώ αναμένεται να συγκεντρωθεί μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), στην οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμουν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ.

Μεταξύ αυτών που θα συμβάλλουν είναι και ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter προανήγγειλε τη συμμετοχή του στο εγχείρημα.

«Χρειάζεται να βάλουμε ένα χεράκι για τη διαφάνεια στην ευρωζώνη αλλά επίσης και στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο (TTIP) που την επηρεάζουν. Συμμετάσχετε!», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@yanisvaroufakis).

 

 

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/wikileaks-100000-eyro-se-opoion-diarreyse...

Editorial

COFFEE PLUS - Coffee & Beverages

https://coffee-plus.gr/

 

Η γνώση του καφέ, η επιδίωξη της τελειότητας, η τέχνη της ανάμειξης και ψήσιμο του καφέ, είναι η φιλοσοφία μας ώστε το πάθος για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, μας οδηγεί στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μεταδίδουμε τη γνώση μας και στους πελάτες μας.

Διαφήμιση