.

Διαφήμιση

 

 

User login

HΠΑ: Ανακαλύφθηκε γιγάντιος θαλάσσιος σκορπιός με αρχαιοελληνικό όνομα

Σε εξαιρετικά καλή κατάσταση βρέθηκαν 150 απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα τρομακτικού πλάσματος, που ζούσε στις θάλασσες πριν από 467 εκατομμύρια χρόνια και έμοιαζε με γιγάντιο σκορπιό, όπως αναφέρεται και στο αμερικανικό περιοδικόNewsweek.

Η ανακάλυψη έγινε σε βάθος 18 μέτρων κάτω από τον πυθμένα του ποταμού της Αϊόβας στις ΗΠΑ, κι ενώ παραπέμπει στην περίοδο που ωκεανός κάλυπτε ολόκληρη την Βόρεια Αμερική, το όνομα που δόθηκε στο πιο παλιό αλλά και εξελιγμένο ανατομικά αρθρόποδο είναι αρχαιοελληνικό: Pentecopterus decorahensis, το οποίο παραπέμπει στην αρχαιοελληνική πεντηκόντορο, ένα γρήγορο και επιθετικό πλοίο με 50 κωπηλάτες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον James Lamsdell του Πανεπιστημίου Yale, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας BMC Evolutionary Biology.

Το παράξενο πλάσμα, εμφανίστηκε πολύ πριν από τους δεινόσαυρους, κατά τη μέση Ορδοβίκεια περίοδο και μπορεί να έφθανε έως και τα 1,7 μέτρα σε μήκος.

Είναι το αρχαιότερο που έχει βρεθεί να ανήκει στις ευρυπτερίδες, που θεωρούνται πρόγονοι των αστακών και των αραχνών.

http://www.ert.gr/hpa-anakalifthike-gigantios-thalassios-skorpios-me-arc...

Editorial

COFFEE PLUS - Coffee & Beverages

https://coffee-plus.gr/

 

Η γνώση του καφέ, η επιδίωξη της τελειότητας, η τέχνη της ανάμειξης και ψήσιμο του καφέ, είναι η φιλοσοφία μας ώστε το πάθος για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, μας οδηγεί στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μεταδίδουμε τη γνώση μας και στους πελάτες μας.

Διαφήμιση