.

Διαφήμιση

 

User login

Μητσοτάκης: Θα τηρήσουμε την δέσμευση για τις απολύσεις

ΤΟ  Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να προσμετρηθούν στις 11.000 απολύσεις - στις οποίες στοχεύει εντός του 2014 - οι 1.700 αποχωρήσεις από συμβάσεις που έληξαν, αλλά και οι αποχωρήσεις γιατρών που δεν θα κάνουν αίτηση ώστε να ενταχθούν στο νέο σύστημα, το ΠΕΔΥ. 

  • «Η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δέσμευση της για συνολικά 15.000 απολύσεις, αλλά δεν θα δεχθεί άλλη κινητικότητα – διαθεσιμότητα που να συνοδεύεται με απολύσεις», είπε ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ. «Αθροιστικά το 2013 – 2014 έχουν απολυθεί 3.500 υπάλληλοι, από την ΕΡΤ και υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα. Έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό των 20.000 υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Τώρα θα προκηρύξει το ΕΣΥ θέσεις γιατρών που πραγματικά του χρειάζονται», πρόσθεσε. 

«Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι είμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης ενός έλεγχου και εφόσον κλείσει, η χώρα δεν θα χρειαστεί καινούργιο μνημόνιο όπως το ξέραμε. Το τέλος του μνημονίου πλησιάζει... Αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα θα πάψει να έχει κάποιες δεσμεύσεις στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά εκ των πραγμάτων ο κύκλος των ασφυκτικών επιθεωρήσεων πλησιάζει προς το τέλος του όταν ανοίξει η συζήτηση για το χρέος με το που θα πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

  • Εάν πάμε καλά, η χώρα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο», δήλωσε ακόμη ο υπουργός, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές στο β’ εξάμηνο του 2014, παρότι υπάρχουν ακόμη πολλά τεχνικά ζητήματα.

Όσον αφορά την υπερβολική, όπως τη χαρακτήρισε, φορολόγηση του 2013 διευκρίνισε ότι οφείλεται σε συσσώρευση φορολογικών υποχρεώσεων τριών ετών, και ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί το 2014. tvxs.gr

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση