.

Διαφήμιση

 

User login

Η «πλεούμενη» ρομαντική πόλη

Γράφει ο Λάζος Μαντικός

  • Πάνω σε 118 νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται με γεφυρούλες, εκτείνεται η αριστοκρατική Βενετία. Μαζί με την λιμνοθάλασσα της αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πολλοί την θεωρούν από την πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης. Η πόλη έχει αλλάξει ελάχιστα με το πέρασμα των χρόνων, σαν ο χρόνος εκεί να έχει σταματήσει…

Γόνδολες και πλεούμενες βαρκούλες περνούν μέσα από τα κανάλια και τα βενετικής γοτθικής αρχιτεκτονικής κτήρια τα οποία δίνουν μια αίσθηση ότι η πόλη «πλέει»… Στην Βενετία δεν θα δείτε δρόμους και αυτοκίνητα, τα πάντα σχεδόν είναι πλεούμενα! Μάλιστα υποστηρίζουν ότι αν πιάσεις στα χέρια σου έναν χάρτη 200 χρόνων της Βενετίας, θα μπορούσες να κινηθείς άνετα στην πόλη αφού παραμένει ίδια εδώ και αιώνες αν και δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η πόλη βυθίζεται με το πέρασμα τον χρόνων. 

  • Αξιοθέατα

Η Πλατεία του Αγίου Μάρκου, το μεγάλο κανάλι και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου αποτελούν από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης. Ενώ μια επίσκεψη σας στο νησί Μουράνο που είναι γνωστό για την υαλουργία του και τα «Κρύσταλλα Μουράνο» θα σας επιβεβαιώσει τι εστί Βενετσιάνικη φινέτσα!

  • To καρναβάλι της Βενετίας «LA NATURA FANTASTICA 2014»

Ένα από τα μακροβιότερα καρναβάλια του κόσμου είναι αυτό της Βενετίας. Όσοι επισκεφτείτε την πόλη το διάστημα εκείνο (14 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου 2014) θα διαπιστώσετε ότι εκεί το ζουν με όλη την σημασία της λέξης. «Μασκοφόροι» με επιβλητικές και αριστοκρατικές στολές περιφέρονται στην πόλη και δεν αποκαλύπτουν ποτέ την ταυτότητα τους. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής με την «La Festa delle Marie» παρέλαση που αποτελεί «προάγγελο» για την επίσημη έναρξη του φαντασμαγορικού καρναβαλιού το απόγευμα του Σαββάτου. Η καρδιά του καρναβαλιού «χτυπάει» από την πλατεία του San Marco που οι «μασκοφόροι» ξεχύνονται σε ολόκληρη την πόλη.

Τις υπόλοιπες ημέρες ακολουθούν αναβιώσεις εθίμων όπως οι μονομαχίες των ιπποτών μέχρι την κορύφωση του Καρναβαλιού (Δεύτερη Παρασκευή) με τον Χορό των Δόγηδων (Gran Ballo delle Maschere). O μεγάλος αυτός χορός κάθε χρόνο γίνεται σε διαφορετικό μέρος – έκπληξη και πάντα εντυπωσιάζει. Σε αυτό τον χορό καλεσμένοι είναι όσοι είναι κατάλληλα ντυμένοι αφού η μάσκα είναι απαραίτητη.

  • Ταξιδέψτε στον χρόνο στην ρομαντική Βενετία…

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση