.

Διαφήμιση

 

 

User login

Δόκιμη βόμβας υδρογόνου από τη Βόρειο Κορέα - Συναγερμός!!!!

Σε συναγερμό η διεθνής κοινότητα μετά την ανακοίνωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ότι πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Σφοδρές αντιδράσεις από Νότια Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ παρότι αμφισβητούν το γεγονός. Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εντός της ημέρας. 

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών» ήταν η ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ μέσω κρατικής τηλεόρασης. 

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος εκτιμάται ότι οφείλεται στην πυρηνική δραστηριότητα της Πιονγιάνγκ.

Η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας - η τέταρτη κατά σειρά - έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εντείνουν την παρακολούθηση της Βόρειας Κορέας. Πρόκειται για μια «σοβαρή πρόκληση» για την παγκόσμια ειρήνη, σύμφωνα με τη Σεούλ.

Από την πλευρά της Ιαπωνίας ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε αναφέρει ότι η χώρα του θα δώσει μία αυστηρή απάντηση στη σημερινή πρόκληση της Βόρειας Κορέας. Χαρακτήρισε τη δοκιμή ως απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας και κατέστησε σαφές ότι το Τόκιο δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την είδηση. «Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καλούμε ξανά τη Β. Κορέα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της δεσμεύσεις» ανέφερε ο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επίσημη ανακοίνωση από την Κίνα - τον στενότερο σύμμαχο του καθεστώτος - δεν έχει υπάρξει ακόμα, ωστόσο, το Πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι «οποιαδήποτε πρακτική διαταράσσει τη σταθερότητα στη βορειοανατολική Ασία είναι ανεπιθύμητη και απερίσκεπτη».

To απόγευμα, στις 6.00 ώρα Ελλάδας, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση.

«Η ενέργεια της Πιόνγιανγκ συνιστά παραβίαση του παγκοσμίως αποδεκτού κανόνα κατά των πυρηνικών δοκιμών», δήλωσε στο Reuters, ο Λασίνα Ζέρμπο, επικεφαλής του Οργανισμού της Συνθήκης Συνολικής Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών, προσθέτοντας ότι «συνιστά σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

 

Editorial

COFFEE PLUS - Coffee & Beverages

https://coffee-plus.gr/

 

Η γνώση του καφέ, η επιδίωξη της τελειότητας, η τέχνη της ανάμειξης και ψήσιμο του καφέ, είναι η φιλοσοφία μας ώστε το πάθος για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, μας οδηγεί στο να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μεταδίδουμε τη γνώση μας και στους πελάτες μας.

Διαφήμιση