.

Διαφήμιση

 

User login

«Στο βρόντο» οι απολύσεις στην ΕΡΤ; Δεν τις «μετρά» στις 4.000 η Τρόικα!

Οι ελεγκτές επιμένουν ότι δεν μπορούν να προσμετρηθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ στους 4.000, εάν πρώτα δεν λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ με το τελικό της σχήμαΤα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα δεν αφορούν μόνο στην απόρριψη του σχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ή στη διάσταση απόψεων για το δημοσιονομικό κενό του 2014-15, αλλά και σε ζητήματα που, από ελληνικής πλευράς τουλάχιστον, επιχειρείται να εμφανιστούν ως «κλεισμένα».

  • Χαρακτηριστικά, όσον αφορά στις απολύσεις στο Δημόσιο και μόλις έξι εβδομάδες πριν από την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας τόσο για τη λίστα των 4.000 που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα από το Δημόσιο, όσο και για τη λίστα των 12.500, που θα πρέπει να μπουν στην κινητικότητα/διαθεσιμότητα, φαίνεται να μην υπάρχει συμφωνία σε βασικά ζητήματα -όπως, για παράδειγμα, για τους απολυμένους της ΕΡΤ-, ενώ η διαπραγμάτευση παίρνει διαρκώς νέα τροπή.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η τρόικα ζήτησε χθες «αποδείξεις και ονόματα» από την ελληνική πλευρά όχι μόνο για το πρώτο κύμα των απολύσεων, αλλά και για το δεύτερο -των 11.000, που θα πρέπει να γίνουν το 2014. Και αυτό, γιατί το πρώτο κύμα παρουσιάζει «κενό» 1.300 υπαλλήλων.

  • Όσον αφορά στην ΕΡΤ, η πλευρά των δανειστών είναι δύσκολο να πειστεί ότι η όλη κίνηση δεν αποτελεί τελικά απλώς ένα «τρικ», για να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» των απολύσεων του 2013. 

Για το λόγο αυτό, οι δανειστές επιμένουν ότι δεν μπορούν να προσμετρηθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ στους 4.000, εάν πρώτα δεν λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ με το τελικό της σχήμα.Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πάντως, διαψεύδουν ότι οι δανειστές δεν συγκαταλέγουν στις 4.000 απολύσεις, και αυτές των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση