.

Διαφήμιση

 

User login

Στον Αρχάγγελο και Ν. Ρόδο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μπενέτος Σπύρου

Τον Αρχάγγελο και τη Νότια Ρόδο επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στο Ν. Αιγαίο Μπενέτος Σπύρου και ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού Νησιωτική Ανατροπή. Τους συνόδευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

  • Στον Αρχάγγελο είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν  με πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους  για τη μη παρουσία των τοπικών αρχών στην περιοχή τους. Ο Μπενέτος Σπύρου διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η παράταξή του και ο ίδιος θέλουν μια διαφορετική σχέση με τους πολίτες ώστε αυτοί να συμμετέχουν στον προγραμματισμό και την υλοποίηση όλων όσα τους αφορούν. Μάλιστα δήλωσε ότι θα διοργανωθεί ανοικτή συγκέντρωση στον Αρχάγγελο για να ακουστούν και να συζητηθούν οι προβληματισμοί  τους.

Στη συνέχεια η ομάδα της Νησιωτικής Ανατροπής επισκέφτηκαν την Κάλαθο όπου συναντήθηκαν με το στέλεχος της Κοινωνικής Συμφωνίας Γιώργο Κασσάρα και επίσης συνομίλησαν με πολίτες. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη γιορτή της ελιάς στα Λάερμα όπως επίσης και  τα Σιάννα όπου συζήτησαν με πολίτες, εθελοντικές οργανώσεις  και παλαιότερους αυτοδιοικητικούς παράγοντες τα προβλήματα της περιοχής και ειδικά αυτά του πρωτογενούς τομέα. 

  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μπενέτος Σπύρου δήλωσε:

Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους πολίτες, δηλαδή ως πελάτες που τους θυμόμαστε μόνο προεκλογικά. Πρέπει να τους δώσουμε χώρο και χρόνο ώστε να τοποθετούνται στα ζητήματα που τους αφορούν υπεύθυνα και σοβαρά. Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε αειφορικές λύσεις σε συνεργασία με τους  πολίτες και  την οργανωμένη κοινωνία.

  • Από την άλλη πλευρά βλέποντας τις προσπάθειες αναζωογόνησης της υπαίθρου, δηλώνουμε ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν πιο οργανωμένα και πιο στοχευόμενα προάγοντας συγκεκριμένες πολιτικές. Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια για να αναγεννηθεί και να συνδεθεί με τον τουρισμό, η μονοκαλλιέργεια του οποίου και το λάθος σε μεγάλο βαθμό μοντέλο που ακολουθεί, έχει φέρει πολλά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Με τη  σύνδεση πρωτογενούς τομέα και του τουριστικού  προϊόντος  θα μπορέσουμε να  προωθήσουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα δώσουν εισόδημα στους αγρότες και ποιότητα στο τουριστικό μας προϊόν.

Όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα προβλήματα των αγροτών και των αγροτικών περιοχών. Οι πρώτοι δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ενώ τα μοντέλα των επιδοτήσεων πολλές φορές προάγουν τη μη παραγωγική γεωργία που επιδοτεί την εγκατάλειψη της υπαίθρου παρά τη παραγωγική ανασυγκρότησή της και την επένδυση σε περιβαλλοντικά φιλικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

  • Βλέπουμε λοιπόν ότι το Ν. Αιγαίο χρειάζεται ένα νέο μοντέλο και πιο εμπνευσμένες πολιτικές. Καλούμε τους πολίτες να κάνουμε μαζί μια δημιουργική Νησιωτική Ανατροπή σε όλα τα ζητήματα που χρονίζουν και τους ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια έχοντας  πλέον φτάσει σε αδιέξοδο τα τελευταία χρόνια. 

Editorial

Υγειονομικά Πρωτόκολλα Τουρισμού

http://www.katartisi-pnai.gr/

Ανοίγει η πλατφόρμα εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από το Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Από σήμερα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, από όλα τα νησιά της Περιφέρεια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση