.

Διαφήμιση

 

User login

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδειχθηκαν τα καλύτερα τσίπουρα της Σύρου

Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η «Τσιπουροφιέστα» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Γαλησσά στο κέντρο Ζωζεφίνα.

  • Η 2η Πανσυριανή Γιορτή Τσίπουρου την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Άγιος Στέφανος»ανέδειξε τα καλύτερα τσίπουρα της χρονιάς. Ήταν μια πραγματική γιορτή για όλους τους συριανούς που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στην παραγωγή του τσίπουρου η οποία είναι συνεχώς αναπτυσσόμενη στο νησί.

14 παραγωγοί έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και 24 δοκιμαστές (που είχαν δύσκολο έργο) ανέδειξαν τα 8 καλύτερα τσίπουρα της χρονιάς. Σχεδόν όλα τα φετινά τσίπουρα ήταν ποιοτικά, πιστοποιώντας ότι η παραγωγή βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο.

  • Μάλιστα, το καλύτερο τσίπουρο που αναδείχθηκε ήταν από τον Γαλησσά του Γιώργου Σαργολόγου, ο οποίος κέρδισε ένα ανοξείδωτο βαρέλι 80 κιλών, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε το τσίπουρο του γνωστού παραγωγούΓιάννη Σαρρή και την τρίτη του Γιάννη Πρίντεζη. Στα πρώτα 8 τσίπουρα δόθηκαν πλούσια δώρα προσφορά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιο Στέφανο» και τους χορηγούς της εκδήλωσης, ενώ όλοι οι παραγωγοί πήραν αναμνηστικό δώρο ένα γυάλινο μπουκάλι της «Τσιπουροφιέστας».

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν ο Φρανσουά Βουτσίνος που μοίρασε δώρα και διασκέδασε το κοινό, καθώς και ο Στέφανος Βακόνδιος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Συλλόγου και διοργανωτής της γιορτής. Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την παραγωγή, την κατανάλωση και τη συντήρηση του τσίπουρου έδωσε στον κόσμο ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Τζώρτζης Μακρυωνίτης ο οποίος είναι γευσιγνώστης και οινοποιός.Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πολύ κέφι, χορό και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. CYCLADES24GR

Editorial

Διαφήμιση