.

Διαφήμιση

 

User login

Aντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing εντοπίστηκαν στον Ινδικό

Δύο αντικείμενα που «πιθανόν να σχετίζονται» με το Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται για 12 ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

  •  «Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, εξήγησε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της  AMSA, και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα, ενώ το άλλο είναι μικρότερο.

 Οι αυστραλιανές αρχές στέλνουν στην περιοχή - περίπου 3000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ στον Ινδικό Ωκεανό  - τέσσερα αεροσκάφη και δύο πλοία για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν τα εν λόγω αντικείμενα.

  • Οργή και αγανάκτηση από τους συγγενείς των επιβατών

Μιλώντας νωρίτερα στο κοινοβούλιο ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είπε ότι «νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση... στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση» διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι αεροσκάφη είναι καθ’ οδόν προς την περιοχή όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα.

  • Ο  Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ενώ προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. «Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν ανέφερε ότι τα δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

  • Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines που μετέφερε 239 άτομα επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα, η οποία επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αεροδιαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας. Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού. tvxs.gr

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση