.

Διαφήμιση

 

User login

Η 25η Μαρτίου στη Ψίνθο: Ελληνισμός και στα πιο μικρά χωριά – Παρελάσεις, χωρίς κάγκελα και ευτράπελα…

Στη Ψίνθο, όπως και στα άλλα μικρά χωριά, δεν συνηθίζουν να πηγαίνουν δημοσιογράφοι και κάμερες…. Αυτό το παράπονο δέχθηκα σήμερα από τους κατοίκους….

«Είσαστε τυχεροί» σκέφθηκα…. Όπου τρέχουν  οι δημοσιογράφοι, δεν συμβαίνουν και τα καλύτερα….

Η σημερινή παρέλαση, προκάλεσε δάκρυα συγκίνησης….

Στο χωριό της Ψίνθου,  οι μαθητές σήκωσαν και πάλι με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία και παρήλασαν, μαζί με τους δασκάλους, ΔΙΠΛΑ στους κατοίκους.

Προηγήθηκε η Δοξολογία, η οποία τελέσθηκε από τον Αιδεσιμότατο Άγιο Πατέρα της κεντρικής ενορίας, στον Ιερό Ναό της Παναγίας, διότι στην Ελλάδα, ΠΑΤΡΙΔΑ και ΘΡΗΣΚΕΙΑ έχουν ταυτόσημη υπόσταση. Άλλωστε, οι πρόγονοί μας, πολέμησαν «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Στην ομιλία του εκπαιδευτικού που ακολούθησε, τονίσθηκε ο αγώνας των Ελλήνων Ηρώων και το παράδειγμα που πρέπει να αποτελεί για τους νεοέλληνες σκοπό ζωής, αφού η κατάσταση στον παγκόσμιο χάρτη, επιβάλλει να ακολουθούμε τώρα, περισσότερο από ποτέ, τα ιδεώδη τα οποία μας διέπουν ως έθνος.

Η ελληνική σημαία, στηρίχθηκε από χέρια τρυφερά, χέρια μικρών μαθητών, με βλέμμα που προδίδει αποφασιστικότητα για προστασία των ιδανικών μας.

Ο Εθνικός μας Ύμνος, επιστέγασε τον εορτασμό, αποσπώντας την προσοχή και το σεβασμό των παρισταμένων.

Γι την τιμή των προγόνων – αγωνιστών κατέθεσαν τα στέφανα της δάφνης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Ρόδου, Στέφανος Κυριαζής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ψίνθου, Κυριάκος Καρίκης και εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, από τη στρατιωτική μονάδα 474, ο Λοχαγός Νίκος Τζωρτζίνης.

Ακολούθησαν ελληνικοί χοροί από τους μαθητές του σχολείου, ενώ λίγο αργότερα, η επετειακή εορτή, ολοκληρώθηκε  με φιλόξενο κάλεσμα του Προέδρου κ. Καρίκη για τους επίσημους προσκεκλημένους….

------------------------------------------------------

Ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γίνεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο, την ημέρα εορτασμού και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο εορτασμός σε αυτή την ημέρα καθιερώθηκε το 1838 με το Βασιλικό Διάταγμα 980 / 15(27)-3-1838 από την Κυβέρνηση του  Όθωνα.

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση