.

Διαφήμιση

 

User login

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ: ΡΟΔΟΣ - ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ομιλία Φώτη Χατζηδιάκου - Θέμα: Iδρυτική διακήρυξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης - ΡΟΔΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝΦίλες και Φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες,

 • Α. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τον συνάδελφό μου και πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ρόδου, κ. Κώστα Σαρρή και τον φίλο μου και Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, τον Σάββα Χατζησάββα, για τα θερμά τους λόγια και όλους εσάς για την παρουσία σας, η οποία μας τιμά ιδιαίτερα και μας οπλίζει με δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις ευθύνες του Δήμου μας την επόμενη πενταετία.

Θέλω να ευχαριστήσω και τη Διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου που μας φιλοξενεί απόψε σε αυτόν τον «δυναμικό» χώρο της ζώσας οικονομίας του τόπου μας.

 • Β. Λέγεται πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός . Βλέποντας όλους εσάς απόψε εδώ δίπλα μου, αισθάνομαι τη σιγουριά για τη συνέχεια της προσπάθειας και του αγώνα μας.

Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 με συγκινεί ιδιαίτερα και με συγκλονίζει .Η παρουσία τόσων πολλών φίλων απόψε, μας δυναμώνει,γιατί :•    Επιβεβαιώνει την απόφασή μας, να ζητήσουμε την εντολή των συμπολιτών μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές•    Μας δίνει τη σιγουριά για το αποτέλεσμα του αγώνα μας γιατί απόψε αναδεικνύεται χωρίς αμφιβολία, το πλειοψηφικό ρεύμα που ήδη δημιουργείται για μια νίκη αυτοδιοικητική, πέρα και έξω από κομματικές περιχαρακώσεις και πάνω από όλα ενωτική.Η σημειολογική ίδρυση της αυτοδιοικητικής παράταξής μας στις 7 Μαρτίου 2014, την ημέρα του εορτασμού της ενσωμάτωσης, συμβολίζει τη συσπείρωση όλων των συμπολιτών μας, τους οποίους ενώνει το όραμα μιας συμμετοχικής, δημιουργικής και πολυσυλλεκτικής τοπικής κοινωνίας.

 • Είναι βέβαιο, ότι όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, δεν μοιραζόμαστε κοινές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, όμως το σίγουρο είναι ότι μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες αγωνίες για τον τόπο μας.

Με την ίδρυση της νέας μας δημοτικής παράταξης επιλέγουμε συνειδητά να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του νησιού, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών και να αναδείξουμε τις αξίες του τόπου μας, για ένα καλύτερο αύριο, αφήνοντας το <<αποτύπωμά μας>> για τις επόμενες γενιές.Γι’ αυτό δεν αναζητήσαμε το χρίσμα ή τη στήριξη κανενός πολιτικού και κομματικού χώρου. Γιατί τη μόνη στήριξη που ζητάμε είναι αυτή του Ροδιακού λαού, η οποία μας δεσμεύει απέναντι στον κάθε συμπολίτη και στην κάθε συμπολίτισσά μας.

 • Ο Καζαντζάκης έλεγε: «Nα αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου, έχω χρέος να σώσω τον τόπο μου. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω». Και εμάς σήμερα εδώ η παρουσία σας, μας δεσμεύει απέναντι στο χρέος μας και την ευθύνη για τη Ρόδο. Για μας τους Ροδίτες «τη μάνα γη».

Τη Ρόδο, το σταυροδρόμι του πολιτισμού και των ιδεών, από τα βάθη των αιώνων. Το νησί του ΄Ηλιου, του Θεού Απόλλωνα, του «Κολοσσού», της Λίνδου, της Ιαλυσού, της Καμείρου. Την πατρίδα των Ολυμπιονικών, των φιλοσόφων, των ιστορικών, των γλυπτών, των αγωνιστών. Τη Ρόδο που η γεωπολιτική της θέση ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, την κατέστησε το μήλο της έριδος στο διάβα των αιώνων.

 • Τη Ρόδο, που μέσα από τον πολιτισμό, τα μνημεία και το ανθρώπινο της δυναμικό με το <<μέτρον άριστον>> του σοφού Κλεόβουλου, μας επιβάλλει να αναστοχαστούμε την ιστορική της αξία και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Γιατί η ιστορία κάθε τόπου, κληροδοτεί αξίες και διδάγματα, τα οποία πρέπει να αποτελούν τον φάρο και να καθοδηγούν τις επόμενες γενιές στους στόχους και τα οράματά τους.

Αυτό και μόνο αρκεί για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

 • Β. Θα αναρωτηθήκατε για την σημειολογία του τίτλου της παράταξης μας: ΡΟΔΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη.

Για τη Ρόδο μας αναφέρθηκα προηγούμενα και θα μπορούσα μα μιλάω για ώρες, εβδομάδες, μήνες. Για μια ζωή.(Το ίδιο άλλωστε όλοι σας).

 • «ΔΥΝΑΜΗ» .

Δύναμη για μας σημαίνει: Γνωρίζουμε, Μπορούμε και Θέλουμε!!!Δεν είμαστε απλοί θεατές των γεγονότων, ούτε αμέτοχοι κριτές των όσων συμβαίνουν γύρω μας. Αντλούμε δύναμη από τη δύναμή σας για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας.

 • Όλοι μαζί, με σκληρή δουλειά, αποτελούμε δύναμη δημιουργικότητας, ελπίδας, προοπτικής και αξιών.
 • Όλοι μαζί γινόμαστε δυνατοί.
 • Όλοι μαζί είμαστε η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
 • Όλοι μαζί είμαστε η ΔΥΝΑΜΗ του τόπου μας.

Η λέξη «πολίτης». Ο πολίτης είναι στο επίκεντρο του προγράμματός μας, αλλά και ο δημιουργός του. Οι στοχεύσεις υπηρετούν τον πολίτη και η οριοθέτηση των στοχεύσεων αυτών θα γίνει μαζί με τους πολίτες.Το πρόγραμμά μας είναι δομημένο για να τον υπηρετεί. Η υλοποίησή του θα γίνει μαζί με τους πολίτες γιατί οι πολίτες έχουν προσωπική αντίληψη και γνώση των πραγμάτων και κρίνουν και συγκρίνουν.

 • Στο νομαρχιακό και περιφερειακό περιβάλλον που τάχθηκα και με τη δική σας εντολή να υπηρετώ μέχρι σήμερα την Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα χρόνια πολλές και ενίοτε μεγάλες κρίσεις. Είτε εθνικές που εξ αντανακλάσεως επηρέασαν έμμεσα το περιφερειακό και τοπικό μας περιβάλλον, είτε άμεσα τοπικές που είχαν καταλυτικό ρόλο στη ζωή του πολίτη. Αυτές τις κρίσεις τις αντιμετωπίσαμε όχι μόνο στα πλαίσια της αρμοδιότητάς μας, αλλά πέρα και έξω από αυτά, ακόμη και στα όρια της νομιμότητας, πάντοτε όμως με γνώμονα και οδηγό το συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας και του πολίτη. Πάντα με την αρχή της επιβαλλόμενης από το νόμο ιδιαιτερότητας της νησιωτικής μας περιοχής.

Αυτή ακριβώς η καθημερινή μου συνεργασία με τους πολίτες και οι κοινοί αγώνες ήταν που συνετέλεσε να ανατρέψουμε κρίσιμες καταστάσεις και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Αυτή η σχέση με έφερε ακόμη πλησιέστερα στον πολίτη. Σαν πολιτικό -Σαν άνθρωπο - Σαν Ροδίτη. Αυτή ακριβώς η σχέση , με καθοδήγησε σήμερα να διεκδικώ το δικαίωμα από σας να αναλάβουμε τη ευθύνη του νησιού μας της επόμενη πενταετία.

 • Πολλοί από τους συμπολίτες μας αποφάσισαν μέσα από αυτήν τη διαδικασία να συμπορευτούν μαζί μου και ήδη αποτελούν την πρώτη δύναμη του συνδυασμού μας και βρίσκονται ανάμεσά μας, επιβεβαιώνοντας την αριστοτελική ρήση «το όλον σημαντικότερο του μέρους». Οταν όλοι μαζί συνεργούμε με θετικό και δημιουργικό πνεύμα, το αποτέλεσμα, που παράγεται, είναι πάντα μεγαλύτερο από το μέσο όρο των ατομικών αποτελεσμάτων.

Η ύπαρξη διαφορών βέβαια ή η διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων είναι συχνά μια αναπόφευκτη πραγματικότητα, που όμως τις περισσότερες φορές μέσα από την πολυφωνία καταλήγει σε μια σύνθεση και συνεργασία, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Και αυτό είναι που επιζητεί και θέλει ο κάθε πολίτης. Να γίνεται κοινωνός των προβλημάτων, να προτείνει λύσεις, «να συνδημοτεύει», να συνδιοικεί και να μετέχει με ίσα δικαιώματα αλλά και με τις υποχρεώσεις, που του αναλογούν.Αυτά ακριβώς πιστεύει η παράταξή μας για τον τρόπο λειτουργίας του πολίτη την επόμενη πενταετία μέσα από μια δημοτική αρχή φιλική, συνεργάσιμη και ανοικτή στον πολίτη.

 • Γ. Ξεκινάμε σήμερα με την παρουσίαση των θέσεων της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξής μας, τον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Διεκδικούμε έναν τόπο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του.Οραματιζόμαστε ένα Δήμο Ενεργών Πολιτών.Αντίπαλοι μας στον αγώνα αυτό δεν είναι οι άλλες παρατάξεις. Απέναντι μας είναι τα προβλήματα της Ρόδου, είναι όλα αυτά που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και όλοι εκείνοι που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξή της.Οι προκλήσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, είναι απίστευτα πολλές και πολύπλευρες, το ίδιο και οι ευθύνες.Ιδιαίτερα για το δήμο της Ρόδου που είναι μέλος σε εθνικές αλλά και διεθνείς οργανώσεις και παγκόσμιους οργανισμούς και φιλοξενεί δράσεις και εκατομμύρια πολίτες από άλλες χώρες, η ευθύνη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με άλλους τόπους και προορισμούς.

 • Εμείς, πιστεύουμε απόλυτα στις δυνατότητες του νησιού μας και των ανθρώπων του, που πρέπει όμως να αξιοποιηθούν σωστά γιατί το σπουδαίο κεφάλαιο αυτού του τόπου ήταν πάντοτε το δημιουργικό μυαλό των Ροδιτών που είχαν καταστήσει τη Ρόδο παγκόσμιου φήμης προορισμό προτού καν άλλες σήμερα ανταγωνιστικές περιοχές αντιληφθούν αυτό που οι Ροδίτες γνώριζαν αυτό που σήμερα λέγεται <<παγκοσμιοποίηση>.

Οι τεχνοκράτες, οι παραγωγικές και επαγγελματικές τάξεις, οι επιστήμονες, οι άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης, οι διανοούμενοι της Ρόδου, όλοι έχουν ρόλο και λόγο στην ανάπτυξη του τόπου μας.Για μια διαφορετική πορεία, μοναδική στον Ελλαδικό χώρο. Μοναδική στην Ευρώπη.Μέσα από ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, με ένα ισχυρό κέντρο λήψεων αποφάσεων και τη συσπείρωση όλων των τοπικών δυνάμεων, ώστε η Ρόδος να ξεφύγει από το πλαίσιο που περιορίζει σήμερα την Αυτοδίοικηση. Οι πόροι - ανθρώπινοι, γεωγραφικοί, οικονομικοί - δίνουν την προοπτική μιας διαφορετικής πορείας.

 • Η ενοποίηση των 10 Δήμων σ’ ένα ενιαίο διοικητικό σχήμα, πριν από 3 χρόνια, ενίσχυσε την πεποίθησή μου ότι μπορούμε να πετύχουμε την υπέρβαση, να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και τα εμπόδια του παρελθόντος. Ήταν η απαρχή της συσπείρωσης των τοπικών δυνάμεων, της ευθυγράμμισης όλων μας σε ένα κοινό σκοπό. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες, αρνήσεις, εμπόδια και δυσλειτουργίες που κλόνισαν ακόμη και εκείνους που πίστεψαν στην ιδέα του <<Καλλικράτη>>. Ήταν όμως η αφετηρία για μια ενιαία πορεία γιαυτό δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ.

Τουλάχιστον εμείς που πιστέψαμε σ αυτό. Αφήστε τους άλλους που πίστεψαν και πιστεύουν ακόμα ότι ο Καλλικράτης ήταν ένα τερατούργημα και καταστροφή για τον τόπο. Και παρόλα αυτά ζητούν να τον υπηρετήσουν !!! Απορίας άξιον;;;Στο χέρι μας είναι να προτείνουμε τις βελτιώσεις και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Να δώσουμε πραγματικό νόημα στην αποκέντρωση ενισχύοντας τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, με αρμοδιότητες, εξουσίες και πόρους ώστε τα τοπικά συμβούλια να αποκτήσουν δύναμη, ρόλο και λόγο ύπαρξης.

 • Να εφαρμόσουμε στην πράξη την αρχή της εγγύτητας, ώστε ο πολίτης και του πλέον απομακρυσμένου χωριού να βρίσκει λύση στο πρόβλημά του μέσα από τις δομές της τοπικής κοινωνίας. Εμείς πιστέψαμε σ’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε. Και επειδή η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος, το όραμά μας είναι : Μία ΡΟΔΟΣ Ανθρωποκεντρική, Σύγχρονη, Ανταγωνιστική, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της, μέσα από ένα νέο μοντέλο Διοίκησης.

Α. Ανθρωποκεντρική:Ανθρωποκεντρική καθώς πρωταρχική μας μέριμνα είναι πως θα βελτιώσουμε και θα καλυτερέψουμε τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, βάζοντας στο επίκεντρο κάθε ενέργειας τον άνθρωπο. Η ενίσχυση της ποιότητας ζωής του κάθε πολίτη, του εργαζόμενου, του επιχειρηματία, της μεσαίας τάξης, του νέου και του υπερήλικα, του ντόπιου και του αλλοδαπού, του επισκέπτη και του μετανάστη. Η αποφυγή της παρανομίας και η αξιοκρατία στις επιλογές μας για μια Ρόδο, όπου η αλληλεγγύη, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα γίνει έκφραση τη κοινωνίας και θα εκδηλώνεται μέσα στην κοινωνία. Διαμορφώνουμε μια κοινωνία στην οποία ο πολίτης να μπορεί να ζει, να εργάζεται να εξελίσσεται, να οραματίζεται:

 • •    Για μια Ρόδο καθαρή, όμορφη στα μάτια του επισκέπτη και του μόνιμου κάτοικού της.
 • •    Για μια Ρόδο του Πολιτισμού και της Παράδοσης, αντάξιας της ιστορίας της.
 • •    Για μια Ρόδο του αθλητισμού και της άσκησης σε κάθε γωνιά του νησιού, για όλες τις ηλικίες.
 • •    Για μια Ρόδο με στοργή στην προσχολική ηλικία
 • •    Για μια Ρόδο της αλληλεγγύης, με τις υπηρεσίες του Δήμου στο πλευρό του Δημότη.
 • •    Με υπηρεσίες πρόνοιας για τους ανήμπορους, τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους.
 • •    Με ενισχύσεις σε ευγενείς εθελοντικές πρωτοβουλίες σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικής αρωγής, όπως κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, φροντιστήριο και ακόμη,
 • •    Με την δημιουργία ενός ολοκληρωμένο κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης και ασφάλειας για τους πολίτες.

Β. Μια Σύγχρονη Ρόδος,

 • Σύγχρονη και μοντέρνα Ρόδος, ενσωματώνοντας τους στόχους της οικονομικής ανάπτυξης, και της περιβαλλοντικής προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη την πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά.

Δημιουργούμε ένα ελκυστικό και λειτουργικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους επισκέπτες.Με αυτό τον τρόπο η τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα υπαρκτά προβλήματα, αναδεικνύεται σε αναπτυξιακό μοχλό, προτάσσοντας τις αξίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και προάγει την κοινωνική συνοχή δημιουργώντας ένα κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και ασφάλειας για τους πολίτες.

 • •    Με υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.
 • •    Με δημόσια κτίρια καθαρά και προσβάσιμα σε όλους, σε άτομα με αναπηρίες, τους ηλικιωμένους, τις μητέρες με τα καροτσάκια των παιδιών και τους ηλικιωμένους. (αναφορά αίθουσας). Με παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά μας και με αξιοπρεπή σχολικά συγκροτήματα
 • •    Με την προώθηση των ενεργειών για την κατασκευή της υπόλοιπης Περιμετρικής οδού πόλεως Ρόδου, και της Νέας Εισόδου πόλης (Αεροδρόμιο- Παστίδα – Νοσοκομείο) Μεσογειακή χάραξη) σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ.
 • •    Με την Επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης με την άμεση κατασκευή υπόγειων και υπέργειων χώρων στάθμευσης.
 • •    Με την Ανάπτυξη του δικτύου πεζοδρόμων και την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων ως μέλος του δικτύου των πόλεων χωρίς αυτοκίνητο.
 • •    Με την άσκηση πίεσης για την γρήγορη κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο.
 • •    Με την άμεση αξιοποίηση του φράγματος Γαδουρά και την ολοκλήρωση των δικτύων μεταφοράς και των διυλιστηρίων.
 • •    Με την οριστική επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης μέσω του αγωγού Αρχάγγελος- Αφάντου– Βόδι, καθώς και την κατασκευή μικρών ( compact) βιολογικών όπου δεν υπάρχουν.
 • •    Με την ολοκλήρωση υφισταμένων και την επέκταση δικτύων άρδευσης σε όλες τις γεωργικές περιοχές του νησιού.
 • •    Με την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων των ΧΑΔΑ στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών οδηγιών και την χωροθέτηση υποδοχέα απόθεσης αδρανών υλικών

Με πόρους που ήδη δεσμεύσαμε στον προυπολογισμό της Περιφέρειαςριφέρειας:

 • •    Βελτιώνουμε το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού με έμφαση στην ολοκλήρωση του κλειστού κολυμβητηρίου Ιαλυσού, του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας και την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Ρόδου για την εξυπηρέτηση κυρίως των σωματείων της πόλης στην περιοχή του Περιφερειακού Φυτωρίου.
 • •    Θέτουμε σε άμεση προτεραιότητα την ολοκλήρωση και εκτέλεση της μελέτης ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης της Ρόδου, από την περιοχή Ψαροπούλας μέχρι το Καρνάγιο.
 • •    Προχωρούμε στην κατασκευή κτιρίου επιβατών στο λιμάνι της Ακαντιάς και λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Καμείρου.
 • •    Προωθούμε άμεσα την ολοκλήρωση και υλοποίηση της μελέτης προστασίας των βόρειων ακτών του νησιού από τη διάβρωση από την Κάμειρο μέχρι την Ιξιά.
 • •    Νομιμοποιούμε και καθιστούμε λειτουργικά τα υφιστάμενα αλιευτικά καταφύγια των Φανών και του Πλημυριού Καταβιάς.

Μια Ανταγωνιστική Ρόδος,Στα πλαίσια του μόλις προχθές συγκροτηθέντος Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής και κατ΄εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 101 για την αντιμετώπιση της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας, επιδιώκουμε ένα μόνιμο και ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο προς τα κέντρα αποφάσεων, καθιερώνοντας σε μόνιμη βάση, συνεργασία με τοπικούς φορείς και με το Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 • Σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς και συνεταιρισμούς διαμορφώνουμε τις συνθήκες, για τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή τομέα, προκειμένου να προαχθεί η επιχειρηματικότητα στις αγροτικές περιοχές και η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Στηρίζουμε την τοπική παραγωγή με την ανάδειξη και πιστοποίηση ποιότητας χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων (λάδι, κρασί, μέλι….)Στοχεύουμε στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες συνεργασίας κοινωνικής οικονομίας με την σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.Στον τομέα του τουρισμού και σε συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς, τους εκπροσώπους επιχειρηματιών και εργαζομένων, στοχεύουμε στις διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ενδεικτικά :

 • - θαλάσσιο, με την ολοκλήρωση της Μαρίνας, της δημιουργία μαρίνας πολυτελείας στο Μαντράκι, τη λειτουργία του Καρνάγιου, με την άμεση επίλυση του πολύχρονου ζητήματος των ΡΟΜΑ.
 • - κρουαζιέρας, με την καθιέρωση του Home Port της Ρόδου ως το κύριο λιμάνι εισόδου/εξόδου κρουαζιέρας στο Αιγαίο.
 • - πολιτιστικό, με την ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και των παραδοσιακών οικισμών, των μουσείων και των φεστιβάλ σε συνεργασία με τις τοπικές μας κοινότητες που έχουν ρόλο και λόγο σε όλα τα θέματα αθλητισμού και πολιτισμού, αλλά και τους τοπικούς συλλόγους και φορείς που έχουν αμεση γνω΄ση των θεμάτων της περιοχής τους. .
 • - οικολογικό, με την ανάδειξη του ορεινού όγκου του νησιού αλλά και των μοναδικού κάλλους μονοπατιών του προφήτη Ηλία, του Αγ. Σουλά, της Φιλερήμου και της Κυμισάλας.
 • - αθλητικό, με την ανάδειξη διεθνών και την επαναφορά παλαιότερων επιτυχημένων εκδηλώσεων, όπως του διεθνούς ποδηλατικού γύρου Ρόδου, των Διαγορείων, αγώνων beach Volley, διεθνών αγώνων ιστιοσανίδας στην Ιαλυσό και στη Νότια Ρόδο.
 • - ειδικό τουρισμό, όπως τη στόχευση τουρισμού της 3ης ηλικίας και των ΑΜΕΑ. Δράσεις που πιλοτικά ήδη ξεκινήσε μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου, Συλλόγου ΑΜΕΑ και Ενωσης ξενοδόχων Ρόδου.
 • - Θέλουμε να προχωρήσει άμεσα η ορθολογική αξιοποίηση του γηπέδου Γκολφ στα Αφάντου, σύμφωνα όμως με τις προδιαγραφές που έχει ήδη θέσει η τοπική κοινωνία.
 • - Στηρίζουμε ήδη καταξιωμένες εκδηλώσεις, την Αγροτοχειροτεχνική Έκθεση Κρεμαστής, καθώς και την ολοκλήρωση του γαστρονομικού κέντρου και του κέντρου προώθησης τοπικών προϊόντων στο παλιό οινοποιείο της ΚΑΙΡ.

Στον τομέα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας επιδιώκουμε την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, του Παλαιού Νοσοκομείου και της Ροδιακής ΄Επαυλης και αντιδρούμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια σφετερισμού της Ροδιακής γης, χωρίς να είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίησή της, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας.•    Σεβόμενοι το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον :

 • - Σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
 • - Εφαρμόζουμε μελέτες νέας πολεοδομημένης γης και θεσμοθετούμε άξονες ανάπτυξης του εξωαστικού χώρου, ο οποίος σήμερα αναπτύσσεται άναρχα, δίχως σχέδιο, έλεγχο και προοπτικές.
 • - Προωθούμε Πράξεις Εφαρμογής των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως με την παράλληλη σύνταξη χωροταξικής μελέτης για όλο το νησί, επιλύοντας έτσι χρόνια προβλήματα που εμποδίζουν την ορθολογική ανάπτυξη της Ρόδου.
 • - Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μοναδικό ζωντανό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τη Μεσαιωνική μας Πόλη. Ενισχύουμε πρωτοβουλίες και πολιτικές για τους κατοίκους της και θέτουμε αυστηρούς κανόνες λειτουργίας στις λοιπές δραστηριότητες μέσα σ αυτή.
 • - ΄Ολες οι παρεχόμενες υπηρεσίες στη Μεσαιωνική πόλη είναι προσαρμοσμένες στους κανόνες λειτουργίας της.
 • - Επειδή η Ρόδος δεν είναι μόνο Μεσαιωνική Πόλη, με την ίδια ευαισθησία, αναδεικνύουμε όλα μας τα χωριά και τις παλιές μας γειτονιές τα μαράσια και τους παραδοσιακούς οικισμούς.

( Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Ρόδου αλλά και στα τοπικά συμβούλια των χωριών θα συμβάλει αποφασιστικά στην υλοποίηση του στόχου αυτού) .

 • - Αναδεικνύουμε την ύπαιθρο με τη διαμόρφωση και βελτίωση της αγροτικής και δασικής οδοποιίας, ώστε οι άνθρωποι του μόχθου της γης να αξιοποιήσουν τις καλλιέργειές τους επ’ ωφελεία της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.
 • - Αυτή η δημοτική αρχή αγκαλιάζει το ίδιο τις αστικές περιοχές τους οικισμούς των χωριών αλλά και την μοναδική μας ύπαιθρο.

Νέο μοντέλο διοίκησης.Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, ευέλικτου, και αποδοτικού μοντέλου διοίκησης, το οποίο να αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες, να παρέχει άμεσα λύσεις και να υλοποιεί δράσεις με επίκεντρο τον πολίτη, τη γειτονιά, την πόλη, το νησί.Θέλουμε ένα Δήμο που να λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτηΣτον τομέα της Διοίκησης και της ορθής λειτουργίας των δημοτικών Υπηρεσιών στην πόλη και στα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα.

 • Στοχεύουμε σε ένα νέο αποτελεσματικό μοντέλο αποκεντρωμένης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, με την αξιοποίηση του ανθρώπινου υπαλληλικού προσωπικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας στην πόλη και σε κάθε χωριό.

Θεωρώντας αναγκαία και ικανή συνθήκη την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων, τόσο στο τοπικό συμβούλιο της πόλης όσο και στα τοπικά και δημοτικά συμβούλια των νησιών, αναδεικνύουμε την ουσιαστική συμμετοχή στη διοίκηση όλων των αιρετών εκπροσώπων του νησιού και ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου, ενισχύοντας την αυτοδυναμία των τοπικών μηχανισμών.Στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα και στο ετήσιο σχέδιο δράσης, ζητούμε προτάσεις και με διακριτό τρόπο προσβλέπουμε στην εκτέλεση έργων προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις του κάθε χωριού, με την παράλληλη υλοποίηση έργων μεγάλης εμβέλειας βάσει του γενικού σχεδιασμού του Δήμου.

 • Οραματιζόμαστε ένα Δήμο Ενεργών Πολιτών, ώστε ο κάτοικος και ο επισκέπτης του νησιού να συμμετέχει στα δρώμενα της πόλης

Θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους και κοινωνούς των πρωτοβουλιών και των δράσεων μας. Θέλουμε τον πολίτη πρωταγωνιστή των εξελίξεων.Για όλα αυτά θα αγωνιστούμε. Οι παραπάνω άξονες και προτάσεις, οι οποίες μέσω θεματικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, θα εξειδικευθούν και θα συνθέσουν ένα συνεκτικό, πραγματοποιήσιμο πρόγραμμα ανάπτυξης, που θα αποτελέσει τη βάση της προσπάθειάς μας, της δέσμευσής μας και του αγώνα μας, τον οποίο και θα ολοκληρώσουμε όλοι μαζί.

 • Η προσπάθειά μας πλαισιώνεται:

Από εκλεκτούς συναδέλφους, που δούλεψαν και πάλεψαν για τον ΔήμοΑπό επιστήμονες, που επιθυμούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.Από νέους ανθρώπους που προβληματίζονται, οραματίζονται και αγωνίζονται για τα όνειρά τουςΑπό ενεργούς πολίτες που προσφέρουν στον τόπο τους μέσα από συλλόγους και σωματεία, που δεν συμβιβάζονται με την λογική της διαχείρισης της κατάστασης και θέλουν να παρέμβουν εθελοντικά για να αλλάξουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους

 • Η παράταξή μας είναι πολυδιάστατη, αποτέλεσμα συσπείρωσης αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων. Αποτελεί σύνθεση παλιών, άφθαρτων στελεχών, με περισσότερους νέους υποψηφίους. Υποψηφίους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και ιδεολογικές αφετηρίες. Υποψήφιους που έχουν διάθεση και μεράκι να προσφέρουν για τη Ρόδο μας.

Ο συνδυασμός αυτός προασπίζει το ανεξάρτητο της παράταξης μας, προσδίδει εμπειρία, γνώση και φρεσκάδα στον αγώνα μας και αποτελεί εγγύηση της επιτυχίας του έργου μας.Φίλες και φίλοι,

 • Τιμώ και χαιρετίζω τον αγώνα κάθε ανθυποψήφιου μας. Από την πρώτη στιγμή ευχήθηκα καλή δύναμη σε αυτούς. Ζήτησα και ζητώ να μας διακατέχει ένα πολιτικός πολιτισμός γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες των καιρών και οι εντολές των συμπολιτών μας. Όμως, νωρίς - νωρίς άρχισαν οι ανοίκειες δηλώσεις τα υπονοούμενα και η παραπληροφόρηση. Σ΄αυτή τη φάση δεν θα τους παρακολουθήσουμε ούτε και θα τους ακολουθήσουμε, στις εκδηλώσεις πανικού που τους διακατέχει.

Όμως, έτσι απλά, όταν ξεπεράσουν τους κανόνες της ευπρέπειας και του <<ευ αγωνίζεσθαι>> δεν θα αφήνουμε τίποτε αναπάντητο. Ας μην αρχίσουν <<λοιπών χειρών αδίκων>>. <<Σκληρόν γαρ προς Κέντρον λακτίζειν>>.Δεν μας απασχολεί ποιες είναι οι πολιτικές-κομματικές καταβολές των ανθυποψηφίων μας. Εμείς είμαστε και θα μείνουμε μέχρι τέλους πραγματικά ανεξάρτητοι. Δεν μας υπέδειξε και δεν μας κατεύθυνε κανένας και δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε γνήσια ή νόθα παιδιά της οποίας κομματικής διαδικασίας. Εμείς πορευόμαστε στην κοινωνία ακριβώς και μόνο με όρους της κοινωνίας.

 • Δεν ζητήσαμε την εντολή, ούτε κατευθυντήριες οδηγίες κανενός κομματικού μηχανισμού, ούτε τη συνδρομή ανθρώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Είμαστε αυτοδιοικητικοί και το έχουμε αποδείξει με τη μέχρι τώρα παρουσία μας. Δεν υπηρετήσαμε και δεν υπηρετούμε κανένα κατεστημένο, ούτε υπήρξαμε παρακοιμώμενοι εναλλασσόμενων τοπικών εξουσιών. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος πραγματικά εκπροσωπεί το παλιό και ποιοι ζητούν να φύγει.

Είμαστε μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη, αντλούμε δύναμη από τους συμπολίτες μας, γιατί όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε κοντά και δίπλα τους, στις χαρές και στις λύπες, στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα. Βιώσαμε μαζί τους τις αγωνίες και τους αγώνες τους. Μοιραστήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί τα προβλήματά τους, γιατί περπατήσαμε μαζί τους, μονοπάτι -- μονοπάτι, πέτρα – πέτρα.

 • Γνωρίζουμε την κάθε σπιθαμή του νησιού, ξενυχτήσαμε μαζί με τον πολίτη σε φωτιές, σε βροχές, σε δύσκολα και σε εύκολα. Γι’ αυτό θέλουμε και μπορούμε να τον εκπροσωπήσουμε. Εμείς αντλήσαμε και αντλούμε την νομιμοποίησή μας από τους Ροδίτες και στους Ροδίτες θα αποδώσουμε απολογισμό όταν με το καλό περάσει το πλήρωμα του χρόνου και της πενταετίας. Νάστε σίγουροι όταν ολοκληρωθεί με το καλό η θητεία μας, θέλουμε και μπορούμε να σας κοιτάζουμε όλους και τον καθένα χωριστά στα μάτια, γιατί θα έχουμε κάνει το καθήκον μας. Εμείς όχι μόνο γεννηθήκαμε στη Ρόδο, επιλέξαμε συνειδήτα να αναπτύξουμε την οικογενειακή και επαγγελματική μας δραστηριότητα στη Ρόδο (παρότι στην ζωή μας υπήρξαν πολλές προκλήσεις και προσκλήσεις) και εδώ στη Ρόδο θα ολοκληρώσουμε την κοινωνική, πολιτική και προσωπική μας παρουσία.
 • Φίλες και φίλοι,

Σε 2 μήνες αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας.Μπροστά μας έχουμε 5 κρίσιμα χρόνια, στα οποία θα κληθούμε να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον του νησιού μας. Αυτό απαιτεί γνώση, εμπειρία, δουλειά, διάθεση για προσφορά αλλά και πρωτοπόρα σκέψη, φρέσκιες ιδέες, ήθος και προπαντός συνεργασίες σε κάθε επίπεδο.

 • Μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά που χρόνια, δεκαετίες τώρα απαιτούμε. Σύγχρονες υποδομές, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, δίκτυο κοινωνικής προστασίας του πολίτη. Θέλουμε και μπορούμε να ξανακάνουμε τη Ρόδο το επίκεντρο της Μεσογείου.

Γνωρίζουμε, Μπορούμε και Θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε τα χωριά μας, να δώσουμε ευκαιρίες για την ανάπτυξη της υπαίθρου. .Δεσμευόμαστε να είμαστε συνεπείς σε όσα διακηρύσσουμε. Να αγωνιστούμε συλλογικά, δραστήρια και αποτελεσματικά, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο παρόν και να οραματιστούμε ένα ακόμα καλύτερο αύριο.Με αυτές τις σκέψεις και με αυτό το όραμα απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες και καλούμε όσους συμμερίζονται τις δικές μας αγωνίες και μοιράζονται τους ίδιους στόχους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα μας.Χωρίς αποκλεισμούς

 • Με πολλή δουλειά, πολύ αγώνα, αλλά και πολλή αγάπη για τον τόπο μας και τους κατοίκους του.

Καλό αγώνα φίλοι μου … Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. - «ΡΟΔΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Editorial

Διαφήμιση