.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ EUROPLANET ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 4-5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 Ημερίδα για την Καινοτομία στη Διάχυση της Επιστήμης και Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Ανοιχτή βραδιά για την άφιξη του Διαστημοπλοίου Juno στον Δία

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό δίκτυο Europlanet 2020 ResearchInfrastructure σας προσκαλεί σε τρεις σημαντικές εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι:

1. Ημερίδα για την Καινοτομία στηΔιάχυσητης Επιστήμης: «ΟιΠλανήτες Συναντούν τοΚοινό»

Δευτέρα 4 Ιουλίου, 09:00-17:00

Μοιραστείτε τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ιδέες σας με επαγγελματίες και ερασιτέχνες στο χώρο της εκλαΐκευσης και διάχυσης της πλανητικής επιστήμης: εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, ερασιτέχνες αστρονόμους, δημοσιογράφους, κλπ.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού προσκεκλημένοι ομιλητές και όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, θα παρουσιάσουν σε σύντομες ομιλίες τις καλύτερες πρακτικές και μεθοδολογίες επιστημονικής εκλαΐκευσης σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το απόγευμα, οι παριστάμενοι θα δημιουργήσουν ομάδες εργασίας που θα εστιάσουν σε συγκεκριμένα ζητήματα:

1.        Εμπλέκοντας το κοινό στην επιστήμη μέσω της άμεσης επαφής και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης

2.        Εμπλέκονταςτους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ στην πλανητική επιστήμη

3.        Διάχυση της πλανητικής επιστήμης μέσω της τέχνης

Σκοπός είναι να ανακαλύψουμε καινοτόμους τρόπους διάχυσης της πλανητικής επιστήμης και να δημιουργήσουμε δίκτυα συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δίνοντας πρόσβαση στην πληροφορία και τα απαραίτητα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί.

Εγγραφείτε και συμμετέχετε εντελώς δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας: http://europlanet-outreach-innovation-day.eventbrite.co.uk Κατά την εγγραφή σας, δηλώστε αν θέλετε να κάνετε παρουσίαση κατά τη διάρκεια του πρωινού καθώς και σε ποια ομάδα εργασίας θα προτιμούσατε να ενταχθείτε το απόγευμα.

Προσοχή: Δεχόμαστε μόνο περιορισμένο αριθμό συμμετοχών (40) από όλη την Ευρώπη, γι’ αυτό κάντε την εγγραφή σας το νωρίτερο δυνατό. Εγγραφές δεκτές ως τις 7 Μαΐου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.europlanet-eu.org/outreach/best-practice/

2. Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για Ερευνητές: «Εμπλέκοντας τοΣχολείοστηνΠλανητική Επιστήμη»

Τρίτη 5 Ιουλίου, 09:30-17:00

Η αστρονομία, το διάστημα και ιδιαίτερα η πλανητική επιστήμη δημιουργούν ένα εξαιρετικό πλαίσιο για δημιουργική και εμπνευσμένη διαδικασία μάθησης στην τάξη, σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

Αυτόν τον Ιούλιο στην Αθήνα προσφέρουμε στους επιστήμονες, νέους και έμπειρους, εντελώς δωρεάν ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για να αναπτύξετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας στη διάχυση της επιστήμης στο σχολείο, τους μαθητές και τους δασκάλους/καθηγητές.

Θα έλθετε σε επαφή και θα διδαχθείτε τις πιο αποτελεσματικές πρακτικές και μεθοδολογίες επιστημονικής διάχυσης/διδασκαλίας. Ακόμη, θα σας δοθεί η ευκαιρία και τα εργαλεία για να δημιουργήσετε το δικό σας εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνάφεια με τα ερευνητικά σας ενδιαφέροντα.

Εγγραφείτε και συμμετέχετε εντελώς δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας: http://europlanet-training-schools-engagement.eventbrite.co.uk

Προσοχή: Δεχόμαστε περιορισμένο αριθμό συμμετοχών (20) από όλη την Ευρώπη, γι’ αυτό κάντε την εγγραφή σας το νωρίτερο δυνατό. Εγγραφές δεκτές ως τις 7 Μαΐου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.europlanet-eu.org/call-meeting-and-training/

3.       Ανοιχτή βραδιάγια τηνΆφιξητουΔιαστημοπλοίου Juno στονΔία

Τρίτη 5 Ιουλίου, 19:00-20:30

Μετά από ένα διαπλανητικό ταξίδι 5 ετών το διαστημόπλοιο Juno φτάνει επί τέλους στον προορισμό της, τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Την Δευτέρα 4 Ιουλίου αναμένεται να εισέλθει σε τροχιά γύρω από τον Δία 5000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνειά του και θα μείνει εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Το Juno θα διερευνήσει ενδελεχώς τον γιγάντιο πλανήτη διαπερνώντας την πυκνή νέφωση που τον καλύπτει και καταγράφοντας το βαρυτικό και μαγνητικό του πεδίο, καθώς και τη δυναμική και τη σύνθεση της ατμόσφαιράς του.

Για να γιορτάσουμε αυτό το σημαντικό γεγονός, οργανώνουμε μια εκδήλωση ανοικτή στο κοινό και τα ΜΜΕ, την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 19:00-20:30 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με διακεκριμένους επιστήμονες που θα αναλύσουν με απλά λόγια τη σημασία της αποστολής, και ζωντανή σύνδεση με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της αποστολής Juno, Καθ. ScottBolton στις ΗΠΑ. Οι επιστήμονες θα συζητήσουν με το κοινό απαντώντας στις ερωτήσεις σας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, αρκεί να αναφέρετε στην εγγραφή σας στην Ημέρα Καινοτομίας ή/και στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο ότι επιθυμείτε να συμμετέχετε και στην Εκδήλωση Juno της 5ης Ιουλίου.

ΤοEuroplanet 2020 RI χρηματοδοτείταιαπότηνΕυρωπαϊκήΈνωσηστοπλαίσιοτουHorizon 2020 Research and Innovation Integrating Activities Call. ΗσυμμετοχήτηςΕλλάδαςστοEuroplanet 2020 RΙεκπροσωπείταιαπότοΙνστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Αθηνών.ΕπιστημονικόςΥπεύθυνοςείναιοΚαθ. Ι. ΔαγκλήςκαιυπεύθυνησυντονισμούηΔρ, Ε. Χατζηχρήστου. Πληροφορίες σχετικά με υποβολές συμμετοχής: elthchatz@gmail.com

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση