.

Διαφήμιση

 

User login

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΡΟΔΟΥ (17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016) ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «PASTAPARTY» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Ξεκινούν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 οι εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου (Κυριακή 17 Απριλίου 2016). Στις 6μ.μ. στο «Νεστορίδειον Μέλαθρον» (νέα πτέρυγα)

θα πραγματοποιηθούν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες προς αθλητές, προπονητές και γονείς, όπως

και για διοικητικά στελέχη, στα οποία θα διδάξει ο κ. Δημήτρης Γαργαλιάνος, Λέκτορας στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου σήμερα υπηρετεί στη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο αντικείμενο της Οργάνωσης

& Διοίκησης του Αθλητισμού.

Θέματα που θα αναπτύξει, είναι:

Α. Τους αθλητές / προπονητές / γονείς:

"Διπλή καριέρα των αθλητών" και

Β. Τα διοικητικά στελέχη των αθλητικών φορέων με θέμα:

 "Οργάνωση αθλητικού σωματείου".

Ο κ. Γαργαλιάνος είναι και ειδικός συνεργάτης της διοίκησης του κεντρικού ΣΕΓΑΣ.

-Θα ακολουθήσει το «PastaParty» των αθλητών, που θα γίνει το Σάββατο στις 20:30 στο ξενοδοχείο «MitsisGrandΗotel» (Ακτή Μιαούλη και Παπανικολάου-Ρόδος).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ-ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Εξάλλου, ξεκίνησε και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Απριλίου  2016 η διανομή του εξοπλισμού προς τους εγγεγραμμένους αθλητές των αγώνων της Κυριακής.

Από το BESTWESTERNPlazaHotel - Αίθουσα ‘ΘΑΛΕΙΑ’ οι αθλητές του Μαραθωνίου, των 10.000μ., των 5.000μ. και των 1.000μ. (μαθητικός αγώνας) μπορούν να πάρουν το υλικό τους (τσάντα, μπλουζάκι, νούμερο αγώνα, αυτοκόλλητο στίκερ και πληροφοριακό υλικό της διαδρομής).

Παράλληλα θα ενημερωθούν για τις οδηγίες αθλητών, που είναι:

- Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του Μαραθωνίου δρόμου 42,195χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 7:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του Μαραθωνίου ορίζεται στις 8:00π.μ.

- Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του αγώνα δρόμου 10χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά απο το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 10:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του αγώνα 10χιλ. ορίζεται στις 11:00 π.μ.

- Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του αγώνα δρόμου 5χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά απο το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 10:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του αγώνα 5χιλ. ορίζεται στις 11:00 π.μ.

-Κατά την διάρκεια ολόκληρης της διαδρομής θα υπάρχουν 14 σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών.

Κάθε 2,5 χιλ νερά και κάθε 5χιλ. ισοτονικά ποτά και μπανάνες.

-Ασθενοφόρα και γιατροί θα ακολουθούν καθ΄όλη την διάρκεια της διαδρομής.

-Οι αθλητές παρακαλούνται να κινούνται πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου, σύμφωνα με το ρεύμα κυκλοφορίας, εκτός από το σημείο Κάτω Πέτρες που μπαίνουν αντίθετα.

-Οι αθλητές θα πρέπει να τοποθετήσουν τα ενδύματα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε πλαστικές σακούλες.

-ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις σακούλες θα πρέπει να κολληθεί το ειδικό στίκερ που θα παραλάβουν οι αθλητές μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους και περίπου μισή ώρα πριν από την εκκίνηση, οι αθλητές θα πρέπει να τις παραδώσουν στους διοργανωτές κοντά στο σημείο εκκίνησης σε ειδικό χώρο παραλαβών κάτω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου..

Η επιστροφή τους μετά τον τερματισμό θα γίνει από το ίδιο σημείο.

-ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι σακούλες δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας, λεφτά ή φάρμακα.

Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων οι αθλητές μπορούν να εκτυπώσουν δίπλωμα συμμετοχής με τον επίσημο τους χρόνο από την ιστοσελίδα του αγώνα.

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 2 ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΑΓΟΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Η διαδρομή του Μαραθωνίου και των άλλων μεγάλων αγώνων που στις 17 Απριλίου 2016 θα είναι κλειστή από τις 7 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι (ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ), είναι η εξής:

Σημείο εκκίνησης  Κέντρο Ρόδου-Δικαστήρια➢ΠλατείαΕλευθερίας➢ΟδόςΣάββαΝικολάου➢ΟδόςΓεωργίουΠαπανικολάου➢ΟδόςΚω➢ΟδόςΛέρου➢ΟδόςΚαλύμνου➢ΑκτήΜιαούλη➢ΚάτωΠέτρες➢ΟδόςΚρητικά/Ιαλυσού➢Στροφή 1ησταφανάριατηςδιασταύρωσηςτηςοδούΙαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢ΟδόςΙαλυσού/Κρητικά➢ΚάτωΠέτρες➢ΑκτήΜιαούλη➢ΟδόςΚαλύμνου➢ΟδόςΛέρου➢ΟδόςΚω➢ΟδόςΓεωργίουΠαπανικολάου➢ΟδόςΣάββαΝικολάου➢ΠλατείαΕλευθερίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΠύληΕλευθερίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΟδόςΑυστραλίας➢Νέαπεριφεριακή Ρόδου ➢Στροφή  2ησταφανάριατηςδιασταύρωσηςτηςΝέαςπεριφεριακήςΡόδουμετηΛεωφόροΚαλλιθέας➢ΝέαπεριφεριακήΡόδου➢ΟδόςΑυστραλίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΠύληΕλευθερίας➢Μύλοι➢Στροφή 3ηστοελαφάκι➢ΜαρίναΜανδρακίου➢Κέντρο, ΠλατείαΕλευθερίας ➢Επανάληψηδιαδρομής➢Τερματισμός: ΚέντροΡόδου, ΠλατείαΕλευθερίας.

-Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.roadstorhodes.com

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σε ηλικιακές κατηγορίες θα διεξαχθεί ο φετινός 3ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου σύμφωνα

με την προκήρυξη. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, που πλαισιώνουν

τον Μαραθώνιο και θα γίνουν την ίδια ημέρα. Ο αγώνας των 1.000 μέτρων, ως γνωστόν, είναι για Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Παράλληλα, θα υπάρχει για πρώτη φορά και ομαδική βαθμολογία στους μεγάλους.

Έχουμε, λοιπόν:

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

-Μαραθώνιος: έως 39 ετών (γεννημένοι μέχρι και το 1977), 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60 ετών και άνω.

-5 και 10 χιλιόμετρα: έως 29 ετών (γεννημένοι μέχρι και το 1987), 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών,

60 ετών και άνω!

ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

-Για όλες της κατηγορίες, όλων των αγωνισμάτων οι (4) καλύτεροι αθλητές – τριες από κάθε ομαδική συμμετοχή , κατά τον τερματισμό του αγώνα, αποτελούν τη βαθμολογούμενη ομάδα του.

Το άθροισμα των βαθμών των τεσσάρων (4) καλύτερων αθλητών – τριών κάθε σωματείου αποτελεί την ομαδική βαθμολογία του. Τα σωματεία κατατάσσονται με πρώτο (1o ) αυτό που έχει τη μικρότερη ομαδική βαθμολογία,

2o αυτό που έχει την αμέσως μεγαλύτερη κ.ο.κ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται εκείνη που ο 1ος αθλητής – τρια  της τερμάτισε

σε καλύτερη θέση.

ΕΠΑΘΛΑ

-Στον πρώτο - η αθλητή  - τρια της γενικής  κατάταξης κάθε αγωνίσματος  θα απονεμηθεί κύπελλο.

-Στους  (3) πρώτους – τες της ατομικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος σε κάθε κατηγορία  θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα. (με την προϋπόθεση να έχουν τερματίσει τουλάχιστον τέσσερις (4) αθλητές – τριες στην κατηγορία)

-Στην πρώτη ομάδα  (βαθμολογία ομαδικού κατά αγώνισμα) θα απονεμηθεί κύπελλο.

Στις (3) πρώτες ομάδες  κάθε αγωνίσματος, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

Χρηματικά Έπαθλα*

-Στους τρεις πρώτους-τες  της γενικής κατάταξης του Μαραθωνίου θα δοθούν:

Θέση     Άνδρες       Γυναίκες

1.           500€        500€

2.           300€        300€

3.           200€        200€

Οι  αθλητές που θα καταταγούν στις πιο πάνω θέσεις θα δικαιούνται τα χρηματικά έπαθλα εφόσον έχουν σημειώσει επίδοση καλύτερη από 2:27.00 για τους Άνδρες  και από 2:48.00 για τις Γυναίκες.

*οι παραπάνω αμοιβές – χρηματικά έπαθλα των αθλητών – αθλητριών υπόκεινται σε κράτηση φόρου 20%, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

-Το Ραδιόφωνο Λυχνάρι - RadioLihnari είναι Χορηγός Επικοινωνίας του RoadstoRhodesMarathon

με καθημερινή ενημέρωση για τη διοργάνωση από 6 έως 17 Απριλίου, στις 09:30 το πρωί.

-Συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου,

η «ΜΚΟ» Μαραθώνιος Ρόδου και στηρίζουν, ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και η  Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση