.

Διαφήμιση

 

User login

Η νεαρή ταλαντούχα Καλυμνιά σφαιροβόλος Μαρία Μαγκούλια μιλάει στην "Αθλητική Ροδιακή" μετά την πρόκριση της στην μεγάλη διεθνή διοργάνωση της Τυφλίδας.

Η νεαρή ταλαντούχα Καλυμνιά σφαιροβόλοςΜαρία Μαγκούλια μιλάει στην "Αθλητική Ροδιακή" μετά την πρόκριση της στην μεγάλη διεθνή διοργάνωση της Τυφλιδας.

Παραθέτουμε παρακάτω το σχετικό ρεπορταζ:

Όσοι γνώριζαν τις προσπάθειες αλλά και το ταλέντο της, ήταν σίγουροι πως η πρόκριση σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση ήταν απλώς…θέμα χρόνου, γι’ αυτό και δικαιώθηκαν. Η Μαρία Μαγκούλια ξεκίνησε το στίβο από τα έξι της χρόνια στην Κάλυμνο και τώρα, δέκα χρόνια μετά, εξασφάλισε τη συμμετοχή στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων για τη σφαιροβολία.

Η συμμετοχή της μάλιστα, στα διασυλλογικά πρωταθλήματα και τις προκριματικές φάσεις των σχολικών φέτος, ήταν η αρχή για ό, τι εξαιρετικό επρόκειτο να επακολουθήσει.

Πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ στην πανελλήνια φάση του σχολικού πρωταθλήματος στην Πάτρα με 15,62μ., η πρωταθλήτριά μας πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τη Γαβριέλλα Φέλλα του Λυκείου Κοκκινοχωρίων, αλλά αυτό διόλου τη στεναχώρησε.

Η επίδοση αυτή ήταν μέσα στα όρια του ΣΕΓΑΣ για πρόκριση στους αγώνες της Τιφλίδας τον Ιούλιο αλλά και το ξεκίνημα για να ζήσει το δικό της όνειρο. Με προπονητή εδώ και δέκα χρόνια στον Κάλυμνος 2000 τον Ξενοφώντα Κουτελλά, που έχει δημιουργήσει δική του επιτυχημένη «σχολή» στίβου στο νησί, η 16χρονη σφαιροβόλος είναι έτοιμη πάνω απ’ όλα να χαρεί τη συμμετοχή της σ’ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού στη Γεωργία. Στις προπονήσεις άλλωστε, είχε και βολές που έφταναν ακόμα και τα 15,70, κάτι το οποίο την έκανε να πιστέψει αληθινά πως αξίζει το κάτι παραπάνω.

«Αν δεν κάνεις προσπάθεια δεν μπορείς να πετύχεις τίποτε. Ήταν μια πρόκριση που ήθελα εδώ και καιρό και τελικά τα κατάφερα», ανέφερε στην «ΑΡ» η χαρούμενη μα πάνω απ’ όλα συγκρατημένη, όπως πρέπει, Μαρία Μαγκούλια, ενόψει της συνέχειας. Όσο για το τι θα επιδιώξει στη Γεωργία: «Θα είμαι ευχαριστημένη με μια επίδοση πάνω από τα 16μ., εκεί κάπου στο 16,10…» Κάτι που είναι σωστό, μιας και όσο περνάει ο καιρός θέλει απλώς να βελτιώνεται και να ζει την επιτυχία ανεβαίνοντας το κάθε σκαλοπάτι έως την επόμενη διάκριση, βάσει των δεδομένων της κάθε περιόδου.

Για τη διοργάνωση

Η 3η Μαΐου του 2014 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την αθλητική ιστορία της Γεωργίας. Εκείνη τη μέρα στη Φρανκφούρτη το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου συνεδρίασε για να αποφασίσει πού θα διοργανωνόντανε το πρώτο πρωτάθλημά της για Παίδες και Κορασίδες.

Το δίλημμα ήταν το εξής: Τιφλίδα και Γεωργία ή Ριέτι και Ιταλία; Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας έδειξε Γεωργία που έδωσε το έναυσμα για τη διαφορετική πλέον αθλητική ανάπτυξη σε αρκετές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτή ήταν και μια ευκαιρία για να ανακαλύψει και το αθλητικό κοινό της Ευρώπης την Τιφλίδα με τις ομορφιές και τις ανέσεις της.

Η διοργάνωση θα γίνει από 14 έως 17 Ιουλίου και το πρόγραμμα των αγωνισμάτων είναι το ίδιο μ’ αυτό που ισχύει κάθε φορά σε Εφήβους-Νεανίδες. Θα λάβουν μέρος 1200 αθλητές-αθλήτριες ηλικίας 16-17 χρονών από 51 χώρες και βάσει προγράμματος, η Μαρία Μαγκούλια θ’ αγωνιστεί στα προκριματικά το πρωί της 15ης Ιουλίου (το πρώτο αγώνισμα της ημέρας) ενώ αν όλα πάνε καλά και πάρει την πρόκριση, θα δοκιμάσει για νέες διακρίσεις στον τελικό την επόμενη μέρα το απόγευμα.

Στη φωτογραφία η Μαρία Μαγκούλια στο μέσο.

Πηγή :ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΡΟΔΙΑΚΗ

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση