.

Διαφήμιση

 

User login

O Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δωδεκάνησος και περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου σε συνέντευξη τύπου

Για το φάιναλ-φορ που θα διεξαχθεί στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο «Βενετόκλειο» από 10 έως 12 Ιουνίου, μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δωδεκάνησος και περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου. Αναλυτικά, οι δηλώσεις τους:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ: «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο κοινωνικής ζωής με όλες τις εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Η χώρα δεν έχει αντιληφθεί την ανάγκη να στηριχθεί η δομή της κοινωνίας σε υψηλό επίπεδο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θέλουμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά το επίπεδο των εκδηλώσεων στα νησιά μας και μάλιστα με τρόπο, ώστε να εμπλουτίζουμε όλη τη γκάμα στα αθλήματα. Είναι εμφανές το πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στον αθλητισμό μας, αν και γνωρίζουμε όλοι καλά ότι το πρώτο πρόβλημα είναι το οικονομικό γιατί η εποχή είναι τέτοια, που δημοσιονομικά είναι δύσκολη η κατάσταση. Εμείς έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τις διοργανώσεις μας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο στη χώρα αυτή να είσαι δημιουργικός. Μαζί μου είναι ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δωδεκάνησος και περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου. Αναφέρομαι στην πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, την ομάδα του νησιού μας, που μας κάνει υπερήφανους. Εισπράττουμε και αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τους πρωταθλητές της ζωής. Από 10 έως 12 Ιουνίου θα διοργανωθεί στο Βενετόκλειο το φάιναλ-φορ του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο. Είναι μεγάλη η χαρά μας αλλά και η υπερηφάνεια που στηρίζουμε μία τέτοια αθλητική εκδήλωση. Το μήνυμα που στέλνουν τα παιδιά με κινητικά προβλήματα είναι αυτά της αυτοπεποίθησης και της προσπάθειας. Όλοι μας οφείλουμε να στηρίξουμε το φάιναλ-φορ με την παρουσία μας στο γήπεδο».

ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Η διοργάνωση του φάιναλ-φορ στο μπάσκετ με καρότσι είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ξεκινήσαμε τις επαφές για να αναλάβουμε τη διοργάνωση, αφού είχαμε τη συγκατάθεση του Περιφερειάρχη μας κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος επί σειρά ετών έχει μία ευαισθητοποιημένη παρουσία απέναντι στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος δεν εκπροσωπεί μόνο το νομό μας, αλλά τόσο τις Κυκλάδες όσο και ολόκληρο το Αιγαίο, αφού είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Τα τρία τελευταία χρόνια γίνεται σκληρή δουλειά απ’ όλους και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Οι αθλητές μας έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό και μας έχουν δείξει το δρόμο. Το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα, στο οποίο απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και συχνές μετακινήσεις, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Έχοντας λοιπόν τη συγκατάθεση του Περιφερειάρχη, φτιάξαμε το φάκελο μας και ανεβήκαμε στην Αθήνα για να συζητήσουμε με την Ομοσπονδία. Είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να αναλάβουμε το φάιναλ-φορ, όπως κι έγινε. Αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Υπάρχει ένα μεγάλο επιτελείο που πλαισιώνει την ομάδα και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία το φάιναλ-φορ. Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται στη Ρόδο μία τέτοια διοργάνωση, καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις και πιστεύω ότι θα τις περάσουμε με επιτυχία, όπως έχουν κάνει στη ζωή τους και οι αθλητές μας. Η Περιφέρεια έχει σταθεί στο πλευρό των αθλητών μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι η ομάδα μας να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια και περιμένουμε το φίλαθλο κόσμο στο πλευρό μας. Από 10 έως 12 Ιουνίου θέλουμε να παίξουμε σ’ ένα γεμάτο «Βενετόκλειο» και ο κόσμος να χειροκροτήσει όλες τις ομάδες. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ., του Δήμου Ροδίων και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Όλοι δουλεύουμε σκληρά για να διοργανώσουμε ένα τέλειο φάιναλ-φορ».

ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ-ΦΟΡ

Η πιο μεγάλη στιγμή μέχρι την επόμενη έφτασε για τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος… Η ομάδα μας αύριο στις 19:00 υποδέχεται το Μαρούσι, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής, που θα κρίνει την απευθείας πρόκριση στο φάιναλ-φορ του πρωταθλήματος της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ., το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο από 10 έως 12 Ιουνίου. Η ομάδα μας αύριο θα φιλοξενήσει στο «Βενετόκλειο» το Μαρούσι, με το οποίο συγκατοικεί στην κορυφή και από το οποίο ηττήθηκε στο «Σπύρος Λούης» με 61-42, στο πλαίσιο του α’ γύρου. Η ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος μετά από τριάμισι χρόνια και σήμερα η ομάδα μας καλείται να πάρει τη νίκη αφενός για να περάσει χωρίς μπαράζ στο φάιναλ-φορ και αφετέρου για ψυχολογικούς λόγους. Η προετοιμασία της ομάδας μας ολοκληρώθηκε σήμερα στο «Βενετόκλειο» και ο Γιάννης Τσακίρης δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Κώστα Ζαραγκότα, Νίκο Δαούλα και Ντιμιτάρ Βασίλεβ. Στη σημερινή αναμέτρηση, ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος θα παρουσιαστεί με τους: Μιχάλη Χατζηδημητρίου, Βαλάντη Παππά, Ατνάν Χαμαντί, Χρήστο Μιχαήλου, Σάββα Χαρτερό, Μανώλη Στυλιανακάκη, Μανώλη Χατζηκαντή, Ανδρέα Λουκά, Χρήστο Μαρτσάκη και Παναγιώτη Κοντογιάννη.

Βενετόκλειο (19:00): Γ.Σ. Δωδεκάνησος- Μαρούσι

(Τσούντσουρας- Αρτεμάκη)

«ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ»

Η διοίκηση του συλλόγου, οι αθλητές και ο προπονητής μας απευθύνουν κάλεσμα σε όλο το φίλαθλο κόσμο να γεμίσει το «Βενετόκλειο» στον αυριανό «τελικό» με το Μαρούσι. Το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, αφού η νικήτρια ομάδα θα περάσει απευθείας στην τελική φάση, ενώ η ηττημένη θα υποδεχθεί σε μονό αγώνα μπαράζ το νικητή του αγώνα Αστέρας Τρικάλων- Ίριδα Καβάλας. Η παρουσία όλων των φιλάθλων είναι απαραίτητη για να αποτελέσει ο κόσμος τον έκτο παίκτη στην προσπάθεια των παιδιών για την πολύτιμη νίκη.

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαφήμιση