.

Διαφήμιση

 

 

User login

Ένας αλγόριθμος που «προβλέπει» το έγκλημα Minority Report

Στην ταινία «Minority Report», ένα σύστημα μεταλλαγμένων οργανισμών οραματίζεται εγκλήματα ώστε να παρεμβαίνουν οι αρχές και να αποτρέπουν τον δράστη, πολύ πριν ακόμη αυτός σκεφτεί να δράσει. Πρόκειται για ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή μήπως όχι; Στο Σικάγο, μια από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα, οι αρχές χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο για να «προβλέπουν» τους δράστες ενός εγκλήματος.

Πρόκειται για ένα αλγόριθμο που ουσιαστικά βαθμολογεί τους πολίτες βάσει του κινδύνου να εμπλακούν σε ένα έγκλημα είτε ως δράστες, είτε ως θύματα. Ο εν λόγω αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη του ένα πληθος παραγόντων, ωστόσο η ακριβής φύση των κριτηρίων και η σημαντικότητά τους παραμένουν απόρρητες και σαφώς αμφιλεγόμενες. Ο εμπνευστής του αλγορίθμου Μάιλς Ουέρνικ, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόι, αρνείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Το αποτέλεσμα των συνδυασμών που κάνει ο υπολογιστής παίρνει τη μορφή μιας βάσης δεδομένων που αποκαλείται «Strategic Subject List» (Κατάλογος Στρατηγικών Υποκειμένων) και στοχεύει στο να συμβάλει στον περιορισμό των λουτρών αίματος σε μια πόλη όπου τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ των συμμοριών αποτελούν καθημερινότητα.

Η αστυνομία υποστηρίζει πως έχει στα χέρια ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, σημειώνοντας πως με αυτό οι αρχές επικεντρώνονται στα πρόσωπα που «ενδεχομένως να είναι επικίνδυνα». Ωστόσο ο αλγόριθμος πρόβλεψης εγκλήματος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με πολλούς να καταγγέλλουν τη χρήση του, τονίζοντας πως θίγει τις δημόσιες ελευθερίες στιγματίζοντας τη «φερόμενη τάση προς τη βία» ορισμένων πολιτών.

http://tvxs.gr/news/kosmos/enas-algorithmos-poy-problepei-egklima

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση