Διαφήμιση

 

 

 

User login

Δωδεκάνησα

Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, για να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου Παραδεισίου

Επιστολή  στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεση της Περιφέρειας να συνδράμει πρακτικά, για την διατήρηση και αναβάθμισή του και αίτημα για συνάντηση εργασίας, για τη λήψη αποφάσεων

Κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων και ολοκλήρωση των δράσεων που αφορούν την αντιπλημμυρική περίοδο και τοποθέτηση σήμανσης στις «ιρλανδικές διαβάσεις» ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με τα έγγραφά του α.π. 131200/640/6.11.2017 και 131274/641/6.11.2017 που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ν.Αι.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ - "Η Κως κινδυνεύει να ακυρωθεί ως προορισμός κρουαζιέρας"

«Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων επισκευής στις εγκαταστάσεις της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Κω-Το νησί κινδυνεύει να ακυρωθεί ως προορισμός κρουαζιέρας»

Με έντεκα νέα ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει το στόλο του ΕΚΑΒ στα νησιά, με πόρους του ΕΣΠΑ

Γιώργος Χατζημάρκος: “Η υγεία, πρώτη πηγή αγωνίας των νησιωτών μας, πρώτη και στις δικές μας προτεραιότητες”

Αποδεκτή η πρόταση του Δ. Κρεμαστινού για μηνιαία παρακολούθηση του έργου του σχολείου του Αρχαγγέλου από την ΚΤΥΠ

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα: «Ημιτελές ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας παράδοσης το Σχολείο Αρχαγγέλου Ρόδου». Την ερώτηση προσήλθε να απαντήσει ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης.

«Επίκαιρη Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άμεση επισκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων για την κρουαζιέρα στην Κω στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη»

Τον κίνδυνο να βγάλουν οι εταιρείες κρουαζιέρας την Κω από τα δρομολόγιά τους, αν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι επισκευές στις λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα, αναδεικνύει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, η οποία θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ξεκίνησε ο Μηχανισμός Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων. Πρώτα έργα σε Χάλκη, Πάτμο και Μεγίστη»

Υπογράφηκαν σήμερα οι πρώτες συμβάσεις με τους Δήμους Χάλκης, Πάτμου και Μεγίστης με τον Μηχανισμό Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων για την υλοποίηση έργων υποδομής και ενίσχυσης της ανάπτυξης των νησιών. Επόμενο βήμα, πριν την έναρξη των έργων είναι η έγκριση των συμβάσεων και από τους αντίστοιχους ΟΤΑ.

Η Περιφερειακή Αρχή δρομολογεί άμεσα την επισκευή και διαπλάτυνση της Γέφυρας Κρεμαστής

Το έργο, που ουδέποτε ξεκίνησε, αφού δημοπρατήθηκε εσπευσμένα και χωρίς το σύνολο των απαιτούμενων μελετών από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, θωρακίζεται τώρα μελετητικά για να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατασκευή του

Δρ. Στέφανος Δράκος - Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.: «Χρόνια πολλά στον αήττητο προστάτη της Δωδεκανήσου»

«Ω Παερμιώτη Συμιακέ.

Αήττητος προστάτης. Ακούραστος οδηγός. Ακλόνητος σύμμαχος. Αυτός είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Αρχιστράτηγος. Αταλάντευτος συνοδοιπόρος. Αιώνιος καθοδηγητής. Φύλακας Αρχάγγελος.

Αυτόν τιμά σήμερα η Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης και φορά τα γιορτινά της. Εορτή συνάξεως των Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και λοιπών Αγίων Ασωμάτων και Ουρανίων Ταγμάτων. Εορτή βαθιάς και ακλόνητης πίστης. Εορτή αστείρευτης αγάπης.

Πρόθυμη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των κρατητηρίων και των λοιπών χώρων του Α.Τ. Ρόδου

Προϋπόθεση,  να υποβληθεί στην Περιφέρεια, το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Μανώλη Ανδρουλάκη, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ - Στο workshop της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας FCH2JU (Κοινή Επιχείρηση Κυψέλες Καυσίμου & Υδρογόνο) συμμετείχε ο Δήμος

Το πρώτο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο workshop της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας FCH2JU  (Κοινή Επιχείρηση Κυψέλες Καυσίμου & Υδρογόνο) πραγματοποιήθηκε στον Άλιμο.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στρατηγικό στόχο να αναδείξει μέχρι το 2020 τις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου και υδρογόνου σε πυλώνες των μελλοντικών εξελίξεων στα συστήματα ενέργειας και μεταφορών της Ευρώπης, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ εκπροσώπησε η Μίκα Ιατρίδη στην Κω, στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε η Μίκα Ιατρίδη στην Κω, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η π. βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους συμπατριώτες της και να συνομιλήσει με τα στελέχη της ΝΔ στο νησί.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων η Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με υπερηφάνεια και συγκίνηση, τιμήσαμε τους αγώνες των προγόνων μας, οι οποίοι το 1940 όρθωσαν το ανάστημα τους και απέδειξαν ότι η δύναμη της Ελλάδας είναι οι άνθρωποι της.

Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, αναλαμβάνει να εκπονήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Προκειμένου να υπαχθεί σε αυτήν και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ογκολογικού Κέντρου

Σύμβαση με περιβαλλοντολόγο μηχανικό υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να προστεθεί στην ομάδα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΝΑΙ, η οποία ασχολείται με την ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υπό μελέτη Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας - Το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Δωδεκανήσου επισκέφθηκε ο Γιάννης Μαχαιρίδης,

Το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Δωδεκανήσου και την έκθεση που φιλοξενεί επισκέφθηκε σήμερα ο τέως περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους, Ελευθερία  Φτακλάκη και Αντώνη Χατζηιωάννου.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου από την διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ),  Ειρήνη Τόλιου,  της οποίας ιδέα ήταν η παρουσίαση μέρους των αρχείων που αφορούσαν την μακρά περίοδο της ιστορίας της Δωδεκανήσου κατά την Ιταλική περίοδο μέχρι την απελευθέρωση.

Την Παρασκευή υπογράφεται η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Ρόδου και ΔΕΥΑΡ, για το Φράγμα Γαδουρά

Την προσεχή Παρασκευή και ώρα 10:30 πμ, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Ρόδου και ΔΕΥΑΡ, για την υδροδότηση της πόλεως Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Ο Περιφερειάρχης καλεί τους δημάρχους να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία ενεργειακής αναβάθμισης  του οδοφωτισμού των νησιών, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Γ. Χατζημάρκος: «Έτσι εκπληρώνεται ο υπερτοπικός ρόλος μιας Περιφέρειας, που έρχεται να δώσει χρηματοδοτικές λύσεις, πολύ περισσότερο σε μια Περιφέρεια η οποία υποφέρει από υποχρηματοδότηση»

ΒΙΒΛΙΟ-ΘΗΚΗ γνώσης και πολιτισμού στο 3Ο ΓΕΛ Ρόδου - Καπνοβιομηχανία

Ο σύλλογος και η διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Ρόδου - Καπνοβιομηχανία, αταλάντευτα προσδεμένοι με τις πάγιες αρχές  της ανάπτυξης και αξιοποίησης των πνευματικών δυνάμεων και την ενίσχυση της πνευματικής σκευής των μαθητών και μαθητριών του, ξεκίνησε φέτος επίσημα τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου του σχολείου.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα.

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στη νήσο Ρόδο»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 19 Οκτωβρίου 2017, οι οποίοι θα διαρκέσουν  περίπου μέχρι και τις  26  Οκτωβρίου 2017 σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της νήσου  Ρόδου.

Στην αλλαγή της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη σήμερα 16.10.2017 στη διαδικασία της αλλαγής της ηγεσίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία στηλιτεύει την πρακτική των μετακινήσεων και αποσπάσεων γιατρών από μία νησιωτική περιοχή στην άλλη, κατέθεσε ο Τομέαρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι με την απόσπαση και τη  μετακίνηση των γιατρών, ουσιαστικά, μετακινείται και δεν επιλύεται το πρόβλημα.

Κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και διασυρμός για την Αστυνομία η ακινητοποίηση των περιπολικών

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την ακινητοποίηση των περιπολικών της Αστυνομίας Ρόδου λόγω έλλειψης καυσίμων.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επισημαίνει τους κινδύνους που προκαλούνται από την  υπολειτουργία της Αστυνομίας στη Ρόδο σε μια χρονική στιγμή που αφενός η τοπική τουριστική κίνηση δεν έχει τελειώσει αφετέρου οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές αυξάνονται και ρωτά τον Υπουργό αν θα επιλύσει άμεσα το πρόβλημα ή θα επιτρέψει τη συνέχιση του διασυρμού της Αστυνομίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ

Η λειτουργία των ελαιουργείων σε κάθε νησί και η εξυπηρέτηση των παραγωγών, των ελαιουργών και κυρίως η παραγωγή ενός σπουδαίου εθνικού προϊόντος της πατρίδας μας, όπως το ελαιόλαδο, ήταν και είναι βασικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής. Από το 2014 όταν ο κόσμος των νησιών, μας εμπιστεύτηκε την Αυτοδιοικητική ευθύνη, παρέχοντας την εντολή να υπηρετήσουμε για να δώσουμε λύσεις στην έλλειψη επαρκούς νησιωτικής πολιτικής και στα συσσωρευμένα και χρονίζοντα έως τότε προβλήματα.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση