Διαφήμιση

 

 

 

User login

Δωδεκάνησα

Στο ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου επί Ιταλοκρατίας, τα εγκαίνια της έκθεσης «Μακρά Πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση», στις 28 Οκτωβρίου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Αριστοτέλη Παυλίδη, για την οριστικοποίηση του χώρου  της έκθεσης και πρόσκληση στον Πρόεδρο της Βουλής να την εγκαινιάσεI

"Χρειάζεται εξορθολογισμός της στελέχωσης των νησιωτικών ταχυδρομείων" - Επίκαιρη Ερώτηση

Επίκαιρη Ερώτηση για το κλείσιμο του ταχυδρομείου της Πάτμου κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός.

Με την Επίκαιρη Ερώτηση ο Δημήτρης Κρεμαστινός καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή τι θα πράξει για να δοθεί επιτέλους λύση στο χρόνιο πρόβλημα της Πάτμου αλλά και ευρύτερα των νησιωτικών ταχυδρομείων η υποστελέχωση των οποίων, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ταλαιπωρεί τους πολίτες και τους τουρίστες, παρεμποδίζει την οικονομική δραστηριότητα και εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.

 

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης το νέο λιμάνι της Σύμης, που θα “απογειώσει” τουριστικά το νησί

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος επισκέφθηκε το πολύπαθο έργο που είχε βαλτώσει επί σειρά ετών και σήμερα ολοκληρώνεται,  μετά από συντονισμένες προσπάθειες της περιφερειακής αρχής για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και την επίσπευση της αποπεράτωσής του

Με έντεκα νέα ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει το στόλο του ΕΚΑΒ στα νησιά

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την σχετική πρόσκληση προς το ΕΚΑΒ, για την υποβολή πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης της προμήθειας των ασθενοφόρων, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

Με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται το ύψος των διαθέσιμων πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» που διατίθεται για την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ούτως ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των οχημάτων που θα καλύψουν της ανάγκες των νησιών, στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ «Για δεύτερη χρονιά τα βιβλία και οι δάσκαλοι περίμεναν τα παιδιά στις αίθουσες. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει την βούλησή της για την οχύρωση του Δημόσιου Σχολείου»

Στον Αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου Ρόδου, 18 Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, 2ο Λύκειο Ρόδου και στο Λύκειο Κρεμαστής. για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρέστη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο Υφυπουργός αφού ευχήθηκε καλή σχολική σταδιοδρομία στα παιδιά του Δημοτικού, ιδίως σε αυτά που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον, επισήμανε πως για δεύτερη χρονιά τα σχολεία ήταν έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Από την ακριτική Σύμη το μήνυμα του Περιφερειάρχη για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε την συνέχιση, με αυξημένους πόρους κατά 50%,  του  προγράμματος χρηματοδότησης της συντήρησης των σχολικών μονάδων, που ξεκίνησε πιλοτικά το 2016 

Από την ακριτική Σύμη, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, έστειλε τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά που σήμερα ξεκίνησε, σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νοτίου Αιγαίου και παράλληλα ανακοίνωσε τη συνέχιση, με αυξημένους πόρους κατά 50%,  του προγράμματος χρηματοδότησης της συντήρησης των σχολικών μονάδων, που ξεκίνησε πιλοτικά το 2016. 

Ένας ακόμη “σταθμός” στη διεθνή ακαδημαϊκή προσπάθεια του Αιγαίου!

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμπεριλαμβάνεται από τη φετινή χρονιά - και για πρώτη φορά από την ίδρυσή του - στα αποτελέσματα της διεθνούς κατάταξης των Πανεπιστημίων World University Rankings που διενεργούν ετησίως και ανακοινώνουν οι έγκυροι βρετανικοί Times Higher Education (THE) 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ DIDIM

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 το φεστιβάλ ειρήνης του τουρκικού αδελφοποιημένου Δήμου DIDIM, στο οποίο τιμώμενος ήταν ο Δήμος Λέρου. 

Τον Δήμο μας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο πρώην Δήμαρχος Λέρου κ. Γιάννης Αντάρτης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Γιώργος Ζουμπούλης. 

«Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας για τη μετάβαση στον τόπο διορισμού τους»

Για πρώτη φορά, φέτος, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πρόκειται να μεταβούν σε κάποιο νησί, όπου αποτελεί τον τόπο διορισμού τους, θα έχουν την δυνατότητα έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια με τις εταιρείες BLUE STAR FERRIES, SUPERFAST FERRIES, ANEK LINES, HELLENIC SEAWAYS και MINOAN LINES.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κ. Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ

Με αφορμή τις συνεχόμενες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν βραδινές ώρες με δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε δυσπρόσιτες περιοχές της νήσου Ρόδου (οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία),  και

Στενότερη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, για τον από κοινού σχεδιασμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Εγγλέζο

Μετά το πρώτο, απόλυτα επιτυχημένο βήμα της ίδρυσης και λειτουργίας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ομοσπονδίας, συζητήθηκε στη διάρκεια συνάντησης του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και του Προέδρου της, Παναγιώτη Εγγλέζου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια.

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινου και στελεχών της Π.Ν.Αι. με το διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε. κ. Νικόλαο Χιονή

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου και στελέχη της Π.Ν.Αι. με το διοικητή της 95ης Α.Δ.Τ.Ε. κ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 488.000,00 ευρώ για την ανάπλαση του πάρκου του Ροδινιού

Η βούληση  της Περιφερειακής αρχής, να συμβάλει καθοριστικά προκειμένου το πάρκο του Ροδινιού, ένας κατ' εξοχήν εμβληματικός τόπος, συνδεδεμένος με τη χρυσή εποχή του νησιού της Ρόδου, να εξωραϊστεί , να αναβιώσει και να ανακτήσει την αίγλη του παρελθόντος, μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των παρεμβάσεων προστασίας και αποκατάστασης, από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Πώς να ξεχάσει κανείς ήθη και έθιμα σ’ αυτόν τον τόπο; Είναι σαν να διαγράφει, ολάκερη την ιστορία του, την επιβίωσή του στους αγέρωχους βράχους»

Πολύς κόσμος και τεράστια επιτυχία, στις παραστάσεις του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου, με το έργο «Για γέλια και για κλάματα», μία κωμωδία, με το Σταμάτη Τζελέπη, σε διασκευή – σκηνοθεσία του Ζαχαρία Αγγελάκου και μουσική του Ζακ Ιακωβίδη, όπου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και με το σκεπτικό ότι, έχουν δικαίωμα στον πολιτισμό, οι κάτοικοι των μεγάλων νησιών, αλλά και  κάθε βραχονησίδας και απομακρυσμένου χωριού, η παράσταση θα φθάσει παντού, σε κάθε δωδεκανησιακή γωνιά.

Δρ. Στέφανος Δράκος – Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. «Καλά αποτελέσματα στα 1.716 παιδιά μας»

«Πρώτιστα ως γονέας, εύχομαι από καρδιάς και με κάθε ειλικρίνεια, καλά αποτελέσματα και καλή σταδιοδρομία στα 1.716 παιδιά μας από τα Δωδεκάνησα, τους υποψηφίους φοιτητές μας, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το 2017. Εύχομαι ολόψυχα η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής να εκπληρώνουν τις επιθυμίες τους.

Καλή σταδιοδρομία στους αυριανούς επιστήμονες της Δωδεκανήσου και καλή δύναμη στους αγωνιστές γονείς τους. Θα είμαστε δίπλα τους κατά το δυνατό, εφικτό και ειλικρινές».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ - «Κανένα χρηματικό ποσό δεν αντικαθιστά τον πλούτο της γνώσης»

Στην ανάγκη «υπηρέτησης» της διαδρομής της γνώσης για την εκπλήρωση του προσωπικού ονείρου και όχι για την επιδίωξη της χρηματικής ανταμοιβής, αναφέρθηκε ο Δρ. Στέφανος Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ».

Με αφορμή την πραγματοποίηση πολυήμερων εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2017, ο Δρ. Στέφανος Δράκος, παρέστη στην εκδήλωση που αφορούσε στα τροχαία ατυχήματα, στην οδική ασφάλεια και σε συνανθρώπους μας που χάθηκαν στην άσφαλτο.

Με λαμπρότητα τελέστηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγιάς του Χάρου στους δρόμους των Λειψών

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε χθες, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγιάς του Χάρου στους δρόμους των Λειψών και ο εσπερινός της απόδοσης της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα και συμπολίτη μας, να σταθεί για άλλη μια φορά αλληλέγγυος σε μια συλλογική προσπάθεια στήριξης των μαθητών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Καλούμε όποιον ενδιαφέρεται, να ενισχύσει με εκπαιδευτικό υλικό και σχολικά είδη, μαθητές της περιοχής μας, που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους λόγω σοβαρών κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, στηρίζονται μέσα από τη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ - Η Παναγία του Χάρου στους Λειψούς...

Ένα από τα πιο σεπτά προσκυνήματα του Ορθόδοξου Κόσμου... Η Παναγία του Χάρου στους Λειψούς. Στα χέρια δεν κρατάει το Θείο βρέφος αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Τα ξερά κρίνα που οι πιστοί άφησαν καιρό πριν πάνω στην εικόνα ανθίζουν ξανά. Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές σ’ ολόκληρο το Αιγαίο γίνεται την γιορτή της Παναγίας στους Λειψούς στις 22 Αυγούστου και το νησιώτικο γλέντι ξεκινάει το βράδυ μετά τον Εσπερινό και τελειώνει κυριολεκτικά το πρωί και αφού ο ήλιος έχει ανεβεί στον ουρανό, γύρω στις 10 π.μ..

Στη Λέρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, για συνάντηση με τον ομογενή Γεώργιο Παυλή.

Για ιδιωτική επίσκεψη διάρκειας ενός 24αώρου, μετέβη στο νησί της Λέρου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον ομογενή, Δημοτικό Σύμβουλο Λέρου Γεώργιο Παυλή, που ως γνωστόν, είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Σύδνεϋ, πρεσβευτής του νησιού στη μακρινή Αυστραλία και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νήσων Αιγαίου Νέας Νοτίου Ουαλίας και Σύδνεϋ.

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Στην Τήλο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, καθιερώνονται τα ετήσια θερινά, πολιτιστικά δρώμενα.

Στην Τήλο, το μικρό νησί με τις τεράστιες πολιτιστικές δυνατότητες, μετέβη ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου,  Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Αυτό το μικρό, αλλά πολύτιμο κόσμημα της Δωδεκανησιακής γης, παράγει και προάγει ανθρωπιά και πολιτισμό, οι δε κάτοικοι, διακρίνονται για την ευαισθησία τους. Άλλωστε, είναι γνωστή, η ανθρωποκεντρική συμπεριφορά της Δημάρχου του νησιού Μαρίας Καμμά, προς τους πάμπολλους πρόσφυγες που έφθασαν κατά καιρούς στην Τήλο.

Συγχαρητήρια επιστολή Δρ. Στέφανου Δράκου, πολιτευτή Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Προς:

Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Νεολαίας Κάσου

Αγαπητέ πρόεδρε,

Εκλεκτά μέλη,

Κασιώτες και Κασιώτισσες,

Με την παρούσα, θα ήθελα να συγχαρώ δημοσίως τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νεολαίας Κάσου, πρώτιστα διότι εντάσσονται στους ενεργούς και δραστήριους πολίτες και δευτερευόντως διότι προάγουν και στηρίζουν δράσεις προσφοράς και εθελοντισμού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - Για να σταματήσει η σπέκουλα κάθε είδους, το νερό του Φράγματος Γαδουρά ΠΑΝΤΑ είχε μετρήσεις

Η ΔΕΥΑ Ρόδου, πρώτα συγκάλεσε συνέντευξη τύπου για μα ισχυριστεί ότι το νερό του Φράγματος Γαδουρά είναι ανέλεγκτο, μετά από μία ώρα ζήτησε τις χημικές αναλύσεις, οι οποίες και της χορηγήθηκαν άμεσα και, τελικά, περίμενε τη νύχτα για να ζητήσει το νερό του ΦράγματοςΓια να σταματήσει η σπέκουλα κάθε είδους, το νερό του Φράγματος Γαδουρά ΠΑΝΤΑ είχε μετρήσεις

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Editorial

Katerina Day Spa

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση