Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

Δωδεκάνησα

Γιώργος Χατζημάρκος στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ: Οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, δεν νοείται χωρίς φορολογική αποκέντρωση

«Η φορολογική αποκέντρωση θα έχει ως επακόλουθο την απαραίτητη πολιτική ωρίμανση και ενηλικίωση,  όχι μόνο της αυτοδιοίκησης αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, μέσω της ευθύνης της οικονομικής διαχείρισης» 

Δημήτρης Γάκης: «Η Ελλάδα πατάει σταθερά τα πόδια της στον Νότιο Αιγαίο»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, από τη Ρόδο που συμμετείχε στις εργασίες του 13ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 17 Απριλίου με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε:

«Ν. Σαντορινιός: Η έξοδος από το Μνημόνιο θα γίνει 20 Αυγούστου και θα είναι καθαρή. Το ΔΝΤ ποτέ δεν έκανε επιτυχημένες προβλέψεις»

Στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΙ με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, μίλησε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

http://www.youtube.com/watch?v=g-M0N0NCpkM

Για την απεργία της ΠΝΟ

΢ημ 13 Ο Πενηθενεηαθό ΢οκέδνημ γηα ηεκ Παναγςγηθή Ακαζογθνόηεζε πμο πναγμαημπμηήζεθε ζηηξ 16-17Απνηιίμο ζηε Ρόδμ ζομμεηείπε μ Δήμμξ Καιομκίςκ,

΢ημ 13 Ο Πενηθενεηαθό ΢οκέδνημ γηα ηεκ Παναγςγηθή Ακαζογθνόηεζε πμο πναγμαημπμηήζεθε ζηηξ 16-17Απνηιίμο ζηε Ρόδμ ζομμεηείπε μ Δήμμξ Καιομκίςκ, εθπνμζςπμύμεκμξ από ημκ Δήμανπμ θμ Ιςάκκε Γαιμοδή θαη ημοξ Ακηηδεμάνπμοξ θ .θ. ΢. Σειηαθό θαη Μ. Ρήγα. Σεκ ΑΝΕΚ εθπνμζώπεζε μ Πνόεδνμξ θμξ Ις. Δηαμακηήξ. Ο Δήμανπμξ θαη μη Ακηηδήμανπμη ημ πνςί ηεξ Δεοηέναξ 16/4/2018, έιαβακ μένμξ θαηόπηκ ζπεηηθήξ πνόζθιεζεξ ζε ζοκεδνίαζε ηεξ Πενηθενεηαθήξ Έκςζεξ Δήμςκ, πμο πναγμαημπμηήζεθε ζημ Δεμανπείμ Ρόδμο , πνμθεημέκμο κα θαζμνηζζμύκ μη άλμκεξ ηςκ ζεμάηςκ, πμο ζα έζεηακ πνμξ δηαβμύιεοζε ζημ ΢οκέδνημ.

Η κεντρική εξουσία οφείλει να προωθήσει την ανάπτυξη των νησιών μας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών μας

Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στο «13ο Περιφερειακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου»

«Καλώς ορίσαν τα πουλιά που φέραν τον αέρα…»

"Καλώς ορίσαν τα πουλιά που φέραν τον αέρα, που φέραν τον πρωθυπουργό εις τη δική μας χώρα».
Με αυτή την αυτοσχέδια μαντινάδα υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στο Καστελλόριζο, η 87χρονη Μαρία Λαζαράκη.

Γιώργος Χατζημάρκος στον Πρωθυπουργό: «Ακυρώστε το μεταφορικό ισοδύναμο και δώστε πίσω στα νησιά μας τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ»

-          «Εμπιστευθείτε το Νότιο Αιγαίο, ελάτε να σπάσουμε μαζί το “θανατηφόρο” σερί των χαμένων ευκαιριών», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Περιφερειάρχης

-          «Η απλή αναλογική ως επίκεντρο της πολιτικής για την μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, αδικεί το σύνολο των παρεμβάσεων που  αυτή έχει ανάγκη»

ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί αύριο, Τρίτη 17 Απριλίου, στο Καστελόριζο, προκειμένου να εγκαινιάσει τη μονάδα αφαλάτωσης.
-Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11:00.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εργασιών του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου.

Αδήριτη ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Θεραπευτηρίου «Άγιος Ανδρέας»

Κυρία Υπουργέ,

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα κατά την επίσκεψή μου τη Μεγάλη Τετάρτη 3 Απριλίου 2018, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Ρόδου «Άγιος Ανδρέας», την αυξημένη έλλειψη απασχόλησης κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού. Έλλειψη, η οποία καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή την ορθή λειτουργία της παρούσας Μονάδος Κοινωνικής Φροντίδας της Ρόδου.  

Γιώργος Χατζημάρκος: Οφείλει να βρει το συνέδριο αυτό τις χαμένες και κρυμμένες ευκαιρίες του Νοτίου Αιγαίου, που στερούν εισόδημα, περηφάνεια, ασφάλεια

Σας καλωσορίζουμε στη Ρόδο για τις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Σας καλωσορίζουμε σε ένα Διήμερο Ευκαιρίας.

Για τα νησιά μας, για την Περιφέρεια μας, για την χώρα μας.

Ένα διήμερο ανοικτού, δημοκρατικού διαλόγου που έρχεται μετά από μία μεγάλη κυβερνητική κινητοποίηση, την οποία όλοι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για την προαγωγή του βασανισμένου πολιτικού πολιτισμού, της, σπάνιας στην χώρα μας, κουλτούρας πολιτικής συνεννόησης και βεβαίως για την παραγωγή έργου που η κοινωνία, που όλοι υπηρετούμε, έχει ανάγκη.

Παρουσία και ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου σε εκδηλώσεις για τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και στην παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Μαύρου

Στα πλαίσια των επαφών του με τους πολίτες της περιοχής, και ανταποκρινόμενος σε αντίστοιχες προσκλήσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ «Με αναπτυξιακό όραμα και σχέδιο που ν’ απαντά στις ώριμες ανάγκες της κοινωνίας θα κερδίσουμε το στοίχημα της περιφερειακής ανάπτυξης»

Άρθρο του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή το 13ο περιφερειακό συνέδριο που πραγματοποιείται στη Ρόδο, 16-17 Απριλίου 2018

Παράσταση Διαμαρτυρίας και κατάθεση ψηφίσματος στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα από την Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου.

Την Τρίτη   17  Απριλίου  2018 κατά την έλευση και ομιλία του  πρωθυπουργού  κ. Α.

Να παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του εντός Απριλίου 2018 το έργο της γέφυρας Αφάντου στην Εθνική Οδό Ρόδου - Λίνδου που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το 2014!

Να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών!

Συνάντηση για θέματα που αφορούν το Σωματείο ΖΕΥΣ εργαζομένων στη ΔΕΗ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σημαντική συνάντηση για θέματα που αφορούν το Σωματείο ΖΕΥΣ των εργαζομένων στη ΔΕΗ και σημαντικά εργασιακά ζητήματα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα σε άριστο κλίμα, καθώς τόσο η Περιφέρεια όσο και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, έχουν τακτική και καλή επικοινωνία μεταξύ τους. Η συνάντηση περιελάμβανε δυο φάσεις, αρχικά με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, που άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις απόψεις των εργαζομένων, παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ. Γιάννη Φλεβάρη και του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη κ.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, με τον νέο διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Γρηγόριο Ρουμάνη

Γιώργος Χατζημάρκος: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμπαρίσταται ως αρωγός στις ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο ως φρουρούς κατά οποιουδήποτε επιβούλου της εθνικής μας ακεραιότητας, αλλά και ως ζωντανό κομμάτι της δωδεκανησιακής κοινωνίας»

Τον νέο διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγο Γρηγόριο Ρουμάνη, δέχθηκε χθες, Πέμπτη, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2018 η προθεσμία υποβολής προτάσεων έργων υποδομών εκπαίδευσης στα μικρά νησιά, για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 2018 η προθεσμία υποβολής εκ μέρους των δυνητικών δικαιούχων , προτάσεων έργων,  προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά νησιά”, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3.800.000 ευρώ.

Η  πρόσκληση απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους:

Σχολείο Αρχαγγέλου - τελευταία προθεσμία ο Σεπτέμβριος 2018

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Αντιπροέδρου της και Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού για το υπό ανέγερση Σχολείο του Αρχαγγέλου Ρόδου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επανήλθε στο θέμα του σχολείου, τα έργα στο οποίο έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραδοθεί ούτε στην πρώτη παράταση της προθεσμία που έχει ζητηθεί από τον ανάδοχο.

Τους σπουδαστές της Σχολής Δυτών Καλύμνου καθώς και τους εκπαιδευτές τους κο Άγγελο Κουφό πλωτάρχη του Π.Ν. και Δημ. Νυστάζο, επαγγελματία εκπαιδευτή δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής.

Ο κος Δήμαρχος καλωσόρισε θερμά όλους τους σπουδαστές της Σχολής, τους ευχήθηκε καλή παραμονή στο νησί μας για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους και  επεσήμανε μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, που αφορά τροπολογία η οποία βρίσκεται προς ψήφιση από τη Βουλή -στο αμέσως προσεχές διάστημα- και αφορά την αναγνώριση των πτυχίων που δίνει η Σχολή, ως ισότιμα της ανώτερης κατηγορίας πιστοποιητικών εκπαίδευσης για ερασιτέχνες αυτοδύτες .

Το νέο Δ.Σ. του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, όπως αυτό ομόφωνα προέκυψε έπειτα από ανασχηματισμό που αποφάσισε το Σώμα στη συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου 2018, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2018, φέρει την κάτωθι σύνθεση:

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Ο ΔΩΔ/ΣΟΥ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Σήμερα, πριν από 197 χρόνια, οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν και ξεκίνησαν τον

αγώνα τους για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού, για μια ελεύθερη

Μια επιγραφή στη νήσο Ρω …

Μια μέρα περπάτησα στη νήσο Ρω… Άναψα κεράκι στον τάφο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Κυράς της Ρω και προσκύνησα στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στο μικρό λιμάνι. Μετά αφού κοίταξα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, στάθηκα μπροστά σε μια επιγραφή. Την κοίταξα, διάβασα τι έγραφε και απομακρύνθηκα σιωπηλός. Από τότε κάθε φορά που πάω στη Ρω, πηγαίνω εκεί και στέκομαι μπροστά της ακούγοντας όλα αυτά που θα μου έλεγε αν είχε στόμα και ομιλία.

Μίκα Ιατρίδη για την 25η Μαρτίου1821: «Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

«Σε μια περίοδο κατά την οποία εμείς οι ακρίτες νησιώτες βιώνουμε δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις, έρχεται η γιορτή της εθνικής παλιγγενεσίας, η 25η Μαρτίου 1821, για να μας θυμίσει ότι σε όλα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, με υψηλό το φρόνημα μας, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με αγώνα για τον τόπο μας.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εξαίρεσαν την Κάλυμνο από τη σύναψη συμβάσεων οικογενειακών γιατρών»

Πρωτοφανή κίνηση και πράξη ακραίου παραλογισμού χαρακτηρίζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, την εξαίρεση της Καλύμνου από την πρόσκληση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ για τη σύναψη συμβάσεων οικογενειακών  γιατρών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, αναδεικνύοντας το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό της Καλύμνου από τις συμβάσεις.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση