Διαφήμιση

 

 

 

User login

Δωδεκάνησα

«Η νησιωτική πολιτική σε πρώτο πλάνο»

Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Καλοκαιρινή Ενημέρωση με την Μαριλένα Κατσίμη και τον Βασίλη Βασιλόπουλο μίλησε σήμερα (19/7/17) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές της Νησιωτικότητας και πολιτικές που υλοποιούνται υπέρ των νησιωτών.   http://www.youtube.com/watch?v=YPTSBcKAqgc

Πολιτικές για τα νησιά

Στην ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από κοινού με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου

Στόχος του Κοινωνικού φαρμακείου είναι η στήριξη των δομών υγείας και των προνοιακών δομών

Παρουσία του Γιάννη Χαλίκου η εκδήλωση βράβευσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων Καλύμνου.

Οι  βραβεύσεις αφορούσαν σε  δύο μαθητές της έκτης τάξεως από κάθε δημοτικό σχολείο της Καλύμνου, που διακρίθηκαν στη συγγραφή κειμένου στην αγγλική,σε ελεύθερο θέμα και το έπαθλο ήταν χρηματικό.

Προκηρύσσεται η κατασκευή σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού στην Κάλυμνο, μετά την έγκριση από την ΕΥΔ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προέβη στην έγκριση της διακήρυξης και της διαδικασίας προκήρυξης του έργου «Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Καλυμνίων», συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.020.000 ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Με αφορμή την ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο της τεχνικής εταιρείας ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. σχετικά με τον διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση της καθημερινής λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος Γαδουρά, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου,  οφείλει να προχωρήσει στις κάτωθι διευκρινήσεις ως προς το περιεχόμενο της ανωτέρω ανακοίνωσης :

Ρεκόρ επιδόσεων και πάλι οι μαθητές της Καλύμνου στις πανελλαδικές. Συγχαρητήρια Δημάρχου

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θέλω ,μέσα από την καρδιά μου, να  συγχαρώ τους μαθητές και των τριών Λυκείων του νησιού μας για τις υψηλές επιδόσεις που πέτυχαν στις εξετάσεις. Οι επιδόσεις αυτές αποδεικνύουν τις ικανότητες που έχουν τα παιδιά του τόπου μας ,τα οποία κάθε χρόνο διαπρέπουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα τη πατρίδας μας .Με τις επιτυχίες τους απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι τα παιδιά της Καλύμνου έχουν όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στο στίβο της ζωής .

O ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ

Συνάντηση εργασίας είχε το μεσημέρι της Τετάρτης (21-6-2017) ο Δήμαρχος Λέρου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και με τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, για την επίλυση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τη Λέρο.

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Στην Κάλυμνο, ήδη ξεκινήσαμε δουλειά»

«Ενθουσιασμός και θλίψη μαζί, είναι τα συναισθήματα τα οποία με εκφράζουν, μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Κάλυμνο» δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού, Κάλλιστος Διακογεωργίου και συνέχισε: «ενθουσιασμός, λόγω του απίστευτου πνευματικού, καλλιτεχνικού και αρχαιολογικού πλούτου, του αέναου πολιτισμού που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού και θλίψη, διότι η εικόνα εγκατάλειψης, τόσο του Αρχαιολογικού Μουσείου, όσο και του Μουσείου Βουβάλη, του μεγάλου Καλύμνιου δωρητή, είναι τραγική!

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να λειτουργήσει άμεσα το Πολυδύναμο Ιατρείο της Χάλκης»

Τον εξοπλισμό και την άμεση λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Χάλκης, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει ότι εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, περίπου, είναι έτοιμο το νέο κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί ως πολυδύναμο ιατρείο, παρόλα αυτά, δεν έχει παραδοθεί από τη 2η ΔΥΠΕ, αφού εκκρεμεί ο εξοπλισμός του.

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να λειτουργήσει άμεσα το Πολυδύναμο Ιατρείο της Χάλκης»

Τον εξοπλισμό και την άμεση λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Χάλκης, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει ότι εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, περίπου, είναι έτοιμο το νέο κτίριο που θα χρησιμοποιηθεί ως πολυδύναμο ιατρείο, παρόλα αυτά, δεν έχει παραδοθεί από τη 2η ΔΥΠΕ, αφού εκκρεμεί ο εξοπλισμός του.

ΛΕΡΟΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΕΠΥ

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Σοροκάκη καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λουλουδιά, που αφορούν στην επίσκεψη της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κας Κρετσού, ο Δήμαρχος Λέρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΚΩΣ - Συνάντηση Κάλλιστου Διακογεωργίου με Όμιλο "Ο ΦΙΛΗΤΑΣ "

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Δ.Σ του Πνευματικού Ομίλου Κώων "Ο ΦΙΛΗΤΑΣ " με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο και Υπεύθυνο σε Θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κάλιστο Διακογεωργίου. Στην πρόταση του Ομίλου για στήριξη της διημερίδας για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αλάσαρνας, θέμα που τον είχε ήδη ενημερώσει ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Σ. Γιαλίζης, ο κ. Διακογεωργίου αξιολογώντας την πρόταση δεσμεύτηκε να την προωθήσει  στο πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας για τον εορτασμό των 70 χρόνων ελεύθερης Δωδεκανήσου.

Αλλάζουν τα δεδομένα με τη λειτουργία αφαλατώσεων Λέρου, Πάτμου, Ψερίμου και Τελένδου

Αλλάζει το σκηνικό, σε ότι αφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων στη Λέρο, την Πάτμο τη Ψέριμο και την Τέλενδο, με το ξεκίνημα της Λειτουργίας αφαλατώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Συλλόγων Αθηνών - Πειραιώς

Κοντά στους ανθρώπους που διαφυλάσσουν και μεταλαμπαδεύουν τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου

Δημήτρης Γάκης: «Στόχος και προτεραιότητά μας για την επόμενη σχολική περίοδο – πλήρως στελεχωμένα σχολεία σε σύγχρονες κτηριακές υποδομές σ’ όλα τα νησιά»

Την έδρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 12.06.

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Μικρό και φιλόξενο νησί, με μεγάλες ανάγκες η Κάσος »

Με τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της Κάσου, συναντήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πολιτισμού Κάλλιστος Διακογεωργίου, καταγράφοντας από κοντά – όπως το υποσχέθηκε –  προβλήματα και αιτήματα προς επίλυση.

Ανακοίνωση του Χ. Κόκκινου για τις εκδηλώσεις μνήμης στις Ιερές Κατακόμβες Μήλου

Με αφορμή τις θρησκευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και Μήλου και ο Δήμος Μήλου για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων και των απ’ αιώνων κεκοιμημένων Χριστιανών στις Ιερές Κατ

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Πρωταθλητισμός και στην αξιοποίηση του Δωδεκανησιακού Πολιτισμού»

Δωδεκάνησα, Πολιτισμός όπου Γης…  

Με αυτό το σύνθημα, ξεκίνησε να οργώνει τη Δωδεκάνησο, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού,  Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο οποίος, από τη στιγμή που ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος τον όρισε στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αποφάσισε να επισκεφθεί από το μεγαλύτερο μέχρι και το μικρότερο νησάκι, από το μεγαλύτερο, μέχρι και το μικρότερο χωριουδάκι.

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση της παράταξης Μαχαιρίδη

Τρία χρόνια μετά, η παράταξη Μαχαιρίδη βγαίνει από την αφωνία και την παθητικότητα του θεατή,  για να υπερασπιστεί το “ιερό δικαίωμα” της συνεργάτιδάς του  στην πρόκληση και την ασυδοσία

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ: "Ο Περιφερειάρχης προπηλάκησε την κ. Λίτσα Φτακλάκη"

Φαίνεται πως ο κος Γ. Χατζημάρκος εξέλαβε τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική στάση της μείζονος αντιπολίτευσης  ως αδυναμία αλλιώς δεν εξηγούνται τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα , Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 στα γραφεία της Περιφέρεια Ν.Αιγαίου στη Ρόδο.

«Στην Κάσο ο Δημήτρης Γάκης για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 193η επέτειο του Ολοκαυτώματος της νήσου»

Από την Κάσο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης που συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 193η επέτειο του Ολοκαυτώματος της ηρωϊκής νήσου, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, δήλωσε:

«Στρέφουμε σήμερα το βλέμμα προς τα πίσω, για να θυμηθούμε την ηρωική θυσία των Κασιωτών το 1824, όταν σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελληνική Επανάσταση, η Κάσος που είχε προσφέρει πολλά στον Αγώνα ως τότε, λόγω της στρατηγικής θέσης της αλλά και λόγω των ανυπότακτων και εμπειροπόλεμων κατοίκων της, θα καταστραφεί ολοσχερώς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ - Η Κάσος είναι ένα μισάνοιχτο όστρακο στο Αιγαίο

Η Κάσος είναι ένα μισάνοιχτο όστρακο στο Αιγαίο σε ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη. Η Κάσος που τιμά σήμερα τη μνήμη του ολοκαυτώματος, στις 7 Ιουνίου 1824 είναι για την Ελλάδα σύμβολο αγώνα, θυσίας και της αναγέννησης ενός λαού από τις στάχτες του. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τίμησε τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν φέτος με την παρουσία του Ατιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Φλεβάρη, του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου.

«Ν. Σαντορινιός από την Κάσο: Τα μικρά νησιά του Αιγαίου έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν έργα υποδομής που θα προσφέρουν στην ανάπτυξη τους»

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής της 193ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Κάσου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται από χθες (06/06/17) στο νησί της Δωδεκανήσου.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Τσέχος πρέσβης στην Ελλάδα και πολυμελής αντιπροσωπία του κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας

Τον πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy και πολυμελή αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Θωμάς Σωτρίλλης, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στη Ρόδο.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο κ. Μανώλης Μαρκόπουλος,  Επίτιμος Πρόξενος της Τσεχικής Δημοκρατίας για το Νότιο Αιγαίο και αποτελείτο από τους:

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Editorial

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση