.

Διαφήμιση

 

 

User login

Κάλλιστος Διακογεωργίου: Συναυλίες μπαρόκ σε Ρόδο, Κω, Λέρο, Πάτμο.

Κύκλο συναυλιών Μπαρόκ μουσικής σε τέσσερα νησιά της Δωδεκανήσου, Ρόδο, Κω, Λέρο και Πάτμο, συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, με το  πολιτιστικό σωματείο ANACREΩΝ.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019. Δύο ημέρες μετά, Κυριακή 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συναυλία στο νησί του Ιπποκράτη.

Οι επόμενες δύο συναυλίες έχουν προγραμματιστεί, για το μεν το νησί της Λέρου την Παρασκευή 19 Απριλίου, για δε το νησί της Αποκάλυψης, την Κυριακή 21 Απριλίου.

Στα τέσσερα και πλέον χρόνια θητείας της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την προτροπή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στήριξε το ιδιαίτερο αυτό μουσικό είδος, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες μπαρόκ και αναγεννησιακής μουσικής στο κοινό της Ρόδου και της Κω (π.χ. αναγεννησιακή μουσική στα εγκαίνια του αρχαιολογικού Μουσείου της Κω, μπαρόκ μουσική στην τελετή λήξης της έκθεσης του Λούβρου στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου κ.α.).

Το Πολιτιστικό Σωματείο ΑΝΑCREΩΝ είναι το πρώτο σωματείο ιστορικά τεκμηριωμένης ερμηνείας της Παλαιάς Μουσικής (16ος-19ος αιώνας) σε όργανα εποχής με έδρα τη Ρόδο και κορμό, το πρώτο ιστορικού τύπου ΤΣΕΜΠΑΛΟ που ήρθε στο νησί για να μείνει.

Για το εναρκτήριο πρόγραμμα "OPERA ANTIQUA" της καλλιτεχνικής περιόδου 2019, το σωματείο ANACREΩΝ συνέλεξε και παρουσιάζει σκηνές από Μπαρόκ όπερες με θέματα και ήρωες από την ελληνική μυθολογία. Ο κύκλος των τεσσάρων (4) συναυλιών πλαισιώνεται  καλλιτεχνικά από ένα επταμελές μπαρόκ σχήμα καταξιωμένων μουσικών του είδους σε σκηνές από όπερες των Cavalli, Handel, Porpora και Vivaldi.

Το δράμα, τα πάθη και οι έρωτες των ηρώων, σε συνδυασμό με τη δεξιοτεχνία των σολίστ και τη λαμπρότητα της μπαρόκ μουσικής, υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά.

Κάλλιστος Διακογεωργίου

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

Πολιτισμού Δωδεκανήσου Π.Ν.Α. 

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση