.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Ευρωπαϊκή Πολυφωνία / European Polyphony/ Polyphonie Européenne » © ΦΕΣΤΙΒΑΛ 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019

Η δημιουργία του Μουσικού Φεστιβάλ « Ευρωπαϊκή Πολυφωνία » είναι μια σύμπραξη του Ροδίτη συνθέτη Σάββα Καρατζιά μαζί με τον Γαλλικό Οργανισμό Arts Spontanés. Η πρώτη έκδοση του προγράμματος θα υλοποιηθεί στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ρόδου, την Ars Artis, τον Οργανισμό Arts Spontanés και το Ωδείο A. Corelli.

Το φεστιβάλ, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019, θα μετατρέψει την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου σε ένα ενεργό εργαστήρι μουσικής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε διάφορα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες ενός υψηλού αισθητικού και καλλιτεχνικού προγράμματος. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας μέσα απο την τέχνη και εξοικείωσης του κοινού με την σύγχρονη μουσική και το πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που ονομάζουμε χορωδία. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕΛΗ Χρύσανθος Αντωνίου, καλλιτεχνική διεύθυνση Φεστιβάλ, Πρόεδρος Οργανισμού Arts Spontanés Σάββας Καρατζιάς, συνθέτης, καλλιτεχνική διεύθυνση Φεστιβάλ Loïc Pierre, καλλιτεχνική διεύθυνση χορωδίας Μικρόκοσμος Γαλλική Χορωδία MIKROKOSMOS Παναγιώτης Γώγος, πιάνο Μικτή χορωδία Δήμου Ρόδου, υπο την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή Παιδική Χορωδία Μουσικού Σχολείου Ρόδου & Amabile, υπο την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή

« Ευρωπαϊκή Πολυφωνία / European Polyphony/ Polyphonie Européenne » © ASSOCIATION ARTS SPONTANÉS N° SIRET : 814 153 227 00016, 4 Bis Rue de Cambrai, 75019 Paris, France www.arts-spontanes.com 2 • ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διεθνούς φήμης Γαλλική Χορωδία Mikrokosmos, τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, την Παιδική Χορωδία Μουσικού Σχολείου Ρόδου, την Παιδική Χορωδία Amabile και τον πιανίστα Παναγιώτη Γώγο υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Loïc Pierre σε συνδυασμό ανταλλαγής ιδεών και τέχνης μέσα από πλούσιες δραστηριότητες : Μουσικά εργαστήρια, μουσικός περίπατος και δύο συναυλίες που θα συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα το διαμορφωμένο έργο του συνθέτη Σάββα Καρατζιά « ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ » που γράφτηκε για αυτό το σημαντικό γεγονός καθώς και το ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Γαλλικής Χορωδίας Mikrokosmos « Η αποκάλυψη της νύχτας/ La nuit dévoilée ». Το μουσικό πρόγραμμα των δύο συναυλιών (15/02/19 & 16/02/19) θα περιλαμβάνει :

« ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ » μια πρωτότυπη σύνθεση του Σάββα Καρατζιά γραμμένη για μικτή χορωδία και παιδική χορωδία. Ένα μουσικό οδοιπορικό που ακολουθεί και αποτυπώνει σε ήχους τη ζωή του θεμελιωτή της Ρωσικής αγιογραφίας Θεοφάνη - δασκάλου του σημαντικότερου Ρώσου αγιογράφου (Αγίου) Αντρέι Ρουμπλιόφ. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι χορωδίες θα συμπράξουν επι σκηνής για την εκτέλεση του έργου, δηλαδή περίπου 90 χορωδοί. « La nuit dévoilée/ Η αποκάλυψη της νύχτας » θα αποτελείται από έργα του 20ού αιώνα και με νεότερα έργα που γράφτηκαν απο παγκόσμια καταξιωμένους συνθέτες (Joby Talbot, Meredith Monk, Francis Poulenc, Edvard Grieg, Grete Pedersen...).

Μια από τις ιδιαιτερότητες της Χορωδίας Mikrokosmos είναι η αναζήτηση του τρόπου κατάργησης των συνόρων μεταξύ των τεχνών. Οι επισκέπτες δεν θα συναντήσουν μια παραδοσιακή χορωδία που θα βρίσκεται στατικά απέναντι τους. Τα μουσικά έργα τυγχάνουν ειδικής σκηνογραφίας όπου η χορωδία τραγουδά άλλοτε σε κίνηση ή ανάμεικτη μέσα στο κοινό. Η μελέτη του ήχου και η μετάδοση του είναι μια από τις κυριότερες πηγές έρευνας του καλλιτεχνικού διευθυντή και Μαέστρου Pierre Loïc. Τα φωνητικά χρώματα της μουσικής προκαλούν το χορό και την trance μέσα απο τις φανταστικές γλώσσες και τις ξεχασμένες διαλέκτους.

Η σκηνογραφία σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βυθίζει καλύτερα το κοινό στα χρώματα των φωνών και τις διάφορες μελωδίες. • ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Καταρχήν να πούμε πως η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και τις δύο μέρες. Η αυτενέργεια όμως του κόσμου μπορεί να υποστηρίξει δράσεις του Οργανισμού και για τις επόμενες εκδόσεις του Φεστιβάλ στο νησί με δική του θέληση - με χορηγία από 10€ και άνω στη ηλεκτρονική διεύθυνση : https://www.weezevent.com/supporting-arts-spontanes Ευελπιστούμε το κοινό να αγκαλιάσει ζεστά τις προσπάθειες όλων των συντελεστών και να νοιώσει πως είναι μέλος του φεστιβάλ και όχι απλά ένας θεατής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες μέσα από πλούσιες δραστηριότητες :

• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ) Πραγματοποίηση εργαστηρίου μουσικής απο τους μουσικούς της Χορωδίας Mikrokosmos απευθυνόμενη για ενήλικες. Χώρος : Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (χώρος παλαιού αναψυκτηρίου) Ώρα : 6.00 μ.μ – 7.00 μ.μ ASSOCIATION ARTS SPONTANÉS N° SIRET : 814 153 227 00016, 4 Bis Rue de Cambrai, 75019 Paris, France www.arts-spontanes.com 3

• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 – ΣΥΝΑΥΛΙΑ (1) ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ Χώρος : Προμαχώνας Αγ. Γεωργίου Ώρα : 8.30 μ.μ Καλλιτεχνικοί Συντελεστές : Σάββας Καρατζιάς, Pierre Loïc, Γαλλική Χορωδία MIKROKOSMOS, Μικτή χορωδία Δήμου Ρόδου, Παιδική Χορωδία Μουσικού Σχολείου Ρόδου και Amabile Κρατήσεις και πληροφορίες : www.arts-spontanes.com/festival Τηλεφωνική εξυπηρέτηση : 2241039647 Ωδείο A. Corelli (Καθημερινές 3.00 μ.μ - 9.00 μ.μ, Σάββατο 10.00 π.μ -2.00 μ.μ)

• ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ (ΠΑΙΔΙΑ) Πραγματοποίηση εργαστηρίου μουσικής απο τους μουσικούς της Χορωδίας Mikrokosmos απευθυνόμενη για παιδιά απο 10-16 χρόνων Χώρος : Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (χώρος παλαιού αναψυκτηρίου) Ώρα : 11.00 π.μ – 12.00 π.μ

• ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 - ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Σε συγκεκριμένα σημεία μικρές ομάδες απο μουσικούς της χορωδίας Mikrokosmos θα τραγουδήσουν μικρά μέρη τραγουδιών που θα ακουστούν αργότερα στην συναυλία. Μελέτη της μετάδοσης του ήχου στους διαφορετικούς χώρους, γνωριμία και ανταλλαγή ιδεών με τοuς επισκέπτες. Μια ευκαιρία για το κοινό να πειραματιστεί και να παίξει (κρουστά, φωνές κλπ.) στα διάφορα εργαστήρια (δείτε παρακάτω τα σημεία). Στις 20:00 όλες οι ομάδες από τους διαφορετικούς χώρους θα κατευθυνθούν μέχρι τον συναυλιακό χώρο. Χώρος : Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου 1 Πύλη Ντ’ Αμπουάζ 2 Είσοδος Παλάτι Μ. Μαγίστρου 3 Γαλλικό κατάλυμα 4 Παναγία του Μπούργου 5 Προαύλιος χώρος Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου Ώρα : 7.00 μ.μ – 8.00 μ.μ

• ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ (2) ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ Χώρος : Προμαχώνας Αγ. Γεωργίου Ώρα : 8.30 μ.μ Καλλιτεχνικοί Συντελεστές : Σάββας Καρατζιάς, Pierre Loïc, Γαλλική Χορωδία MIKROKOSMOS, Μικτή χορωδία Δήμου Ρόδου, Παιδική Χορωδία Μουσικού Σχολείου Ρόδου και Amabile Κρατήσεις και πληροφορίες : www.arts-spontanes.com/festival Τηλεφωνική εξυπηρέτηση : 2241039647 Ωδείο A. Corelli (Καθημερινές 3.00 μ.μ - 9.00 μ.μ, Σάββατο 10.00 π.μ -2.00 μ.μ) ASSOCIATION ARTS SPONTANÉS N° SIRET : 814 153 227 00016, 4 Bis Rue de Cambrai, 75019 Paris, France www.arts-spontanes.com 4

• Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ A. CORELLI, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ, ΤΗΝ ARS ARTIS ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ARTS SPONTANES. Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Arts Spontanés ιδρύθηκε στο Παρίσι και έχει σαν γνώμονα την ανάπτυξη και προώθηση της μουσικής και γενικότερα των τεχνών στην Ευρώπη. Κύριος στόχος μας είναι αφενός η διατήρηση, ανανέωση και προβολή της ελληνικής και κυπριακής μουσικής κληρονομιάς, η υποστήριξη της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ανταλλαγής και κινητικότητας των Ευρωπαίων καλλιτεχνών.

Αφετέρου, η διοργάνωση συναυλιών, ή ό,τι άλλο αγκαλιάζει η έννοια Τέχνη και η προσφορά τους σε κοινωνικά σύνολα που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όπως νοσοκομεία, φυλακές, γηροκομεία τα οποία θα ενθαρρυνθούν να συμμετέχουν, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μαζί με τους καλλιτέχνες. Ο Arts Spontanés συνεργάζεται με καταξιωμένους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα όπως η Ειρήνη Τσιρακίδης, ο Γιώργος Καλούδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Dimitri Tchesnokov, Loïc Pierre, Mikrokosmos Choir, Ensemble Organum κ.α. σε παραγωγές στο εξωτερικό όπου διοργανώνει ή είναι συνδιοργανωτής.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση